08 de març, 2010

Neva neu i jo treballo i llegeixo i...

A Blanes no hi neva gaire, però en aquest moment ho està fent. No sé si s'enganxarà a la terra, però si ho fa, tots sabem que, per molt bonic que sigui a la vista i entranyable a nivell emocional, ens donarà molts més problemes que satisfaccions.

Per què, les coses boniques solen ser perjudicials?
O allò que diuen: que si un menjar és bo de gust, segur que porta colesterol o qualsevol altra porqueria, o engreixa o...

Actualment estic llegint Olga Xirinacs i Mati Nuri. Elles i tots els que em llegiu sabeu que no sóc una bona crítica, jo. Que només sóc subjectiva.

Jo sempre llegeixo un parell o tres de coses al mateix temps.
Mal fet! diran els bons lectors, segurament.

Bé, m'és igual, el que diguin els bons lectors. D'Olga estic entre els poemes d"Óssa major" i "L'agonia de Severià Vargas". Aquest darrer el vaig començar ahir i em durarà un parell de dies més, perquè ja m'ha atrapat del tot. Trobo alguna semblança entre un personatge - la Celeste- i un altre personatge, en Carles Maria, protagonista de "Sense malícia", també de l'Olga. Però potser ella em diria que veig visions, no ho sé. Potser li preguntaré. O potser ella mateixa em respondrà des d'aquí. O no. La qüestió és que m'ha atrapat.

També estic atrapada pels poemes de la Mati (Fractal, una de les components de Liter-a-tres). Els seus poemes em colpeixen profundament, potser perquè la conec tant... ella és críptica, però transparent per mi. O a mi m'ho sembla. El dia que els publiquin us els recomanaré perquè realment valen la pena.

I ara per ara, fora del diari, els blogs i els escrits d'alguns alumnes de l'escola, no estic llegint res més. Ah, si. Com que tinc poca memòria, cada dos per tres estic llegint les instruccions del forn, que encara no m'he après si el botó del gratinat és el de ratlletes o el de la mena d'espiral. Sóc un cas com un cabàs. Els llibres d'instruccions són molt difícils de llegir. Estan fets per a tontos, però els tontos no els entenem... què hi farem.

I ara us deixo, que, després d'interpretar el sociograma de la classe de quart de primària - deunidó- em ve de gust escriure una estona.

I continua nevant, però el terra està moll, no pas nevat.

He "salvat" les meves plantetes, les he posat sota cobert, no sigui que se'm gelin, ara que estan tan precioses... no puc fer-vos-en cap foto perquè - com sempre- quan la necessito, la màquina té la bateria esgotada. Sóc un cas com un cabàs, ja us ho he dit.

ah, si: avui és el dia de la dona... no?

19 comentaris:

Striper ha dit...

Mira la neu a Manresa;
http://www.youtube.com/watch?v=E7DTMdvR3KY

Clidice ha dit...

No hi pateixis, mai neva prou :) i molts dels problemes ens els fem nosaltres pel nostre mal cap :D (pst! si endevines quina de les dues és, les ratlletes o l'espiral, del forn vull dir, passa-ho! tu i jo faríem bé venent cabassos ^^). Ah! i de les lectures no tens mal gust no :)

Carme Rosanas ha dit...

Al Vallès, si que queda... ja portem dos dits!

Bones lectures... jo també llegeixo dos llibres a la vegada. I què?

Pilar ha dit...

No puc més que riure. Pots creure que dubtava entre la vinyeta que has posat tu i la que he posat jo a l'hora de il-lustrar el meu post d'avui?
Pel que fa a la lectura, mai he estat capaç de llegir menys de dos o tres llibres alhora. Dec ser una lectora dolentíssima, però...I el que gaudeixo? Prenc nota dels llibres que llegeixes tu, per si un dia em ve de gust llegir-los.
Aquí sí s'acumula la neu al terra. Juga a pintar vinyes, garrofers i oliveres. És una artista. No crec que ens haguem de preocupar. Demà segur que és història.
També t'agraden es plantes? Somric.
Que tinguis un bon dia!

una més ha dit...

És realment curiós veure nevar vora el mar tot i que, com tu dius, tot plegat un maldecap.

Ep, i que als que vivim a la muntanya tampoc ens posa les coses facil, no et pensis...

I espera't demà, que segur que estarà tot glaçat. Ja em veig improvisant unes botes muntanyenques amb els claus que tinc al soterrani....

Que tinguis una bona setmana!

Anònim ha dit...

He vist la platja de Blanes per la tele, nevada... Un dia diferent, oi?
Aquí, al centre, també han caigut floquets de neu, però a les urbanitzacions i llocs alts de la ciutat ha cuallat.
Apa, avui tothom parlant del temps, i del Dia de la Dona Treballadora.
Genial en Forges!

Deric ha dit...

molt bo lo del forn!!!! jajajaja
Suposo que finalment sí que ha cuallat també la neu a Blanes.

Joana ha dit...

Malgrat tots els inconvenients, ho vaig trobar molt bonic...

Isabel Barriel ha dit...

"todo pasa y todo queda"

la neu,
les lectures,
el temps...

Olga Xirinacs ha dit...

Bevaja, que deien les àvies, agraeixo aquesta doble lectura i felicito la lectora per la tria (he, he, he...)
Si veiessis els muntets de llibres que tinc jo per a diversos moments... a la tauleta de nit (els de misteri); vora la tele, per quan fan anuncis i no m'aixeco del sofà (revistes i llibres curts); en una tauleta camilla petitona vora el sofanet de les migdiades (llibres seriosos i novel·les gruixudes). No podria prescindir dels muntets, que em fan companyia. Durant dia i nit els alterno, encara que només pugui ser un parell o tres de pàgines de cadascun, segons la feina.
¿Qui dius que ho critica, això?

Sí, noia, a vegades això dels noms surt del subconscient, potser perquè dins nostre el fil de la creació o de les històries prové d'una mateixa troca o cabdell.

La qüestió és que no ha nevat, i quan fa mal temps m'estic molt bé a casa. Hi ha una novel·la molt entretinguda, que es diu "Firmin", i és una rata de biblioteca que viu allà i es fa una llar còmoda rosegant llibres. Arriba a saber molt de tot, la bèstia.

Records al Jaume Reixach, que em penso que encara no té Internet... I al pintor Ricard Ferrer, tocat de la tramuntana.

Petonets

el paseante ha dit...

Espero que a Blanes no us hagi afectat l'apagada :-( I tens raó que totes les coses bones o boniques acostumen a ser perjudicials. Catxis.

Montse ha dit...

Paseante, ens va afectar només una mica dilluns. El que sí que ha passat és que no podem veure cap cadena televisiva catalana (lagarto-lagarto/ llangardaix-llangardaix)

Montse ha dit...

Olga, em tranquil·litza que gent "de pes" també tingui el (mal?) costum de llegir més d'un lllibre al mateix temps...

Allò de la Celeste no anava només pel nom, eh? també per aquellsa mena d'instints...ja en parlarem (espero)

Jaume Reixach no té internet? (si és queeeeeee...)

A Blnes en som uns quants, que estem tocats de la tramuntana, tot i que aquí de vegades tenim una mena de microclima que fa que ens afecti una mica menys :)

Montse ha dit...

IBM, l'altre dia vaig ser amb una colla de poetes i vam parlar de tu. La propera vegada hi seràs (espero... perquè jo t'avisaré, si més no)

todo pasa y todo queda, pero lo nuestro es pasaaaaaaaaar

Montse ha dit...

És que era molt bonic, joana! malgrat tot!!!

Montse ha dit...

Deric això del forn no és broma: tinc el llibret d'instruccions a mà perquè MAI me'n recordo quin coi de botó és! (tengo delito)

Montse ha dit...

Glòria, va ser un dia molt diferent. A la nit, a casa hi havia tres dels cinc fills, una jove i un nét, tots jugant amb la neu i sopant amb espelmetes (pa amb tomàquet i pernil, perquè no es podia cuinar... no hi havia corrent i nosaltres funcionem amb corrent...)

Montse ha dit...

Una més, em fa "ilu" que hagis tornat amb força.
Als de mar i als de muntanya, a tots ens passa igual... i resulta que els nostres governants són uns ineptes, i en ocasions com aquesta, es torna a demostrar!!!

Montse ha dit...

Pilar,Carme, Clidice, Striper

permeteu-me que us respongui al migdia, he de sortir ara mateix (no havia vist l'hora que era) a veure si la carretera cap a Tordera no em fa la pirula i puc arribar a l'escola a temps!!

petonets a tots