31 de març, 2006

¡Gilipollas!

-Mare, un nen de la classe m'ha dit "silipollas"
- Hmmm, és que no és "silipollas", és "gilipollas"
-Vale, però què vol dir?
- Vols que et digui una cosa? no ho sé. Intentarem, des d'ara, no fer servir expressions que no sabem què volen dir, d'acord?
Aquesta conversa la vaig tenir amb el meu fill gran quan anava al que avui dia coneixem com a P4, que llavors es deia "Primer de preescolar" (llavors P3, no existia si no et rascaves la butxaca)

Ahir, un "senyor", presumpte diputat al Congrés, va fer servir aquesta bonica paraula, referint-se al Sr. Duran i Lleida.

Bonic exemple per tots nosaltres, amén!
Encara sort que els nostres nens estan educats (ja fa temps) des que tenen tres anys!!!!


-Mamá, un niño de la clase me ha dicho "silipollas"
- No es "silipollas", es gilipollas
- Vale pero ¿qué quiere decir, mamá?
- ¿Quieres que te diga una cosa? No lo sé exactamente y lo que haremos a partir de ahora, será no emplear palabras o expresiones de las que no sepamos su significado, ¿vale?
Esta conversación la tuve con mi hijo mayor, cuando estaba en lo que hoy se conoce como P4, que entonces se llamaba "Primero de preescolar" (entonces P3 no existía como no te rascaras el bolsillo)
Ayer, en el Congreso de los Diputados, un "señor", utilizó esta bonita expresión contra el Sr. Duran i Lleida.
¡Precioso ejemplo para todos nosotros, amén!
¡¡¡Menos mal que hace ya tiempo que nuestros niños empiezan su educación en P3!!!

9 comentaris:

Manuel ha dit...

I a més, deixant de banda ideologies, el senyor Duran i Lleida és dels més educats i poc es mereix aquest insult

Anònim ha dit...

Comentaba yo recientemente en un artículo, la gravedad del hecho de que el insulto se haya asentado en el congreso. Llegados a este punto, el enfrentamiento y la radicalización, son también refrendados por Las Cortes. Sus miembros debieran ser muy conscientes de lo que estan haciendo. Empieza a preocuparme como puede acabar este enfrentamiento.
...
Comentava jo recentment a un article, la gravetat del fet que l'insult s'hagi instal.lat al congres. Arribat aquest punt, l'enfrontament i la radicalitzacio son també refrendats per Las Cortes. Els seus membres haurien de ser molt conscients del que estan fent. Comença a preocuparme com pot acabar aquest enfrontament.

(Arare... he intentat la traducció amb tota la meva bona fe, per seguir el teu exemple. Un cop i no més! uuff!!

Albert ha dit...

És cert que el senyor Duran és fi, però és que haurien de ser-ho tots perquè tots representen -se suposa-el poble. Tanmateix el que va dir això representa molt bé a qui va dir a la senyora Manjón que es posi el seus morts al cul

Anònim ha dit...

Gilipollas (Cast) = Carallot (Cat) = Persona aturada, condescendent per badoqueria o per beneiteria, ximple. En Duran i Lleida, podrà ser moltes coses —no hi entraré—, però, un carallot (gilipollas) dubto que ho sigui. Posats a insultar, qui ho fa, al menys s’hauria d’esforçar en trobar l’insult més adequat vers l’insultat. Petons.

Anònim ha dit...

Ja ho diuen que no insulta qui vol sino qui pot...

Almond

Montse ha dit...

Tens raó, Manuel, Duran i Lleida es de los más educados.
Vertito, te agradezco el esfuerzo, pero no hace falta que traduzcas, eso déjalo para mi, que soy muy esforzadita, jejeje,
Uf, Albert, eso si que es fuerte, me sabe muy mal que sólo utilicen a las víctimas del terrorismo con fines políticos...
Pues vaya con el circo, Sagarmat, es una pena, porque el ejemplo que dan no es el más adecuado, creo yo.Pero seguro que tienes razón, que luego se ríen por los pasillos (y es que deben pensar que somos idiotas y que lo que nos gusta es el espectáculo modelo "telebasura". ¡Vamos daoss!

Gracias, pensador! desde luego, cuando mi nene me preguntó, yo no sabía lo que quería decir ni gilipollas ni carallot, en mi pueblo decimos "es una parida" que viene a ser lo mismo, jejeje...

Almond, cuanta razón, reina mora!

Yo tuve un alumnillo que, cuando los otros niños le daban la lata les llamaba "Ectoplasma"... me da a mi que hay mucho ectoplasma metido en política!!!

Petonets con sabor a mar para todos!

P@P@LLoN@ GRoG@ ha dit...

Jo estic molt d'acord amb sagarmat i el teatre, encara que no soporto els insults i crec que no s'hauria de consentir.

Yo estoy de acuerdo con sagarmat y el teatro, aunque no soporto los insultos y creo que no se debería consentir.

(Tampoc m'he trencat l'esquena amb la traducció)
(Tampoco me he 'eslomao' con la traducción)

Petons ...*****
Besos ... *****

Anònim ha dit...

pos un bon aixemple de que es un gilis es qui ho va dir.... em sembla .
. M ha agradat lo del Ectoplasma JAJAJA aixo es del capi, del Haddock !
que bueno es un dels meus idols
un cascarrabies entranyable

petonets

bellosoli ha dit...

La veritat és que el parlament de Madrid dona un exemple vergonyós quan comencen a fer crits, interrompre a qui te la paraula dient animalades i faltant al respecte. Fa pena pensar que aquesta colla de maleducats ens governen. I es clar, després que n'esperen ells del comportament dels alumnes a les aules?