29 de novembre, 2006

Apa nois, a treballar!

No ho entendré mai. O fins ara no ho havia entès mai. Jo pensava:
Si jo sóc especialista en lletres, hauria de donar classe de matemàtiques. El que s'ha especialitzat en ciències exactes haurà de fer la gimnàstica , si l'altre s'ha llicenciat en Història ja es pot afanyar a donar classes de plàstica, i aquell professor que ha estudiat Ciències Socials el posarem al parvulari.
No ho havia entès mai.
Avui m'he llegit els nomenaments que va fer ahir el nostre actual President i, excepte algun cas concret, "Es la primera vez que una política no jurista asume la cartera de Justicia en Cataluña" (Montserrat Tura) sembla que gairebé tots els altres tenen una mica d'idea de com han d'anar les coses.
O no, perquè tampoc n'estic tant assabentada, jo. Però diguem que els donaré un vot de confiança (a la força, no?) Com era, allò? "els cent dies de gràcia". Bé, doncs, esperarem.
Extret de La Vanguardia:
President: José Montilla Vicepresident: Josep Lluís Carod-RoviraInterior i Relacions Institucionals: Joan SauraEconomia i Finances: Antoni Castells
Governació: Joan Puigcercós
Justícia: Montserrat Tura
Política Territorial i Obres Públiques: Joaquim Nadal
Medi Ambient i Habitatge: Francesc Baltasar
Salut: Marina Geli
Educació: Ernest Maragall
Treball: Mar Serna
Agricultura, Alimentació i Acció Rural: Joaquim Llena
Cultura i Comunicació: Joan Manuel Tresserras
Acció Social i Ciutadania: Carme Capdevila
Innovació, Universitats i Empresa: Josep Huguet
Apa, nois (perquè hi ha molts nois i poca noia) A TREBALLAR!
Sólo digo que después de leerme la nuvea composición del gobierno de la Generalitat he decidido tener paciencia y esperar a que lo hagan "bien".
Aquí tenéis una mezcla de conceptos perfecta, de las que me gustan a mi. ¿Que no tiene nada que ver con lo que yo digo hoy? ¿Estáis totalmente seguros de esa afirmación?
et MALGRÉ TOUT... HAY ALGUNOS POLÍTICOS BUENOS.

17 comentaris:

Anònim ha dit...

Sembla que, en general, no cal saber del tema, per ser conseller ni ministre, et busques un bon equip i ja està. Diuen... Que ja ho deia León Felipe '...para enterrar, como se debe, a los muertos, cualquiera vale, cualquiera, menos un sepulturero'. Doncs deu ser això. He he.

Txell ha dit...

Arare, un secret: No puc amb l'Ernest Maragall!!!!

Albert ha dit...

Doncs jo ho faig públic. No puc amb l'Ernest Maragall.
Crec que és un tema que t'obsessiona arare perquè ja és la segona vegada que el toques des que miro el teu blog. I hi discrepo.
Un ministre de sanitat no té perquè ser metge o d'interior policia.
Els ministres o consellers són càrrecs purament polítics i com diu la júlia, el seu mèrit està en:
1.- saber-se fer amb un bon EQUIP TÈCNIC. Ara sí, metges o policies, segons el cas.
2.- i la cosa més important, d'acord amb la ideologia del partit o, en l'actual cas, fent una síntesi del conjunt dels tres partits afegint que hi ha un partit que no està al govern però va guanyar en vots. Amb totes aquestes consideracions hauria de tenir la SENSIBILITAT POLÍTICA per prendre decisions que representin una unificació de criteris. Aquestes decisions seran implementades (ara es diu amb aquest anglicisme) per l'EQUIP TÈCNIC i es tanca el cercle. I tu Montse segueix amb les lletres que és lo teu, hahaha. A no ser que et reclamin per ser tècnica a la Conselleria d'Ensenyament, hahaha

Joana ha dit...

Doncs la meva queixa ja deus imaginas per on va.
Espero que les dones d'IC i ERC és manifestin o alguna cosa similar.
Has passat d'elles.
ERC 5 conselleries i sols una dona!, un 20%.
IC dues conselleries i cap dona!.
No entenc que el PP tingui més dones en llocs de responsabilitat que ells, suposadament, partits d'esquerres.
Un petonet maca.

Montse ha dit...

Albert, es que a mi me saca de quicio (i de polleguera tambié) el hecho de que tenga que andar de "jefe" en Educación, pongamos por caso, alguien que jamás ha pisado una aula. Por mucho que se rodee de gente que sí que lo ha hecho.

Albert, es como si me pusieran a mi al frente de una gestoría o como directora de un banco. Por mucho que quiera, NO tengo ni repajolera idea de lo que hay que hacer para captar clientes o para que mis asesorados paguen menos a Hacienda en su declaración de la Renta.

¿Cómo, alguien que NO TIENE NI IDEA de cómo funcionan las cosas en un institutillo de barrio va a poder gestionar la educación de UN PAÍS?

Doncs NO HO ENTENC!

Montse ha dit...

Joana, comprendo perffectamente por dónde andan tus quejas. YO también lo he observado y me da mucha rabia que se llenen la boca con el asunto de la paridad y después... tararí que te vi!

Montse ha dit...

Txell, yo lo que no puedo comprender (tampoco) es cómo es posible que amiguitos y familiares ocupen puestos de relevancia sin que nadie diga nada... (cuando digo "nadie" no me refiero a los del PP, esos no se callan ni debajo del agua)

Montse ha dit...

Ay, Julia, crec que pensem molt semblant!

digo que creo que Julia y yo pensamos de forma parecida.

Hale, a seguir trabajando!

Anònim ha dit...

Hola, Arare, l'enllça de blocat sembla que l'han canviat, et poso el que funciona, ai, em mataran a disgustos, qui és el conseller de bloguería i virtualitat etèria?

iruna ha dit...

tens tota la raó, Arare, ho fan per fastidiar, com sempre... seria massa il·lusori que ens diguessen "conseller de sanitat, un infermer; conseller d'educació, un mestre; consellera d'habitatge, una arquitecta; etc.". Quan ho fan, quan posen algú "adequat" en un càrrec, tampoc li deixen després exercir-lo, no et pensis, no suporten fer res ben fet...
Als magatzems de "tresillos" i "tronetes" (als "nacionals" i als municipals), tots estan molt contents avui, llepant-se els culs i els peus encara que facin pudor (com s'ho fan uns als altres, ja no els ve d'aquí...)
Avui, a Tortosa, el de la "troneta" ha tornat a tenir un rampell de prepotència, i, mentrestant, algú que sí que lluitava, que sí que treballava, algú a qui sí que li importava la gent i la ciutat, ha rebut el "latigazo" de rigor. Per ella, me n'alegro, perquè a la fi pot sortir d'aquella casa on mai va ser ben rebuda, però me n'alegro plorant i plena de ràbia.
necessito una abraçada de les que sempre dónes, arare.......

Montse ha dit...

Vale, Julia, però no me l'has donat (l'enllaç)

els blogs ja no són el que eren, tchts,tchts...

Montse ha dit...

Iruna, ha de ser una abraçada mútua, que jo faig molta conya però avui tinc un nus a l'estómac que...

aix, deixem-ho, reina mora.
Riem i plorem, ok?

Cry, baby! que va molt bé. Jo també jo faig i t'asseguro que no per la política.

Albert ha dit...

Doncs segueixo discrepant amb tu arare. Sospito que iruna no parla seriosament.
Discrepo perquè no fas la distincíó entre càrrec tècnic i polític. El polìtic no té perquè saber com és un aula, ni si el cor està a la dreta o a l'esquerra o si les bigues es posen abans o després del ciment.

Montse ha dit...

Albert, llavors com pot saber què necessitem per a dur a terme els plasn d'Educació? si no hi entén un borrall, què hi pinta?

Jo repeteixo: si a mi em poseu a fer política d'un tema que no entenc, per molt bon equip que tingui al darrere, ja em començaré perdent amb el vocabulari. A partir d'aquí... ja m'explicaràs tu!

Albert ha dit...

Tu ets tossuda, però jo també. Empatats. No es tracta d'entendre. L'home és un animal polític, com tu saps que va dir Aristòtil, per tant el ministre pren decisions polítiques que l'equip ha de saber interpretar.
Amb la teva teoria, el Consell de Ministres esdevindria un Consell de Catedràtics de la matèria que tenen el títol. Ja no caldria el sufragi, s'agafen els que han tret millor nota i andando.

Montse ha dit...

Albert tossut, i no creus que potser aniriem millor?

Però jo sé que qui ha tret millor nota no té per què ser el millor. JO et parlo de persones que CONEIXEN els problemes, que els viuen dia a dia, que s'hi enfronten i que saben quines exigències hi ha... no cal ser catedràtic!

Arare_tosssssuda
;)

Albert ha dit...

Aleshores tu posaries a Sanitat el director de l'Hospital Sant Pau o Clínic, per exemple?