11 d’octubre, 2006

Feliç aniversari, Arare/ Feliz cumpleaños, Arare

Els aniversaris de nena eren molt bonics. Llavors no hi havia tantes coses prohibides - n'hi havia unes altres, encara que ja no sé quines eren pitjors, si les prohibicions d'aleshores o les restriccions de papanatisme d'ara mateix- No hi havia tantes coses prohibides, deia, i el meu pare feia enlairar uns globus d'aquells que anaven amb foc (en miniatura, per descomptat). Un any, un globus. Dos anys, dos globus, Tres anys, tres globus... això ho van fer fins als cinc anys. Després ja no es va fer més (ho entenc)... Mai no vam provocar cap incendi. El jardí de casa era ple dels meus amics, corrent i saltant. Trencaven l'olla. Jo no l'havia encertat mai i em feia vergonya picar-la perquè tenia por de quedar malament - jo era una mica tonteta- per tant, jo ni tan sols em posava a la cua per picar-la. La mare feia un pastís, l'àvia hi posava les espelmes i ´quan em cantaven "En el dia d'avui, que compleixes X anys, tots els teus et desitgen Moltes felicitats" (amb la música del Cumpleaños feliz de tota la vida) jo m'amagava darrere el que tingués més a la vora perquè em feia una vergonya terrible. Jo mai no volia ser protagonista, ja veieu com n'era, de tonteta, ai las!
Bé...El temps va anar passant, es va acabar l'enlairament de globus, un bon dia em vaig adonar que ja no era una nena, més endavant ja ho vaig celebrar amb qui seria el meu marit, després ja, embarassada, i a partir d'aquí ja no he deixat de ser mare. I actualment, m'agrada celebrar-ho amb tots els fills, biològics i no biològics i les seves nòvies. Aquest any faltarà un element molt important a la meva vida. Per primera vegada el meu pare no em dirà allò de "La teva mare ja et donarà diners perquè et compris el que vulguis, però recorda't que jo també hi tinc alguna cosa a veure". Era entranyable. Quan es van acabar els globus i la faramalla (eppppppp, que no parafernàlia) ;)
quan es va acabar tot això - dic- jo hauria volgut un regal en una capsa ben embolicada, amb molts llacets i coloraines (sóc una hortera) però no hi va haver manera: "ta mare ja et donarà els diners perquè et compris el que vulguis però recorda..."
Pare, llàstima. Aquest any, una vegada més, no hi haurà una capsa embolicada amb llacets i coloraines, però tampoc no hi haurà la teva frase de cada any...
I ma mare em donarà els diners perquè em compri alguna cosa. El Capità m'ha regalat amor. Què més vull? Els meus fills no recordaràn que avui és el meu aniversari fins que els truqui perquè no s'oblidin de venir a sopar (és un truc que no falla. Tu els convides i llavors, de pressa i corrents es truquen els uns als altres per veure què li regalaran a la mare, hehehe!) I normalment - tot s'ha de dir- em porten els seus regals embolicats amb capsetes i llacets i coloraines (són uns bons fills)
I bé, no sóc una joveneta però el meu esperit mai no deixarà de ser jove, us ho asseguro. i no. No diré quants en faig. Sóc igual de coqueta que la meva àvia, que en pau descansi. Au!
Ostras, cariños, no voy a traduciros porque con parte del amor que me ha regalado mi capitán me voy a ver si "cae" un modelito ;)
Pero que sepáis que hoy cumplo.... uuuuuuuuuh! Una "jartá" de añitos. Pero que no se me nota naaaaaaaaaaada (lo juro)
Feliz cumpleaños,Arare. Dile a Montse que ni siquiera se mire al espejo. Las mismas arruguillas que había ayer, están hoy. Y que por muchos años estén ahí y que aumenten. Y vosotros que lo veáis.

33 comentaris:

fractal ha dit...

Anys i anys, per moooooolts anys...

Albert ha dit...

Felicitats. A veure, potser se m'ha escapat, quants anys diuis que fas?
A veure si un any, pel teu aniversari ens invites i trecamre l'olla, m'hi has fet agafar ganes.
Que ho passis molt bé i no canviïs.

anna g. ha dit...

Moooooltes felicitats, Arare! Si ets una joveneta adorable! (aissss... que envidia que te tengo; jo de gran vull ser com tu) Molts petons!

Elena Casero ha dit...

Moltes felicitats. No puc anar a sopar, ho sent ....

Xurri ha dit...

Ostres Arare, tens raó, els 84 no es noten gens!!!!
PER MOLTS ANYYYYYS!!!!!!!!!!!!!!

(petons) (petons)

(caixa rosa enoooorme amb gran llaç) (i a dins un modelet fantàstic de texans ultra cómodes, moderns (discrets) i afavoridors, i samarreta a ratlles blanca i blava ideal, ni gran ni petita, ni arrapada ni massa bossa)

(T'ha agradat?)

bellosoli ha dit...

ei Arare! per molts anys! molt maco això dels globus enlairant-se, bonic detall del teu pare. La llei de vida diu que no sempre estaran amb naltros i ara, malauradament, et toca constatar-ho. Ningú va dir que les lleis siguin justes. Però com be has dit tens un capità i uns quants grumets que t'ajuden a portar el teu vaixell. I avui a tu et toca descansar, gaudir del mar, i que treballin ells!

Això de 'te els diners i compra't el que més il·lusió et faci' m'ho conec força be. A mi m'ho han fet sempre. És una mica pal perquè es perd l'emoció de desempaquetar el regal... poder avui seria un bon dia per tornar a enlairar un globus, no creus? de tant en tant no fa mal saltar-se alguna llei...

Be! que ho passis be i moltes felicitats!!!


PS: per cert! he experimentat de mil maneres per posar-te una imatge d'un regal ben embolicat! al final l'únic que he aconseguit és posar la meva foto del perfil com un regal esperant que es mantingui així tot i q la canviï. Espero que funcioni i sino... be, la intenció és el q compta, oi?

Anònim ha dit...

MUCHAS FELICIDADES!!!!
Que cumplas muchíiiiiiisimos mas y que nosotros lo leamos.
Besos.

Sergio ha dit...

¡¡Muchas felicidadeeees, que cumplas muchos más, y que sean muy felices!! Un abrazo bien fuertote y con mucho cariño :)

Trenzas ha dit...

Vengo a repetirte eso de "¡Muchas felicidades...!!! porque me encanta desearle mucha felicidad a la buena gente. A los que solo son regularcillos, les felicito una vez y ya vale :DDD
En las sillas vacías, vienen a sentarse los buenos recuerdos.
¡Moltes i moltes i moltes felicitats....!

miquel ha dit...

Moltes felicitats, arare! Vaig a veure si trobo llacets i cintes i focs d'artifici, que ja no me'n recordava que era avui ;-)

Anònim ha dit...

moltes felicitats bonica reina mora! espero que sigui un dia ple de llacets de coloraines! molts petons!

Mar ha dit...

Moltes felicitats, Arare!;)

Anònim ha dit...

Arare, mooooooooooooooolteeeeeeeeeeees
felicitats !!! i molts petonets,*************************

Llanos ha dit...

Per molts anys, dona!

Un petó.

rhanya2 ha dit...

"Toujours trop tôt pour un trop tard..." encara no m'he ficat al llit, per tant, per mi encarà no és 12, ni dia del Pilar, o sigui que a temps : Felicitats!!

Anònim ha dit...

Felicitats Arare, i gràcies per anar regalant trossets de "felicitat", que és el que rebo quan entro a llegir-te, perquè hi trobo algú que em fa somriure, fins i tot quan expliques coses que també fan mal.
Dels records que expliques avui, m'ha quedat la paraula "entranyable", m'has fet pensar en el meu pare també, i potser és la paraula que més pot abraçar-lo. Entranyable ha de venir de les entranyes, "que portes o t'arriba a les entranyes"... Segons un diccionari, "veritable i profund. íntim i estimat".
Que continuïs estimant i removent entranyes!

Anònim ha dit...

Felicitats una mica endarrerides i una abraçada molt forta.

Diana L. Caffaratti ha dit...

Tengo una deuda conmigo: aprender francés.
Llego, por primera vez, y justo para tu cumpleaños... Igual que esos invitados inesperados.
Me alcanza la visita para desearte mucha felicidad

Anònim ha dit...

Felicitats...arribo amb un poc de retard...però estarás tot l'any amb un mes...que és el que complixes...els altres ja van quedar enrere...feliç futur...Noc_

Anònim ha dit...

Sí, sí... ho has dit molt bé! ;-)
Ah, i moltes felicitats! Ets fantàstica.

Vert ha dit...

Ossspaa! I jo que vaig pujar a Blanes expresament per aixó i al final m'oblido!
Felicitaaats!! Trantataaants!

P@P@LLoN@ GRoG@ ha dit...

Moltes felicitats guapíssima!
M'ha avisat Dilaca, no tenia ni idea.
Un petonarro enorme.

Joana ha dit...

Felicitats reina!!.
La rosa de la meva imatge, avui, és per tu.
Un petonarro!!.

Montse ha dit...

Gràcies, Joana! és una rosa preciosa.

Rosa maria, gràciessssssss

Vert, si fa dos anys erem a Olot celebrant-ho! (la nostra memòria ja no és el que era, hehehe)

Ramonnnnnn (sabia que t'agradaria) Fantàsticament iaiona, però si ;) petonets mariners per tu!

Montse ha dit...

Nocturna, creo que no te había visto nunca por aquí, muchas gracias por tu comentario. Vuelve cuando quieras, aunque no sea mi cumpleaños ;)

Muchas gracias, Dilaca, nos iremos "viendo".

besos a las dos y bienvenidas.

Montse ha dit...

Julia, gràcies, amiga!
Usuario anónimo, em sembla que ja sé qui ets, pero per no ficar la pota no diré res :)

Bon jour, Violette, una vegada vaig veure't en un video el dia del teu aniversari,al teu blog. Ja m'agradaria "penjar" un video semblant, però tinc la maquineta espatllada i ara ens ha donat per les fotos digitals, que no són pas la même chose ;)
Petonets!

Llanos, un altre per tu!

jaka, ja has agafat un tros de pastís? Què, que no l'has vist? oichssssssssss! (és que Blogger no m'ha deixat penjar cap foto, cagundena)

Montse ha dit...

Mar, mil i "pico" de gràcies :)

Esther, llacets i coloraines "a go go". Gràcies. Petonet per tu.

Pere, vols dir que t'ho havia dit? :)**

Montse ha dit...

Trenzas, per partida doble (dos trossos de pastís!) gràcies, un petó!

Sergiooooooooooo, nenn, no dudo de tu cariño, antes de irte tómate una copa de cava, creo que estos buitres se han comido todo el pastel ;)

Caramba telemarkado, cuanto tiempo sin leerte (ya sabes, yo voy povo, pero cuando voy - igual que a villaycorte- me leo todo lo que tengo pendiente) ;) UN telebeso!!!

Montse ha dit...

Bellosoli, ha arribaaaaaaaaat!!! M'encantaaaa, gràcies!! muamm

Xurri, juraria que t'havia contestat (igual ho vaig fer al teu blog) però que si: que molt adequat el teu regal i la caixa rosa és Hortera de cuidado! (m'encantaaaaaaaaa)
;)

jbauer, creo que voy a tener que hacer otro pastel! :)

bitxo, pobres dels que t'envolten, si "surts" com jo, hehehehe! un petó, guapa.

Escriptorum, ni dissabte? :(

Montse ha dit...

Albert de la Hoz, FET! Jo poso l'olla i els caramels de dintre i tu lligues l'olla i et fas càrrec d'anar embenant els ulls als convidats, un per un, a veure qui s'emporta el premi!

Se t'ha escapat quants en faig perquè no ho he dit, hehehe...

fractalparacual, me falta que me lo cantes en vivo y en diresto!
;)

Anònim ha dit...

No se m'acut res més que enviar-te una abraçada amistosa i un petonet ...
I desitjar-te que tots els que vagis fent els disfrutis tant com aquest.

Anònim ha dit...

Hola preciositat ! , Moltes felicitats!
jo puc afirmar que no s et noten ni per fora ni per dintre no canviis
un peto ! .. i unes galetetes de xocolata

PD em sap greu arribar tard a tot, veig tambe que no celebrares el cumple amb el teu pare , ho sento .
no passo com abans, pero ja veus que no m hi oblido
Jepi

Anònim ha dit...

Vaja, mai m'hagués imaginat de felicitar a algú que no conec en el seu natalici sense saber ni quants en fa. Això és el món dels blogs, senyors! Doncs això: amb retard però amb "carinyo", FELICITATS!