24 de desembre, 2009

NADAL

REFLEXIÓ D'ESTAR PER CASA. EM PREOCUPA. HI PENSO.

La nit de Nadal és nit d'alegria, diuen.

No saben, els que ho diuen, que hi ha qui celebrarà el Nadal en un pis-patera, envoltat de compatriotes que es necessiten mútuament perquè tenen les seves famílies a mils de quilòmetres?

No ho saben, els que ho diuen, que aquest vespre els locutoris i cybers - que han crescut com a bolets a casa nostra - s'ompliran d'immigrants que desitgen felicitar el Nadal als seus pares, als seus marits o dones, als seus fills... a través d'una web cam d'un ordinador que fa pudor de suat, en lloc de poder abraçar-los al costat d'un pessebre, un arbre de Nadal ple de boles de colors o de qualsevol familiar o amic disfressat de Santa Claus, mentre a la taula fumeja una bona escudella o un besuc al forn, un capó farcit i plates a vessar de torrons i neules?

No ho acabo de veure, que sigui nit d'alegria, quan veig aquesta cara de la moneda... i malgrat tot, em dic, Arare, no hi pensis, o pensa-hi i intenta posar-hi el teu granet de sorra, però no t'hi obsessionis, perquè potser per aquest mal encara no s'ha trobat la vacuna.

Haurem de continuar lluitant per trobar-la... si ens deixen.

________________________________________

BLOCAIRE INVISIBLE. Pista 4.
Ahir vaig cometre un error garrafal amb les meves manifestacions - massa explícites - al meu blocaire invisible, je suis desolée, que diria si fos francesa. Però com que "els altres" no ho sabeu, continuaré - impasible - posant algunes pistes, a veure si l'endevineu. I aniré pensant què li puc regalar a una persona que té un blog carregat de qualitat, amb molt i molt de pes. I aquesta és la meva pista, avui. Ell ja prou que ho sap, ai, Arare, quin desastre informàtic estàs feta!
________________________________________

CANÇÓ DE NADAL
La meva nadala d'avui és - per mi- no la millor, però potser la més popular arreu del món. Deixaré només una versió, amb els meus millors desitjos per tots i totes, perquè aquesta nit i el dia de demà sigueu una mica més feliços que abans, però que aquesta felicitat duri i duri, com allò de les piles del conillet aquell. Ignoro si es pot fer publicitat als blogs, per això no les anomeno. I perquè fa poc nadalenc, ves!

________________________________________

BON PROPÒSIT
No sé per quants dies em podré aguantar sense escriure, però prometo intentar deixar-vos en pau al menys tres dies... això no vol dir que no escrigui a ca l'àvia... o a Liter-a-tres... o que escrigui per mi. Els que som a Blogville sabem que costa molt passar un dia sense escriure, com era allò "nulla dies sine linea"?
__________________________________________

BON NADAL!


25 comentaris:

Isabel Barriel ha dit...

El món és gran i variat... només volia dir que per a molts pobles de la Terra, el Nadal no té la significació que li donem nosaltres. Quasi tot Àsia i molta Àfrica tenen d'altres dates sagrades. L'egocentrisme del món occidental ens deriva a suposar que tots són com nosaltres.
Arare, crec que NOMÉS sé qui és el teu BI. Dels altres, i del meu, no tinc ni idea.
Gràcies per les músiques i Bon Nadal!

Anònim ha dit...

A mi aquestes dates també em deixen xof, una alegria extranya que molts cops arriba a llàgrimes...
Sentiments i emocions a flor de pell.
Que tinguis un bona nit, la resta de dies que no sabrem de tu... (perquè no escriuràs) també.
Un petonàs.

fanal blau ha dit...

Molt bon nadal, Arare! :)

Clidice ha dit...

el Nadal va passar de ser una celebració familiar i íntima a aquesta borratxera actual. Tens molta raó. De tota manera que passis el millor Nadal possible :) i si, nulla dies sine linea :) petons i abraçades

Rita ha dit...

Mot bon Nadal, Arare preciosa!
Petons!

Olga Xirinacs ha dit...

Benvolguda Arare, el món s'ha format de manera caòtica, i d'aquesta manera vivim. Només cal veure les catàstrofes naturals, que ens inclouen a nosaltres perquè també som natura.

L'únic i vàlid missatge de Nadal és que algú va néixer per demanar la pau. I mira com estem, encara...

Comencem, doncs, per estar en pau amb nosltres mateixos, que així s'encomanarà als altres. I l'alegria també s'encomana, de manera que endavant i contentets.

Abraçada.

jaka ha dit...

Bon Nadal guapa !!!!!!!!!!

Petonets,

Striper ha dit...

Bones festes i bon nadal avui vaig una mica de bolit.

Magda ha dit...

Diuen que la nit de Nadal és nit d'alegria. Diuen que estar trist està "prohibit". Diuen que és nit d'amor, diuen que hem de tenir un record pels que pateixen... Diuen que hem de ... que no hem de ...

Que les nits d'alegria i d'amor siguin les màximes per a tu, avui i sempre, sense obligats compliments. Que no oblidis, ni passis mai, d'aquells que estan en situacions tristes o injustes, que no t'hi obsessionis, que trobis sempre un granet de sorra per aportar. Avui, com ahir (o més que ahir) i com demà (o demà més que avui).

Bon Nadal.

Anònim ha dit...

BON NADAL¡¡¡¡¡¡
SALUT I PROSPERITAT PER ELS TEUS.
JUGANT....

Joana ha dit...

Bones Festes Arare!
Tant de bo s'acomplissin els desitjos...

Joana ha dit...

Malgrat ser no creyent, no se el motiu però aquests dies estar lluny dels qui m'estimo... no ho voldria pas.
Petons Reina del Mar

Montse ha dit...

A veure, Poesiaula, sé què vols dir, però jo conec famílies que treballen aquí i estan dividides (potser el pare és allà i la mare aquí o al revés...) i t'asseguro que s'ho passen fatal... malgrat tot, han de sobreviure, no els queda altre remei. Però ja t'entenc, eh? :)

Què és el que saps: el meu BI, el que em farà el regal a mi o el meu BI, el que jo li faré el regal? ÔÔ

Au, busca el teu, busca, que si no el dia del BI aniràs de cul!

Bon diumenge!

Montse ha dit...

Gràcies, Glòria! Jo vaig aprendre a superar aquelles emocions negatives que em produïen aquestes dates, canalitzant les meves energies totalment en les persones que tinc al voltant i intentant pensar que les que ja no hi són... ja van viure dies com aquests quan hi eren... una mica forçat, tot plegat, però així ho visc més tranquil·la.

Bon diumenge, Glorieta!

Montse ha dit...

Ho ha estat, fanalet, gràcies! I ara a esperar la resta de festes...

Montse ha dit...

Clidice: nulla, nulla :)

Bon diumenge, reina mora!

Montse ha dit...

Rita, que les aigües de l'Illa Roja et carreguin d'energia positiva :)

Montse ha dit...

Gràcies, Olga! Les teves paraules no cauen en terra erma, creu-me!

Molt bones festes!

Montse ha dit...

jaka, que mengis força torrons i neules al costat del teu nét, que vaig veure que està requetepreciós!

Montse ha dit...

Striper, tots anem una mica de bòlit, per aquestes dates, però no et preocupis, el Nadal - i totes les festes- passen ràpid, com ltota la vida, aix...

Montse ha dit...

Magda, tot el que dius no es pot oblidar. I potser no ho hauríem d'oblidar... a veure si algun dia podem canviar alguna cosa, per petita que sigui. Una abraçada i gràcies per passar per aquest blog. Bones festes!

Montse ha dit...

I per tu i els teus també, JUGANT, moltes gràcies, un petonet!

Montse ha dit...

tant de bo, JOANA, moltes gràcies i molt bones festes també a casa teva amb els teus! petonet...

Montse ha dit...

JOANA reina del Maresme, ha de ser molt trist, no tenir-los a prop, però no solament en aquestes dates, sinó sempre... i és el que els passa a moltes d'aquestes famílies dividides per pura supervivència...
et desitjo que sempre els tinguis a prop, Joana, i ja veus, jo ja no sé si sóc creient o no, és un tema aparcat ja fa molts anys i que cada vegada que hi penso em produeix neguit...

miquel ha dit...

Sigui com sigui, Bon Nadal!
Una abraçada.