31 de març, 2010

Desconnexió

He estat uns dies desconnectada.

De vegades, un petit retrobament amb la família i amb les pròpies cabòries no està malament.

Quan he obert el correu m'he trobat alguna bona notícia i també alguna de'amarga, com assabentar-me de la mort de la mare d'un amic. Una abraçada, company.

Comença la Setmana Santa i la gent ja està "agafant lloc" a les nostres platges. Aquest matí he sortit a les 8 amb la Taca i encara no hi havia ningú, però a les 9 ja hi havia una veritable processó de gent cap a la platja de la Boadella (l'única platja nudista que tenim a Blanes). I dic l'única, perquè també es pot fer nudisme a la platja que hi ha a la desembocadura del Tordera, però no és oficial.  De fet, a la Boadella conviuen els tèxtils i els nudistes, des de sempre (o des que jo tinc ús de raó) i em fa l'efecte que no hi ha problemes, perquè tothom sap de què va la pel·lícula.

En fi, està clar que ens haurem de buscar un altre lloc per portar a passejar la Taca o l'haurem de continuar traient a les 8 del matí, pel que sembla, hora en què els que estan de vacances encara deuen estar esmorzant.

Donem per inaugurada, doncs, la temporada turística. No vull dir, amb això, que li doni la benvinguda; no és la meva intenció. No m'agrada, a mi, la temporada turística. La gent ho invadeix tot i es pensa que pot fer el que li dóna la gana pel sol fet d'estar de vacances. Està clar que hi ha de tot, però la gran majoria són uns bruts. I també salvatges. Ahir el meu fill petit va esbroncar una colla de nanos (jovenets però no pas petits, vull dir que sabien perfectament el que feien) perquè estaven destrossant una pitera a cops de bastó. La van deixar esberlada i ben destrossada. Quan el meu fill (23 anys) els va esbroncar no s'ho acabaven de creure fins que els va dir "Us ho dic seriosament. Si no pareu, trucaré la policia". Llavors van parar però la planta ja estava agonitzant.

El que més em fot és que, d'haver trucat a la policia, aquesta no hauria fet res de res. Total, per una planta...

I ni que hagués estat un animal. Total, per un animal...

Com tampoc fan ni cas de la destrossa estètica: fa mesos que al bosquet de sota de casa hi tenim tot un mostrari de mobiliari: una fusta que fa tota la cara de ser una taula sense potes, un matalàs pollós i ple de merda, una prestatgeria plena d'ampolles buides de ves a saber què, burilles i restes de tabac, paquets, bosses... i tot el que us pugueu imaginar. Per sort, els usuaris de la merda, fa temps que no apareixen. Però hem heretat la merda. I ningú no fa res. Ho hauré de recollir jo? A mi em sembla que és cosa de l'Ajuntament. Però vosaltres heu vist alguna actuació? Doncs igual que nosaltres.

A sota la neu i a l'esquerra de l'arbre caigut hi ha tot allò que us dic. Que bonic, el bosquet nevat, que no s'hi veu la porqueria!

Buf,buf,buf, ja paro de queixar-me. Que digui alguna cosa positiva?...


Fa un solet que convida a passejar. Au, ja està.

6 comentaris:

Clidice ha dit...

més raó que una santa! però, no t'hi angoixis gaire :)

l'actuació del teu fill: exemplar. Tan de bo ho féssim tots!

Barbollaire ha dit...

Buf, Mariana!
És cert que hi ha un cert tipus de "gent" (no m'atreveixo a dir persones) que, en el moment que els treus del seu habitat habitual, i pel sol fet de ser de "vacances", es creuen que els està permès tot...

I pobre del que intenti "coartar" la seva "llibertat"!!!

Així ens va en general...

Petonets dolços (nudistes o no), amb un regust a xocolata (noir) 90% i de cafè (noir aussi!)
:¬)*

Cris (V/N) ha dit...

Quines ganes d'anar a prendre el sol m'has fet venir nena.... Bona Setmana Santa, que descansis i gaudeixis molt :) Petons!!

Carles Tomàs ha dit...

Ja no hi sóc jo sol el que pateix en aquestes dates. Ja fa anys que quan arriba la Setmana Santa i la Pasqua que li segueix, que pense en la pobra Natura, tan indefensa, tan fràgil, tan exposada al depredadors urbanites -no tots, clar, però la majoria- que foten al camp i sembla que tinguen ordre de destrossar tot el que els hi cau al davant: flora, fauna i, fins i tot, mobiliari de zones recreatives. Els cants alegres pasquers haurien de ser sustituïts pel Rèquiem de Mozart. Si les plantes parlaren, alguna cosa d'eixes dirien.

Joana ha dit...

Vinga, vinga, vingaaaaaa.
Tu ets positiva de mena, però si tens raó, la tens!
Petonet

el paseante ha dit...

No et queixis. Tu els aguantes la temporada d'estiu. A Barcelona, tot l'any. L'altra nit vaig veure cinc desgraciats d'uns trenta anys penjant-se de les branques d'un arbret fins que el van trencar. La veritat és que no entenc a la gent. Què en treuen de fer això? Qui els ha educat?