03 de setembre, 2006

Sr. Schubert



Senyor Schubert, no sabia ben bé com agrair-li el seu detall, permetim enviar-li una foto del piano familiar, perquè vegi des d'on m'agradaria poder interpretar-lo. Si no ho faig, Sr. Schubert, és perquè actualment no estic en disposició d'interpretar sinó d'executar directament. I jo diria que això - si no ho està- hauria d'estar penat per la llei. Igual com aquells que - com es diu berrear en català?- "canten" en cert programa de la tele, que no direm que l'haurien de prohibir, perquè som lliures d'emetre els sons que ens doni la gana amb les nostres goles i de fer els programes que el gran públic demana - jo sóc gran però no pertanyo al gran públic, li asseguro- però en fi, vostè convindrà amb mi en què - com a mínim- algú que els estimés els hauria d'advertir que allò no seria ben bé el que entenem per "cantar".
Arribats a aquest punt i tenint en compte que m'he anat embolicant tota soleta - com gairebé sempre- li desitjo a vostè que passi un molt feliç diumenge, així com a tots els meus lectors comentaristes però també els no comentaristes.

Os juro que lo había traducido... se lo llevó la virtualidad (ahora no puedo traducir de nuevo, no me da tiempo, lo haré por la noche si puedo, vale?)

No puedo traducir ahora, pero de momento he añadido - a ver si sale bien- uno de sus impromptus, Sr. Schubert. Que mi informático de cabecera ha pasado esta tarde a tomar un café ;)

21 comentaris:

fractal ha dit...

Salutacions al "nostre" Schubert!
Li hauria encantat el teu piano. De fet, el piano era una perllongació del seu braç, un apendix que ja formava part de la seva persona.
Feliç diumenge

Anònim ha dit...

Bon dia, amiga,
Vaig anar a Google i buscant Schubert + midi files vaig trobar això :
http://www.kunstderfuge.com/schubert.htm
No sé si ja ho coneixies ... És música en format midi és clar, però hi ha molta "felicitat" a només un o dos clics de ratolí...
I a l'índex general : http://www.kunstderfuge.com/midi.htm
encara n'hi ha molta més. Cuida't.

Anònim ha dit...

Quina enveja, a mi m'agradaria que em visités el Gila, o el Groutxo... Bon iumenge. "Berrejar" seria una bona traducció de berrear. Mesclar música i crits. bondiumenge a tots i a Schubert. o schuvert?

Mar ha dit...

Sí, Arare. De acuerdo con la apreciación. Espero que sigas bien, un beso.

Vert ha dit...

Com comentavem ahir... "mai no serem absolutament a prop d'aquells qui estimem"... si canten.

Montse ha dit...

Gracias por tu visita, fractalparacual... Dios nos cría y nosotros nos juntamos... y la policía nos reúne! A mi también me gusta Bela Bartock :)
Un petó.

Sani, ets un pou de ciència! Si puc, però, sempre intento trobar músiques en format mp3 o similar, m'agrada més que que els midis.
Per cert, si no ha deixat de funcionar (fa dies que no hi vaig) a "Arare al diari" o a "Només del mar" (parlo de memòria) pots escoltar "Lágrimas negras" de Bebo Valdés y El Cigala. És una peça preciosa. Un petonet.

Montse ha dit...

Manel, avui és un d'aquells dies què em posaria a sota el pont - com els de la peli Cabaret- i quan passés el tren em posaria a cridar ben fort. AAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHHH! amb música de Schu-vert de fons, encara que em temo que Vert no toca el piano, veritat que no, Vert?

Ep, Vert! Que també n'hi ha que canten bé, ehhhh? (però en el programa de marras, són els mínims)

petonets x tots dos

Modgi ha dit...

No hi estic dacord. El cantamania és un programa amb voluntat social:

Ha revaloritzat el sentit del ridícul com a virtut de l'ésser humà.

Un beso negro pa'todos!

Montse ha dit...

modgiiiiiiiiiii!!! pfffffffffff!!!
;)

Albert ha dit...

Interpretat? Executar?
Reproduir!
Gramola? Pick up?
Reproduir i gràcies.
Quina, sana, enveja em feu els qui poseu els dits en el teclat i feu que soni quelcom o, com deia Pau Casals, que s'escampi la música per tota la casa. Ell, ailas!, odiava les reproduccions i jo, ja veus, pobret de mi, poso el dit
ON diu ON

Anònim ha dit...

El programa aquest es una birria!!!
Depriment !!!
Que saps tocar el piano Arare? :O

Anònim ha dit...

El programa aquest es una birria!!!
Depriment !!!
Que saps tocar el piano Arare? :O

Anònim ha dit...

El programa aquest es una birria!!!
Depriment !!!
Que saps tocar el piano Arare? :O

Anònim ha dit...

El programa aquest es una birria!!!
Depriment !!!
Que saps tocar el piano Arare? :O

Anònim ha dit...

El programa aquest es una birria!!!
Depriment !!!
Que saps tocar el piano Arare? :O

rhanya2 ha dit...

Uix, això del pont, el crit i el tren... no passa a "L'últim tango a Paris"??

miquel ha dit...

D'acord, jaka, però no cal insistir tant ;-)

Si no us fa res, arare i jaka, us dedico el post de demà... potser una mica més barroer.

Montse ha dit...

Pere, encantada de que em dediquis un post, "encara" que el comparteixi amb la jaka!! (ho he dit malament: és un honor compartir-lo amb ella!) Un petonet.

Violette: podria ser, però jo recordo Liza Minnelli cridant a sota un pont amb aquell... com es diu l'actor? igual m'estic confonent i vull dir "Dime que me amas Junie Moon", també de la Minnelli? perquè no vull creure que surtin tants trens en tantes pel·lis! Ep! L'actor que li fa de parella és el mateix que té un affaire amb ella a Cabaret (coïncidència) No puc rcordar el seu nom, aixx...

Montse ha dit...

vejam, insistent jaka: que hagi estudiat tres anys de piano i quatre de solfeig només em dóna dret a dir que puc executar els pobres desgraciats a través de les seves partitures. A fe de Déu que ho vaig intentar amb els impromptus, però no me n'he sortit mai. Com a molt he interpretat alguna sonatina i mariconades d'aquestes de principiant. Però el piano és el meu instrument preferit, tot i que sense música no sé si podria viure... igual que sense mar!

Un petonet!

Montse ha dit...

Albert de la Hoz: ja queda contestat, veritat? :)
tant de bo no m'hagués fet mandra continuar amb la carrera de piano. HO vaig deixar perquè no sóc capaç d'estar més de mitja hora al piano (abans n'hi deien mandra, ara n'hi podem dir hiperactivitat, hehehe)
que en el meu cas queda més políticament correcte. Un petó.

Vico ha dit...

Arare...reclamo tu atencion, en donde puedo aprender catalan via internet con sonido para escuchar la pronunciacion? Thank!