12 d’octubre, 2015

Hi ha gent per tot

Hi ha gent per tot.

També per celebrar un genocidi.

Jo, avui, només celebro que ahir vaig complir seixanta-dos anys (molts!) amb salut. I que el meu nét Caïm, que va néixer el mateix dia que jo però cinquanta-set anys més tard, en va complir cinc. Sí, també amb salut!

I avui ho celebrarem, a casa del pare d'en Caïm, precisament. Amb una gran part de la família. No tota, que som tants, que, per posar-nos d'acord, s'ha de fer una instància o gairebé. És el que té ser família nombrosa.

Desitjo a totes les Pilars, Pilariques, Pilarins, Piluques, Pilis, Pilunxis, i derivats, que passin un molt bon dia del seu sant.

I que els que es manifesten per la violència (només cal escoltar les paraules que va adreçar no sé qui de la falange, l'any passat, tal dia com avui, incentivant a - no us ho perdeu- morir per la pàtria, matar per la pàtria, o "portar al pelotón de fusilamiento" a qui faci falta per tal de no trencar la unitat de la seva estimada Espanya). A tots aquests, els desitjo un bon mal de ventre. Res d'afusellaments. Amb una gastroenteritis , que es recargolin una estoneta, ja en tinc prou.

Doncs això: hi ha gent per tot.

Vaig a estucar-me, que se me n'està anant el morè i ja començo a tenir aquell coloret de merda d'oca (amb perdó, però són paraules de la meva difunta iaia).

Bon dia de la Pilarica!


Per cert, la primera vegada que vaig veure la imatge de la marededeu del Pilar, la vaig estar buscant igual que el torico de Teruel...  que el tenia davant i no el veia.

 És tan petita, que el que  sembla que tingui més importància la columna que la verge. A mi m'és ben igual, eh? només explico que no la trobava.

Hale, a ritme de jota i amb el Manolo escobar, que no es digui... (consti a les actes que sóc coplera, jo). 

Així: contradictòria fins al final.



22 comentaris:

Oliva ha dit...

PER MOLTS ANYS,BONICA,I PEL CAIM TAMBE,ESCLAR.
LO "COMIC"D'AVUI,ES QUE ELS VENEDORS DE VIOLENCIA,EL GOBERN D'ESPANYA ELS HI DONA CARTA BLANCA. ON HA QUEDAT LA LLEI ANTI-TERRORISTA,SRO.FERNANDEZ?...

Júlia ha dit...

Per molts anys!!! Pel que fa al tema, ni la Mare de Déu del Pilar, ni tan sols Colón, que cal situar en el seu temps i les seves circumstàncies i que alguns voldrien que fos fins i tot català, tenen la culpa de res del que s'esdevé en el present, com ara que es permetin manifestacions de fatxes declarats, en fi...

miquel ha dit...

Per molts anys, Montse. La resta l'anirem veient i vivint.

Montse ha dit...

Moltes gràcies, Oliva. La llei antiterrorista és per a nosaltres, els terroristes que només volem viure en pau i llibertat, com deia la cançó.

Montse ha dit...

Júlia, gràcies!

Si, filla, es permeten coses que no es permetien ni en els pitjors anys de la transició, els primers: que encara teníem el cordó umbilical de la dictadura enganxat al cul!

Montse ha dit...

Gràcies, Miquel.

La resta, l'anirem veient i vivint... esperem sortir-nos-en!

M. Roser ha dit...

Per molts anys Montse, molts dius? Si ets una noieta...I felicitats també a les Pilars, que a mi m'agraden molt les jotes! I és que a mi em van "encarregar" a l'Aragó, tocant a la franja, però vaig néixer aquí, ja que els meus pares hi havien anat per feina. Si que és petitona la imatge de la Pilarica...
Petonets.

Montse ha dit...

Gràcies M.Roser ;) o sigui que ets mig "mañica"? els meus pares tenien uns bons amics, a Saragossa, no sé que se n'ha fet, perquè fa molts anys que els vaig perdre la pista. Eren molt macos!

Anònim ha dit...

Felicitats! Si vaig tard...

Josep ha dit...

Per molts anys, Montse. Al nét també, clar.
Pel que fa als fatxes tant es val. Jo també vaig sentir per un moment allò de "Soy el novio de la muerte"...
Bé, doncs que ho sigui...
Petons.

Olga Xirinacs ha dit...

Però la merda d'oca és verda (rima verda i merda); alguns militars porten uniformes color de merda d'oca.
Trepitjar merda diuen que porta bona sort.
Però en canvi, si tens un contratemps, et diuen: ¡sembla que portis merda a l'espardenya!
Amb la primera dita ja en tinc prou per felicitar-vos els aniversaris. ¿T'adones de com ets de jove? Doncs a passar-t'ho bé i que no se t'emporti la família a bocinets, si sou tants...
Un petonet des del Balcó, nena.

Relatus ha dit...

Per molts anys! I a passar-s'ho bé, que és el que compta.

xavier pujol ha dit...

Per molts anys i que la salut et segueixi acompanyant

Montse ha dit...

pons007, no vas tard, tots els ants tenen vuitada, i els aniversaris suposo que també! Gràcies! :)

Montse ha dit...

Gràcies, Josep :)

Si és el novio de la muerte, pitjor per ell, no?

Montse ha dit...

Olga, m'adono que hi ha gent més gran que jo, això si. Però cada dia surten al món tongades i tongades de persones que acaben de néixer. I jo ja vaig caminant cap a la banda dels fòssils.

Jo crec que la meva iaia no devia saber de quin color era la merda d'oca. Jo, quan estic moreneta tinc color de pollastre a l'ast (no gaire torrat) i quan se'n va el morè, quedo groga. Així doncs, porto tota la vida pensant que la merda d'oca és groga, hahahahahaha!

Una abraçada, Olga, cuida't molt i conserva el sentit de l'humor que et caracteritza, és una de les teves riqueses!

Montse ha dit...

MOltes gràcies, Loreto! Com era allò? En vida teva :D

Montse ha dit...

Xavier, la salut és molt important! gràcies pels bons desitjos;)

el paseante ha dit...

Moltes felicitats a tots dos (jovenets) i espero que ben aviat això del 12 d'ocubre sigui com el 4 de juliol nordamericà o el 14 de juliol francès: una festa estrangera.

Montse ha dit...

Òndia, Passejador! Quant temps sense que passegessis per "casa meva" i quin goig que hagis vingut! El que dius: tant de bo un dia, el 12 d'octubresigui la festa del país veí! Una abraçada!

Elfreelang ha dit...

arribo amb retard ......feliç aniversari i per molts anys!

Montse ha dit...

Mil i pico de gràcies, Elfre! Ptonets, guapa! muaaaaaks