El punt d'ironia que conté el llibre que legeixo, fa olor de frescor. M'agrada. Tracta la guerra com el que és, però retrata la gent, també, tal com sol ser. Bon llibre!
Avui la bàscula de casa m'ha fet saber que m'estic passant amb les cervesetes, els aperitius... i he agafat un llibret que tenia oblidat a la prestatgeria, que vaig comprar al Caprabo (mal lloc, en principi, per comprar lllibres, però no us penseu, de vegades tens petites sorpreses argadables) i que es diu "Recetas ligeras". Si em llegeix algú que em coneix molt, molt, ara s'està fent un tip de riure perquè "no em diràs que et trobes gorda, eh?" és el que em diuen sempre que trec el tema. No. No n'estic gens, de gorda, però podria estar-ho, si volgués. El cas és que no ho vull, però m'agrada moooooolt la cerveseta, la xocolata - les preses de xocolata- no faria cap pas per un gelat o per una mousse, però si em cau a les mans una rajola de xocolata negra-negra (de 85% de cacau en amunt) buf,buf,buf!
I el que dic: a l'estiu, una cervesa ben fresqueta, hmmmmmmmm!!!
I quatre patates fregides, no és pas un tòpic, allò de "no en pots menjar només una". És cert! (encara que això també passa amb els bombons dels bons)
I... quatre pistatxos? (qui ha dit que els fruits secs vénen més de gust a l'hivern?) a mi m'agraden sempre!
en fi...
Strudel de verdures
Massa: comprar-la al LIDL (boníssima)
Farcit: 2 cullerades d'oli d'oliva
2 cebes a daus
300 g de pastanagues, també a daus
1 kg. d'espinacs en juliana
sal i pebre
50 g de pinyons torrats
200 g de mató
2 rovells d'ou
3 cullerades de flocs de civada "copos de avena"
mantega
una miqueta de farina
1) Escalfar l'oli en una paella i +coure-hi la ceba a foc lent. Afegir la pastanaga i deixar-la coure uns 3 mn. Afegir els espinacs i coure-ho a foc lent un minutet més tot junt.Condimentar les verdures i deixar-les refredar.
2) Batre el mató amb els rovells i els flocs de civada i barrejar-ho amb les verdures.
3) Estirar la massa (amb la del LIDL no cal, ja està estirada) i posar-la damunt d'un drap de cuina net, prèviament enfarinat. Untar la massa amb una mica de mantega desfeta i estendre la barreja de verdures per damun. Amb ajuda del drap de cuina, enrollar la massa començant per un dels extrems més estrets.
4) Passar l'strudel a una safata de forn engrassada. Untar-lo amb una mica de mantega i deixar-lo al forn (pre-escalfat a 190ºC - o a 170ºC si és d'aire), durant 45 mn.
Ja teniu 145 calories per ració (si us mengeu tot l'strudel, compteu unes quantes calories més!) que, acompanyades amb una cerveseta ben freeeesca, són un sopar d'estiu deliciós!
Bon profit!
la imatge no és meva, eh? està baixada de la xarxa.
Avui la bàscula de casa m'ha fet saber que m'estic passant amb les cervesetes, els aperitius... i he agafat un llibret que tenia oblidat a la prestatgeria, que vaig comprar al Caprabo (mal lloc, en principi, per comprar lllibres, però no us penseu, de vegades tens petites sorpreses argadables) i que es diu "Recetas ligeras". Si em llegeix algú que em coneix molt, molt, ara s'està fent un tip de riure perquè "no em diràs que et trobes gorda, eh?" és el que em diuen sempre que trec el tema. No. No n'estic gens, de gorda, però podria estar-ho, si volgués. El cas és que no ho vull, però m'agrada moooooolt la cerveseta, la xocolata - les preses de xocolata- no faria cap pas per un gelat o per una mousse, però si em cau a les mans una rajola de xocolata negra-negra (de 85% de cacau en amunt) buf,buf,buf!
I el que dic: a l'estiu, una cervesa ben fresqueta, hmmmmmmmm!!!
I quatre patates fregides, no és pas un tòpic, allò de "no en pots menjar només una". És cert! (encara que això també passa amb els bombons dels bons)
I... quatre pistatxos? (qui ha dit que els fruits secs vénen més de gust a l'hivern?) a mi m'agraden sempre!
en fi...
Strudel de verdures
Massa: comprar-la al LIDL (boníssima)
Farcit: 2 cullerades d'oli d'oliva
2 cebes a daus
300 g de pastanagues, també a daus
1 kg. d'espinacs en juliana
sal i pebre
50 g de pinyons torrats
200 g de mató
2 rovells d'ou
3 cullerades de flocs de civada "copos de avena"
mantega
una miqueta de farina
1) Escalfar l'oli en una paella i +coure-hi la ceba a foc lent. Afegir la pastanaga i deixar-la coure uns 3 mn. Afegir els espinacs i coure-ho a foc lent un minutet més tot junt.Condimentar les verdures i deixar-les refredar.
2) Batre el mató amb els rovells i els flocs de civada i barrejar-ho amb les verdures.
3) Estirar la massa (amb la del LIDL no cal, ja està estirada) i posar-la damunt d'un drap de cuina net, prèviament enfarinat. Untar la massa amb una mica de mantega desfeta i estendre la barreja de verdures per damun. Amb ajuda del drap de cuina, enrollar la massa començant per un dels extrems més estrets.
4) Passar l'strudel a una safata de forn engrassada. Untar-lo amb una mica de mantega i deixar-lo al forn (pre-escalfat a 190ºC - o a 170ºC si és d'aire), durant 45 mn.
Ja teniu 145 calories per ració (si us mengeu tot l'strudel, compteu unes quantes calories més!) que, acompanyades amb una cerveseta ben freeeesca, són un sopar d'estiu deliciós!
Bon profit!
la imatge no és meva, eh? està baixada de la xarxa.
4 comentaris:
Osti!
Quina gana!:o)
A mi la infermera, en la última visita em va dir que oju amb les cervesetes, patatetes i demés. Però costa fer-li cas... ;o)
Bon àpat
B7s
costa, costaaaaa!
Vinga, Fra Miquel, una altra cerveseta? ;)
calla, calla... la meva bàscula també m'ha fotut una bronca..!!!
En fi... alguna cosa haurem de fer...
(xocolata negra...mmmmmmmhhhhh.. Mariana..!)
Petonets dolços (és que amb gust de bledes...;¬P)
M'agrada la recepta de l'Strudel. També la cervesa, les patates, els fruits secs... Per això camino :-)
Publica un comentari a l'entrada