02 de maig, 2010

Involució

Fa mesos que penso que al nostre país estem anant enrere. No sóc original, això ho pensa tanta gent! però és que m'esfereeixo: jo vaig començar a fer de mestra en castellà i en pocs anys vaig poder fer de mestra en català. Estava contenta, la meva llengua - per fi- es normalitzava. Als mestres ens exigien fer un reciclatge per conèixer bé la nostra llengua i la nostra Història. Ja era hora.

Quan va arribar la reforma educativa jo vaig deixar de fer de mestra per passar a fer reeducació. Vaig estudiar logopèdia, vaig estudiar psicopedagogia, vaig començar a veure nens i nenes amb problemes i vaig deixar l'ensenyament "normal", per tant, des de l'any 1990, ja no he fet més de mestra, encara que m'en continuo considerant. no crec que ser mestra sigui només un rol, digueu-me... digueu-me el que vulgueu.

Bé, com sempre, ja m'estic embolicant, perquè ja no sé ben bé què volia dir. Segurament tinc un garbuix tan gran al cap que abans d'escriure'l l'hauria d'intentar organitzar. I no en tinc ganes, estic exhausta. Estic extenuada de tants anys d'haver de demnar allò que em toca (poder expressar-me en la meva llengua i tenir tot el dret a fer-ho, encara que jo sempre he estat de les persones bilingües amb gust... fins ara)

deia que estic molt i molt cansada d'haver de demanar caritat a tot arreu. Soc catalana. I no vull haver de demanar excuses per ser-ho ni ser mirada amb commiseració pels que pensen que ser català és gairebé un delicte.

Sempre he estat solidària i no puc suportar més que em diguin insolidària i ja n'estic farta de les mentides escampades per la resta d'Espanya.

Això si: els nostres polítics, els polítics catalans, ens estan fent un flac favor a tots plegats.

Perquè ells NO ES CANSEN MAI DE MANAR.

Llàstima.

Anem enrere.

I, després d'uns quants anys m'adono que un vaixell no pot tenir tres capitans. Perquè trontolla i si et descuides, naufraga.

14 comentaris:

Striper ha dit...

Tens molta i molta raó. Bomnn diumengue.

GURMET ha dit...

Certament has amanit un post ple de raons molt certes!!

Joana ha dit...

Un dia o un altre, ha de fer un gir.
Ja està bé de pidolar el que és nostre.

Anònim ha dit...

Per desgràcia, tens raó. Als nostres polítics els falta valentia i coratge en la defensa del nostre benestar. Es limiten a repartir-se els engrunes d'una autonomia que no ens porta enlloc i a buscar la foto per a aparentar el que no fan. Ja va sent hora de fer un cop de puny sobre la taula i dir que ja n'hi ha prou!

Elfreelang ha dit...

Sap greu però sí crec que anem enrere...el problema és fins on i fins quan...ja veig venir els de les cavernes...

Júlia ha dit...

Hi ha molts problemes que ens vénen de més enllà de l'Ebre, d'acord, però els més greus són aquí, en èpoques més difícils es feia molt més i amb més ànim i voluntat. Donar la culpa a l'enemic exterior -que també la té- sempre és una fugida d'estudi molt habitual i necessària. Però, vaja, a dins tampoc em convenç res del que veig i sento...

Carme Rosanas ha dit...

Fa por anar tant enrere, enrere, fins on arribarem?

Francesc Puigcarbó ha dit...

més que capitans la nau tripartita té grumets, i així anem, i és que no tot el mal ve d'Almansa, a casa també tenim tota una pauleia d'incompetents.

Clidice ha dit...

és que els nostres becaris fan que les fotocòpies ens surtin molt cares als catalans :( altrament seria si tinguéssim governants, no caps de delegació de madriT.

Ah! i jo sóc del parer que si, que hi ha gent que fa de mestra, però que hi ha gent que n'és de mestra ;)

Anònim ha dit...

TENS RAO,I DELS NOSTRES ESTATUTS,PARLO EN PLURAL,MOLT AVIAT NO HAN DEIXARAN NI LES ENGRUNES. LA GENERALITAT HA CAIGUT EN MANS D'INEPTES I PROFESIONALS DE LA POLTRONA,DEL COTXE OFICIAL I TRIBUNA A CAN BARÇA,MALEIDA PARTDOCRACIA¡¡¡¡¡
UNA ABRAÇADA D'AQUESTA XAFARDERA FIDEL AL TEU BLOC.
JUGANT...

Candela ha dit...

Jo també estic d'acord amb tu!

el paseante ha dit...

Barreges massa coses. Jo sóc un bitxo raro. Sóc independentista, però m'estimo la llengua castellana. Suposo que si tots fóssim massa coherents, tot seria menys divertit.

Montse ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Montse ha dit...

Paseante, jo m'estimo l'Espanya que conec, la que he trepitjat i travessat i la seva gent. I, consegüentment,també el seu idioma, que també és el meu.

Els déus i els que em coneixen saben que he defensat el castellà davant del català en moltes ocasions (per exemple, quan els nens tenen problemes de parla, de llenguatge... ) l'he defensat a capa i espasa, si era la llengua materna del nen o nena en qüestió, dient que el fet que aquella persona hagués de fer l'aprenentatge en català el perjudicava (repeteixo: quan hi havia un problema. Si no hi havia problema, no) i que tot es reduïa a un problema polític que no tenia res a veure amb res més. M'he barallat amb profes i amb inspectors per aquest tema, en les ocasions en les que he cregut que era just que defensés el dret d'aquells nens o nenes (i això ha estat en quatre ocasions al llarg de la meva vida laboral).

En fi... jo mateixa he mantingut el meu blog bilingüe durant anys (fins que m'he fet gran i m'he cansat de traduir)

Sé que barrejo massa coses, però és que es barregen, Paseante, es barregen!

O "me les barregen", que és pitjor!

Ha arribat un punt d'absurtitat que no entenc, per això vaig dir el que vaig dir en un moment d'emprenyamenta (i de moments d'emprenyamenta d'aquests cada vegada en tinc més)

deu ser que em faig gran... o que em fan emprenyar!

o ambdues coses, ves a saber...