04 d’octubre, 2007

Arles.


El mestral bufa i l'aigua del Rhône, tot i que aparenta una calma absoluta, porta un corrent que no fa gens fàcil que el Blauet amarri amb calma i tranquil·litat. Ho aconseguim, però, i un cop en terra ferma ens dirigirem cap a l'"Espai Van Gogh", que no és res més que l'antic hospital on el pintor va passar, internat a causa de la seva patologia, una bona part dels seus dies i des d'on van sortir pintures com aquesta ,que tots recordem, i moltes altres, amén d'algunes de les cartes dirigides a Theo, el seu germà... Arles és el primer poble del Rhône que vam visitar en el nostre viatge i un dels que més emprempta ens va deixar.

El mistral sopla y el agua del Rhône, aunque aparenta calma absoluta, lleva una corriente que no hace nada fácil atracar de una forma sosegada con el Blauet. Lo conseguimos, sin embargo, y una vez en tierra firme nos dirigimos al "Espacio Van Gogh" , que no es otro que el antiguo hospital donde el pintor pasó un tiempo internado, a causa de su patología. De ahí salieron pinturas como ésta, que todos tenemos en la cabeza y algunas de sus famosas cartas a Theo, su hermano.
Arles es el primer pueblo del Rhône que visitamos en nuestro viaje y es uno de los que más huella nos dejó.


8 comentaris:

fractal ha dit...

Bufa mestral, bufa ben fort...
I ara em pregunto pq us va deixar emprempta aquest poble?
Té molt bon aspecte, però sembla que el comentari no anava per aquí. O sí?

Bon dia tinguis!

Montse ha dit...

Doncs perquè ens va impactar que estigués tan net, tan ben cuidat i sobre tot, vessés cultura per tots els porus, i - això és molt important- ens va transmetre una calma i una pau a la que feia temps que aspiràvem i segurament perquè va ser - després de Palava, que no vam visitar perquè no ens va donar temps- el primer poble que "ja no era a la costa" i segurament el vam idealitzar.
De tota manera, Frac, l'aspecte físic dels llocs per on hem passat ens ha impactat i molt!!

Joana ha dit...

Noia, transmet molta calma...
Petonets reina del mar.

gatot ha dit...

M'has fet venir ganes de fer-hi una escapadeta, Arare... i gatetes? hi vas veure gatetes?
:DD

petons i llepades encalmades!

Esther ha dit...

Si Van Gogh hi va estar tant temps va deixar-hi la seva empremta, per això segur que ja deu ser més especial! Petonets de la reina mora i bon cap de setmana guapa!

Montse ha dit...

Si, Joana, tot i que no és pas que no hi vagi gent, però -no sé com dir-ho- la gent no s'hi "acumula"... encara que n'hi vagin, oi que m'entens? gràcies per venir!! petonets.

Montse ha dit...

Si que n'hi havia, de gatetes, Gatot, de gatetes n'hi ha de repartides a pertot, però segur que tu ja ho saps i ets el primer de veure-les, hehehe... ja saps, estimeu-marrameu!!

Montse ha dit...

Bé,Esther, apart de l'espai Van Gohg i ha molta moguda cultural, t'asseguro que és un lloc per perdre-s'hi un llarg cap de setmana d'aquells que a algú li vingui bé reposar, calmar-se una mica i visitar exposicions, museus i espectacles (hi ha dos teatres)... en fi, que si, que val la pena!

hehehe, acabaré demanant comissió a Turisme d'Arlés!!!

Bon cap de setmana reina mora.