18 de maig, 2011

Voto a Bríos!

Torno a estar com sempre (i és que no sé si em falla la memòria o és que la meva memòria és tan extremadament selectiva que esborra tot allò que només ha de fer servir cada quatre anys). Torno a estar com sempre, dic, i és que no recordo què coi passa amb els vots en blanc:


 on van a parar? 


al partit que treu més vots? 


en un sac de no-res que es podreix i no serveix per fer avergonyir els candidats que no han estat elegits sinó canviats per bocins de paper blanc?


 per què serveix, el vot en blanc, a part de per tranquil·litzar la consciència dels que tenim consciència i no volem deixar d'exercir el nostre dret?




Aix, gairebé se m'oblida: aquí us deixo un paràgraf d'un apunt de la Júlia. Fareu santament en anar a llegir-la sencera. És d'una lucidesa que no deixa indiferent. Amb (sense, en realitat) el teu permís, Júlia...

(...)La tranquil·litat ben peixada sovint és avorrida. Malgrat la crisi mengen el que volem, tenim roba barata a l'abast, no passem fred i podem accedir a biblioteques, ensenyament i metges amb comoditat. Les retallades, deixem-nos de fer volar coloms, es veien a venir. Que hi ha moltes maneres de fer-les potser és veritat però he vist passar plantilles d'escoles de nou mestres a vint-i-dos en pocs anys per pur electoralisme i sense cap necessitat de tanta gent. Els recursos es poden optimitzar molt i hem estirat més el braç que la màniga durant força temps. El mateix en la nostra vida quotidiana. Altrament no haurien demanat entrades per Wembley més de noranta mil persones ni els restaurants omplirien a mitja setmana ni la gent es queixaria pel fet que en lloc d'anar a la Patagònia haurà de fer vacances al Montseny.(...) Extret de La panxa del bou


Per què no es presenten a les eleccions persones com la Júlia? així no hauria de votar en blanc..

8 comentaris:

òscar ha dit...

El desencís amb la classe política (malgrat que, segur, n’hi ha de molt bons) és tal que no hi ha prous vots en blanc que ho exemplifiquin. Jo, però, sóc més partidari de votar: ni que sigui el que a mi em sembla menys dolent.

Unknown ha dit...

Bona tarde Montse,
Els vots en blanc es comptabilitzen com vots vàlids, per tant s'utilitzaran juntament amb els vots a les candidatures per establir el valor de cada escó, incrementant el nombre de vots necessaris per obtenir cada un dels llocs a cobrir.

A major vot en blanc, major cost té cada un dels llocs a cobrir, cost que el poden satisfer les candidatures més votades, reduint les possibilitats de les candidatures minoritàries.
Amb simulacions de vot en blanc superior al 40% ens podríem trobar que els únics amb possibilitats d'aconseguir escons serien els dos grups majoritaris.

La protesta seria notòria, però igualment es cobririen el 100% dels llocs, i tot quedaria com sempre..

Júlia ha dit...

Jo no em puc presentar ja que duraria dos dies o dos minuts, ni tinc carisma, ni ambició ni caps ganes d'aquest rotllo, fins i tot de vegades sóc indulgent amb els polítics pel fet que és una feina que jo no faria, el mateix em passa amb els metges i amb els mestres, tot i que és una feina que he fet com he pogut.

Mercès per citar-me, és un honor!!!

Lluís Bosch ha dit...

El fragment de la Júlia diu coses que són certes (tota aquesta gent gastant per anar a Wembley de forma desaforada), però ja no comparteixo tant el comentari sobre l'augment injustificat de les plantilles de mestres. L'educació ha anat variant objectius i metodologies, però sobretot els perfils dels alumnes també han variat: és difícil pensar en menys professionals avui en dia. Tot i que les retallades es veien venir... aquesta gent són un autèntic perill quan agafen les tisores.
Per cert: no tinc ni idea de què passa amb el vot en blanc...

Joana ha dit...

Pots considerar el voy en blanc una "petita manifestació", una queixa, ni que no se jo si serveix de molt.

Clidice ha dit...

Potser si deixéssim de pensar en titulars? ves a saber!

Olga Xirinacs ha dit...

Blanc o negre, tots menjarem el mateix plat, si mengem i arriba per tothom (vull dir pels pobres i els menestrals).

el paseante ha dit...

Darrerament votava en blanc. Fins que em van dir que els diners dels vots en blanc (es veu que cada vot són diners pels partits) se'ls repartien entre totes les candidatures que es presentaven. Ara he votat nul, i així no en veuen ni cinc :-)