16 de juny, 2011

Dènia

Ahir, La Pobla de Farnals, tal com ja havia comentat. Arribar, dinar, dutxar-se i adecentar-se una mica, anar a comprar, començar a preparar el sopar, havia de venir l'Elèna amb el seu marit i havíem quedat a les 20h, perquè tant ells com nosaltres, l'endemà (avui) havíem de matinar.

Tal qual: un sopar amb amics, xerrant d'allò diví i d'allò humà, assaborint el mejar i sobre tot, la bona conversa. De cop ens vam adonar d'allò de l'eclipsi de lluna, no ens n'havíem recordat, però en vam veure una estona (havien dit que duraria uns vint minuts, em sembla)... un eclipsi té un punt de misteri, no? En definitiva, una vetllada deliciosa!

Aquest matí hem sortit a dos quarts de vuit, rumb a Dènia i hem arribat cap a les tres de la tarda. les primeres hores han estat molt tranquil·les, però a la una ha entrat el vent "de les regates", que li dic jo, que noés més que un vent local que, a mi particularment, em posa molt nerviosa, ja que passem de navegar amb una placidesa total, a començar a fotre bots com si fossim cabres al mig del mar. Per mi i per la Taca, un desastre, les darreres dues hores, ai!

Dènia no me'n recordo si és bonic o no, suposo que ho deu ser, però fa una calor tan i tan bèstia que hem decidit que sortirem només després de sopar per fer una caminada llarga, estirar les cames, després de les hores de navegació, que ens han deixat una mica baldats (és que ja tenim una edat)... i a més, demà volem fer la travessia cap a Formentera i això són encara més hores, tot i que des de Dènia és precisament des d'on hi ha menys milles, per travessar. Això vol dir que sortirem a les sis del matí i per tant, ens llevarem a quarts de sis. I, conseqüentment, haurem d'anar a dormir relativament d'hora o no ens aguantarem...

Tot això és només una previsió, perquè encara falta mirar "el parte" (no pas el de la tele) a veure si es pot fer la travessia sense problemes o si hi ha previstos vents d'aquells que qualsevol navegant aprecia com a bons, però que al Blauet, per part de la Taca i meva, són odiats a mort. Així que tot és només una elucubració (de moment)...

Abans d'ahir vaig acabar la Pavana per un tauró i vaig començar La cendra dels anys, de la Júlia Costa. M'està agradant moltíssim, Júlia, que ho sàpigues. Ja vaig per la meitat, pàgina més, pàgina menys. M'ha agradat, que "tornis" a Userda, com en els vells temps de "Ombres", amb que tant vaig disfrutar!

Avui no us poso fotos, perquè les darreres que tinc les he d'editar i fer més petites de mida, altrament, aquí pesarien massa i, amb la minsa connexió que tinc, segur que no podria pujar-les. Així, doncs... a toutalheure, que diuen els francesos, i que ara no recordo si s'escriu junt o separat... à tout à l'heure? o à toutalheure... diria que és separat!!! (Violette Moulin, tu què hi dius?)

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Clar que Dénia és ben bonica, i a prop del port que esteu no dubteu en fer un passeig a boqueta nit!

fanal blau ha dit...

em fas una envegeta que ni te l'imagines...:)
Bona mar per d'aquí unes hores!
Un petó!

Montse ha dit...

Doncs si...Skaoi, ho hem comprovat, perquè cap a les 19,30 ja no pegava el sol tan fort i hem anat xino-xano passejant i ens ha encantat i llavors he recordat que, ja, quan hi havíem estat el 2008, m'havia agradat molt; només que aquell any estàvem al Real Club Náutico i ara som a la Marina de Dènia i jo m'havia despistat... a part de la calor, és clar!

gràcies per venir al blog, un petonet

Montse ha dit...

fanal blau, quan tot cristu marxi pel mes d'agost, la nena s'estarà a casa :/ llavors em fareu envegeta vosaltres!!

Tot és qüestió de - si es pot, ep!- no fer les vacances al mateix temps que els altres (ei, avantatges de ser una mica vellets, hehehehe!) però o gaire, eh? que encara ens aguantem!!! lo fotut serà quan haguem d'anar amb l'imserso, ai!

Montse ha dit...

o gaire = no gaire

ai, les tecles dels ordinadors petits i els dits maldestressssssssssssss

Lluís Bosch ha dit...

La frase "Dènia no me'n recordo si és bonic o no" em sembla una troballa i una meravella. Una mica a l'estil de Cervantes. Jo tampoc no ho sé, per cert.

el paseante ha dit...

En un veler no han de faltar mai els 35 volums de l'Encyclopédie française. Bon viatge a Formentera.

Júlia ha dit...

Bon viatge i bones lectures, vaig ser a Dènia no fa gaire temps i em va agradar molt!!!Mercès per la referència literària a una servidora.

Júlia ha dit...

De tota manera hi ha molts llocs en els quals m'ha passat el que comentes, la calor -també el fred- no me n'han deixat gaudir 'en profunditat'.

Joana ha dit...

Tanco els ulls i gaire bé m'hi veig, al mar, amb vosaltres i la calma...