16 de novembre, 2009

Lectures d'estiu - 5


Després del tercer volum de la trilogia de Larson, li va tocar el torn a  Olor de colònia, de Sílvia Alcántara. El meu pare va néixer a Fígols, el seu pare - el meu avi-  i dos o tres dels seus germans treballaven a les oficines de les mines, els uns, i eren forjadors els altres. Eren dotze germans. Però aquesta història pot ser per un altre dia. La qüestió és que el meu pare m'explicava històries sobre Fígols, Bagà, Fumanya, Gironella...  semblants a les que explica Sílvia Alcántara al seu llibre, un llibre magnífic.

I ho vull dir abans que es converteixi en bestseller i algú digui que "ens agrada llegir-lo perquè és el que llegeix tothom".

Jo no en sé, de fer ressenyes, ja ho sabeu. Només  dic si el que he llegit m'ha agradat, si m'ha interessat, si he trobat que era ben escrit, amb un vocabulari acurat... i sóc totalment i absolutament subjectiva quan parlo d'un llibre que he legit o d'una obra d'art que he vist. O d'una peli, o d'una notícia al diari. Sóc tot allò que un crític no hauria de ser. De tot menys objectiva.

Olor de colònia m'ha encantat, no sé si perquè "veia" algunes de les situacions que explica, pel que m'havia dit mon pare o perquè  Sílvia Alcàntara m'ho ha fet "veure" i "viure".

Vaig passar-ho molt bé amb aquesta lectura. Espero que algú (el veí, per exemple, que és el meu heroi en tema de ressenyes literàries) en parli més acuradament. Jo penso que és un bon llibre i us el recomano. Abans que algú comenci a dir que és bo perquè el llegeix tothom i llavors, automàticament, per alguns pseudo-intel·lectuals, deixi de ser bo. Enveja cotxina, més d'una vegada, ja us ho diré ben clar!

Recomanat!
sens cap dubte.

18 comentaris:

Clidice ha dit...

hahahahahaahahaha si els envejosos volessin ... ;)

Striper ha dit...

coi nop conec aquiesta obra ni l'autora.

Carme Rosanas ha dit...

Jo fa dies que el volia comprar i encara no ho he fet. Vaig veure una altra ressenya per aquí a la xarxa, crec que era abans de l'estiu i el tinc pendent, però hi arribaré, el meu piló de llibres s'esgota i en necessito de nous.

kweilan ha dit...

A mi també em va agradar força. És una molt bona recomanació!

Manel ha dit...

No et cal saber fer ressenyes. És ressenya prou favorable saber que t'ha agradat. Ets una ressenyora.

cinc dits ha dit...

Doncs si el recomanes tu, i a més ho suscriu la kweilan...

Sense cap dubte.

Un petonet, arare!

Montse ha dit...

Ei, fanal, depèn, que igual a mi m'agrada molt i a tu no! a mi és que em va evocar les històries que m'explicava el meu pare i clar...

un altre petonet per tu!

Montse ha dit...

Manel, una ressenyora, això encara no m'ho havien dit mai! m'ho agafaré com una floreta, hehehehe! com anem? et "veig" molt poquet, eh? llàstima...

Montse ha dit...

kweilan, així ja som dues a recomanar-lo.

Montse ha dit...

Carme, t'agradarà, n'estic segura!

Montse ha dit...

Striper, no m'estranya que no la coneguis, és una autora "nova", em sembla que és la primera novel·la que ha publicat, tot i que no n'estic ben segura, eh? potser n'¡ha publicat alguna altra i jo no ho sé.

Montse ha dit...

Clidice, si els envejosos volessin taparien el sol!
:D

assumpta ha dit...

Que tu i a més la Kweilan el recomaneu, ja és garantia absoluta per a mi. Tinc un foli aquí al costat de llibres que vaig anotant (la llista comença a ser llarga), je,je, però aquest hi ha inclós ja el seu títol i autora.
B7's!
;)

El veí de dalt ha dit...

Veus com sí que saps fer ressenyes? Aquest ja n'he sentit a parlar tant que ha de caure...

Montse ha dit...

Assumpta, no en sóc cap, de garantia, sóc massa eclèctica! malgrat tot, te'l recomano :)

Montse ha dit...

Gràcies, veí, però tu saps que "això" no és una ressenya.

Ens veiem a la reunió (espero) :)

Joana ha dit...

A mi també em va agradar, i pensar en tota aquesta gent que vivia en aquest món tan... tancat?

el paseante ha dit...

Com diries tu, el deixo a la tauleta de nit de les recomanacions. Demà començaré el tercer volum del Millenium d'en Larsson. Mira que té pàgines i pàgines. Però l'hauré de llegir.