19 de juny, 2011

Formentera

Ahir ens vam llevar d'horeta, vam agafar una tovallola, una ampolla d'aigua, la càmera de fotos i ens vam calçar les sandàlies i vam sortir a caminar.

D'alguna manera, a mi, l'illa em va recordar la de Porqueroles, més que res per la quantitat de bicicletes que s'hi veien. La diferència és singular: a Porqueroles -que és força més petit, tot s'ha de dir- han prohibit qualsevol tipus de trànsit rodat que no siguin els cotxes dels veïns (entenent per veïns els que hi habiten tot l'any). A més, els pocs cotxes que hi ha són elèctrics. O sigui que allà et pots trobar cotxes elèctrics o bicicletes. Ni una moto, ni qualsevol altre model d'auto que pugui fer malbé el parc natural que és tota l'illa. Chapeau per ells.

Aquí hi ha una bona part de parc natural i respectat. Perfecte! També val a dir que no està prohibida l'entrada als gossos; la Taca va gaudir dels camins i paisatges tant com nosaltres. En aquest sentit, un deu! Hi ha algunes platges i cales que són una passada, ho he de reconèixer: al César el que és del César. La llàstima - segons la meva humil opinió- és que, com que l'illa és gran, no hi ha cap mena de restricció amb el trànsit i et trobes autocars, cotxes, milers i milers de motos... ep, que també sóc molt conscient que les cases de lloguer de cotxes i motos deuen haver ajudat als habitants de l'illa a viure millor. Si és que són d'ells!!!! (que no ho tinc tan clar)...

Bé, només volia comentar que el passeig que vàrem fer ahir va ser molt bonic, que ens vam banyar en una aigua blava-blava-blavíssima, fins i tot la Taca es va atrevir a nedar un momentet, arrebossant-se després com una croqueta amb la sorra fina... que em vaig reconciliar amb Formentera, i que el record que en tindré no serà com el dels anys 70, però... serà bo.

Ah! No me'n recordava: hi ha unes sargantanes taaaaaaaaaaaan boniques!!! la Taca anava boja per jugar amb elles, però, per sort per elles, corrien més i s'amagaven!

D'aquí a una miqueta, ens n'anirem... ja us aniré donant notícies. Més fotos quan les "editi".

I una cosa més, per als amics i amigues blogaires:

Fa força dies que no puc deixar comentaris en alguns blogs; és a dir, els faig, els envio, i blogger em demana una i mil vegades "els papers" però no m'identifica (cosa que no entenc, perquè si que em deixa escriure al meu blog i comentar en algun altre)... així que, que sapigueu que us vaig llegint i que en alguna ocasió deixo comentari però no "l'agafa". Em sap greu...

6 comentaris:

el paseante ha dit...

Si és que de vehicles amb motor no n'hauria d'entrar ni a Porqueroles, ni a Formentera, ni a Bercelona.

I a mi també em passa això de no poder comentar els blogs qu no disposen de finestra emergent. El que faig és dir la meva com a anònim i signo al final com el paseante (per si et serveix d'idea).

El porquet ha dit...

Fa força anys jo vaig visitar Formentera per primera vegada fent la volta a l'illa en bici. Jo em pensava trobar més gent com nosaltres (bici+alforges) però la sorpresa fou que, en una setmana, només vam trobar una parella que feia com nosaltres... la resta motorinos i més motorinos amb molts italians a sobre.

L'illa, però, manté un encant brutal i si tens la paciència de buscar una mica i patir alguna calorada tot caminant o arrastrant la bici arribes a unes cales espectaculars!

Isabel Barriel ha dit...

Gràcies! Els teus posts són un punt lluminós al bell mig d'aquesta grisor quotidiana...

Violeta ha dit...

Montse, a mi m'han comentat el mateix de bloger, no permet deixar comentaris a gent registrada al meu blog. Quines coses...
Seguiu disfrutant de la bellesa.
Petons petons.

Olga Xirinacs ha dit...

Veig que la navegació continua gloriosa, com ha de ser, a satisfacció de tots (també nostra, que us seguim).
Farta de no poder deixar missatges per les dificultats que alguns blogs presenten, he optat per signar el comentari i posar-me a Anònim. Però alguns blogs no tenen aquesta opció. En fi, així em sembla que arriben.

Montse ha dit...

Gràcies, guapos i guapes, pels vostres comentaris, que són l'ànima d'aquest blog.

No sempre puc contestar, ni sempre blogger em deixa contestar als meus propis comentaristes (deu ser la precarietat de les connexions que tinc, penseu que no és fàcil connectar amb el "pirindolu" de movistar. No des d'un vaixell, vull dir, potser si "des de terra")

Una abraçada a tots i a totes!