19 de maig, 2009

A menys roba més vendes?

Vendrà necessàriament més aquesta...

... que aquesta?
Per què?

He començat parlant d'eufemismes, però mestava embolicant de debò i he pensat "Arare, deixa-ho córrer, ja en parlaràs un altre dia, dels eufemismes". I ho he esborrat tot. I després de fer una passejada pels blogs, m'he decidit a comentar un tema del qual vaig sentir parlar ahir i que avui he vist que la Pepi també tracta. És el tema de la utilització del cos de la dona per atraure clients a l'hora de vendre un cotxe. Ella en diu "Las azafatas de salón". Jo en dic "el sexe tot ho mou", si m'ho permeteu, que és molt més exacte. Perquè, vejam, una hostessa (de stand, de fira, de saló), en principi, és una noia/senyora que ajuda a donar informació sobre un producte determinat, en aquest cas, sobre cotxes.

La pregunta és la següent:
Esteu segurs, que hem evolucionat? Voleu dir, que no hem anat cap enrere? Avui en dia, depèn de quin producte s'hagi de vendre, cal mostrar carn a dojo, que la discreció ja no ven.

Ep! Jo no dic que estigui bé ni malament, ni faig cap judici de valor: només dic que sembla que s'ha rebaixat la categoria d'algun tipus d' hosteses. O potser s'ha apujat, ep, no ens confonguem! cadascú deu tenir una visió diferent. La llàstima és que encara tinguem l'esquema del "pit-i-cuixa" per vendre...

Ahir van fer una enquesta - no recordo quina emissora tenia posada, potser Rac1, però no ho podria precisar, perquè de vegades, quan el tema no m'interessa, canvio - Bé, doncs, la majoria d'homes, deia que com més bona estigués la noia que "acompanyava" el cotxe (i com menys roba portés) més li interessava el cotxe.
Quin mal rollo, no?
Que els déus ens agafin confessats si ens hem de refiar de la senyoreta que acompanya el cotxe en lloc de refiar-nos de les prestacions i sistemes de seguretat!!

15 comentaris:

Anònim ha dit...

Sí, es veu que és directament proporcional... I la tia ha d'estar bona, eh!!!
Ai senyor!!!

pepi ha dit...

Hola Montse:
Primer de tot volia donar-te les gràcies pel teu interés en el meu humil blog. No saps la il.lusió que m'ha fet.

Tot el que expliques de les hostesses ma fet sentir-me més tranquil.la, i és que diumenge estaba tan enrabiada que parlant amb el meu home no en vaig tenir prou per calmar-me.

Jesús M. Tibau ha dit...

cal tractar amb dignitat el cos de la dona, i no fer-lo servir com a mercaderia o, ni tan sols això, com a ham per a babaus

Striper ha dit...

Cal tractar dignament qualselvol cos sigui del sexe que sigui ara recordo una colonia que surt un noi despullat.

Anònim ha dit...

AQUEST ESCLAT D'INTELIGENCIA,M'HA DEIXAT TURULATA.
JUGANT AMBB.....

Eli ha dit...

Doncs és ben trist això..eh!!!
Però la gent compra pel que veu al voltant del producte??? De veritat???
Si això fos així, m'hagués comprat aquell peugeot on sortia el Marc Vanderloo en pilotes! Però jo crec que poques noies es varen comprar el cotxe, perque hi sortís el mosso en pilotes dins del cotxet, eh!!!
O que??? Vols dir???
A mi el tema de la imatge destapada, em sembla una TRISTA campanya de publicitat!

Rita ha dit...

No és que hi estigui d'acord en la utilització de la dona-objecte com a reclam publicitari, però penso que la dona que ho fa, ho fa voluntàriament i cobra per fer-ho.

Trobo molt més lamentable que un home piqui i compri un cotxe perquè al costat hi ha una dona estupenda. Diu molt poc d'ell i molt menys de la seva intel·ligència. I el que truca a la ràdio per confirmar-ho ja em sembla de clatellot, la veritat...

Montse ha dit...

Si, si, jo no he volgut fer cap judici de valor, només em va estranyar que els homes que parlaven (segur que van posar les respostes que els convenia, ep, que ja sabem que estem tots manipulats) em va estranyar, deia, que els homes responien que com més bona estava "la tia" (no sé, Rita, si a elles els faria gaire gràcia, sentir-se nomenar així...) més els interessava el cotxe.

manipulacions "periodístiques"? Segur que si!

Gràcies a tots per donar la vostra opinió!!!

p.s.- jo vaig fer d'hostessa una vegada, a un saló d'Expoquímia, i us asseguro que és molt cansat. A la nit em moria de mal de peus. Però anava vestida, eh?

i la meva jove fa feines esporàdiques d'hostessa i també va vestida. I a la nit es mor de mal de peus... és el que hi ha.

Us asseguro que no cal, treure's roba.

Sandra D.Roig ha dit...

Hola Arare, t'he llegit molt però no havia arribat al teu bloc.
(pels comentaris).
Bé, soc teleoperadora a la vida real, facturo 90.000 euros/mes, amb això vull dir que no tinc problemes de comunicació i no em van agafar amb una escola privada de turisme perque no feia les mides.
El cos de la dona, s'empra com un reclam per a provocar el desig de poseir l'article.
Penós però es veritat.

Carme Rosanas ha dit...

Doncs... toralment d'acord amb la Rita, sobre tot amb el final. L'home que reconeix comprar un cotxe per la noia que que l'ensenya... de clatellot!

Els del PiT ha dit...

Dono la culpa al defecte de fàbrica que fa que els homes actuem així. No demanaré disculpes per ser home, cadascú és el què és i és com és, n'hi ha que tenen més facil·litat a caure en aquests paranys i d'altres que no.
Un producte te'l venen embolcallat de parafernàlia, ja siguis home o dona tu tries, però no em negareu que algunes quedeu embadalides amb segons quins anuncis de perfums (o el que recordo de fa uns anys dels cossos danone). Penso que hi fa molt la cultura i l'entorn (tant la dels clients com la de les hostesses que dius).

Clar que el nostre defecte de fàbrica sovinteja més.
Sergi
;-)

Montse ha dit...

Sergi, jo sóc de les que li agrada mirar un home guapo, per descomptat! Sóc de les que pensa que els homes i les dones som complementaris i mai no he estat una feminista radical. Però hi ha alguns temes que em subleven sempre: tant pel que fa a les dones, com pel que fa als homes! Els anuncis aquells "de parada d'autobús" no em molesten per a res, però trobo gratuït que em vulguin vendre un perfum a través del cos d'un home o d'una dona. Segurament, el compraré si m'agrada l'olor, si el necessito o bé si la meva economia m'ho permet. Però no el compraré perquè m'ensenyin un "tio en boles" o una dona escultural despullada, no sé si m'entens...

gràcies per llegir i sobre tot, per opinar!

Montse ha dit...

Carme, cada vegada em crec menys aquestes enquestes de pa sucat amb oli, noia! potser ens fan sentir el que volen que sentim per fer-nos reaccionar escrivint el que pensem als nostres blogs, hehehe... en aquest cas ho han ben aconseguit!

Montse ha dit...

Papallones, primer de tot, encantada de llegir-te al meu blog! Siguis molt benvinguda. I després... no em puc creure que no et van agafar en una escola de turisme! perquè "no feies les mides". No m'ho puc creure! deumeu, anem de mal en pitjor!

gràcies per llegir i per opinar. Una abraçada.

bajoqueta ha dit...

La veritat és que jo també ho penso que no hem avançat gaire. Si mires els anuncis, a les fires, etc. sempre hi ha una "dona guapa" sinó sembla que l'objecte en qüestió no se pot vendre...