27 de novembre, 2007

Cançó de bressol de Mozart

La coneixia, l'havia sentit de petita, en un disc de vinil que tenien els meus pares, per l'Escolania de Montserrat. Em feia posar la pell de gallina. Les audicions amb el meu pare eren... però ja us ho explicaré un altre dia. Només puc donar les gràcies, a la meva família, per inculcar-me l'amor a la música. Una altra cosa és que la meva tossuderia va impedir que alguna vegada fes res de bo amb ella. Em van fer estudiar al Conservatori des dels cinc anys, i jo, que no tenia paciència per estar-me davant del piano ni mitja hora seguida, ho vaig deixar a quart de piano. Una llàstima, ja ho sé, però ara encara tinc menys paciència que llavors... impacient, s'hi neix!

Escolteu aquesta petita meravella que m'ha enviat una persona que no desitja que digui el seu nom: a tu, gràcies.

I no hem acabat, eh? així que podeu continuar enviant-me tot el que vulgueu, el que us sembli que fa bo de cantar-li, llegir-li, explicar-li o fer-li escoltar a un nét... us estic profundament agraïda a tots, però la cosa continua. Tindré paciència per no canviar de tema en... quant temps? tic-tac-tic-tac-tic-tac...






La conocía, la había escuchado de pequeña, en un disco de vinilo que tenían mis padres, por la Escolanía de Montserrat. Al oírla, sentía escalofríos. Las audiciones con mi padre eran... pero eso ya os lo contaré otro día. Sólo puedo dar las gracias a mi familia por inculcarme el amor a la música. Otra cosa es mi tozudez, que impidió que alguna vez hiciera algo buieno con ella. Me hicieron estudiar en el Conservatorio desde los cinco años, y yo, que no tenía paciencia ni para estar ante el piano media hora seguida, lo dejé en cuarto. Una pena, ya lo sé. Pero el problema es que ahora, que podría continuar, todavía tengo menos paciencia que entonces. ¡Impaciente, se nace!

Escuchad esta pequeña maravilla que me ha enviado una persona que no desea ser nombrada: a ti, gracias.

Y no hemos terminado, ¿eh? Así que podéis continuar enviándome todo lo que queráis, lo que os parezca susceptible de ser cantado, leido, explicado, a un nieto... os estoy profundamente agradecida a todos, pero la cosa continúa. ¿Voy a tener la paciencia necesaria para no cambiar de tema en...? ¿cuánto tiempo? Tic-tac-tic-tac-tic-tac-tic-tac...

15 comentaris:

Deric ha dit...

un bon regal pel nét!
jo també vaig deixar el piano per falta de paciència, encara que de vegades em poso a fer "mamporros" a les tecles i treure alguna cosa semblant a una olla de grills afònics però que em relaxa.

Elena Casero ha dit...

Monseta
jo t'havia enviat un per correu

Una delicia. Que vaig a dir-te jo de la música que tú no sapigues.

Una abraçada valenciana,

Xurri ha dit...

je je, m'encanta la petició de comentaris por caridáaaaa (juas)

Anònim ha dit...

Tens bon gust, per a la música també!
Al meu bloc t'espera un "même"
Petonets i bona nit.

Montse ha dit...

Esriptorum, acabo de comprovar el correu i no m'ha arribat res teu, m'ho tornaràs a enviar, sisplau? és molt estrany 8o no tant, perquè de vegades això funciona com el c...vale, ja callo)

petonets, reina mora!

Montse ha dit...

Gràcies, Glorieta, me'l miraré i el faré ben aviat, així que pugui! Basitus!

Montse ha dit...

A mi també em va agradar, Xurri, per això li vaig "mangar" al Maestro Arquero!
:D

Montse ha dit...

Deric, jo també ho faig i "executo" literalment els pobres compositors, arggg, glups, pobrets, si aixequéssin el cap!

Mar ha dit...

T'he enviat un mail. No sé si t'ha arribat!

Apala, m'entorno a l'estudi!

Petons!

Montse ha dit...

vale, vaig a veure...

Montse ha dit...

Mar,no m'arriben... deuen pesar massa! mira-t'ho i redueix els pixels,o el tamany d'imatge o allò que s'ha de reduir per enviar per email, d'acord?

;)**

el cantant de l'Invisible ha dit...

hola arare , t'he possat un enllaç a l'orquestra...m'agrada el blog teu

Joana ha dit...

Preciosa... Semblen àngels cantanat!
Bon cap de setmana, Arare!

Montse ha dit...

Ohhhhhhhhh, Invisible, m'agrada que t'agradi. Jo també t'enllaço!!

Montse ha dit...

Igualment, Joana, quan he llegit això de "Bon cap de setmana" he pensat... altra vegada? però nena, si encara som a dijoooooooooooous... si,si, ja sé, d'aquí a quatre dies la marató de tevetres i després Nadal. Glups...
petonets, reina mora.