16 d’abril, 2008

I jo que no ho entenc!!!


Molt bé, finalment sembla que sindicats i patronal s'han posat d'acord i els autobusos de Barcelona ja no faran la vaga indefinida que tenien prevista. Han tardat molt, no? total, per arribar a prendre una decisió que els convencés a tots plegats... i és que jo no ho entenc:
Tant, costa, que els empresaris paguin el que toca i facin el que diu la llei? I si la llei està mal feta, per què no la canvien?
I si el sou i la jornada laboral són injustos, per què els ha costat tant als empresaris donar el braç a tòrcer?
Tan ineptes, són, que no s'adonen que un treballador necessita descans entre les hores de treball per - precisament- treballar millor?
I si és que la llei estava ben feta, que els treballadors tenien el que era just, per què demanaven més?
Per què - pregunto, en la meva ignorància total de les coses- cada vegada que hi ha d'haver una remodelació de conveni - sigui en la feina que sigui- cal que els treballadors facin vaga per reivindicar el que es suposa que és seu?
És com aquell estira i afluixa dels "mercadillos", que és de cortesia regatejar amb el preu perquè sinó no queda bé?
Que mira que em costa, a mi, caram, que una vegada vaig comprar una tetera al "Zoco" de Marraqueix i gairebé em vaig haver de barallar amb el venedor perquè a la primera de canvi li pagava el que em demanava. L'home es sentia decebut i vam haver de començar un estira-i-arronsa fins que em va vendre la tetera a meitat del preu amb què havia començat. Això és normal?

I doncs?...

En una societat capitalista i tal i tal, digueuin el que vulguin, la nostra societat és capitalista pels quatre costats i fins i tot pel cinquè, encara hem de fer vagues, com al segle XIX, per obtenir el que és just? "Vamos" hombre...

És que no ho entenc, us ho juro. Ja ho sabeu, sóc una mica curteta. Einggggg...

10 comentaris:

Anònim ha dit...

És "más de lo mismo", nina.

Rita ha dit...

T'entenc a tu, arare, i gens a ells. Si al final havien d'accedir-hi, la qual cosa trobo bé, perquè havien de fer durar tant el pols, perjudicant, com sempre al ciutadà?
Que tinguis un bon dia, maca, petons

estrip ha dit...

tan que pregonen els estudiosos allò de "si tu guanyes , jo guanyo", i encara en molts àmbits, s'utilitza el "jo guanyo, tu perds".

I representa que tots els executius han passat per la universitat i han estudiat totes aquestes tècniques de negociació, però no les utilitzen.

amb això no vull dir que tota la culpa sigui seva, perquè tampoc em sembla que punxar rodes i d'altres practiques semblants sigui molt legítimes. Això no treu que tot el que reclamen sigui el més normal del món, com tu dius.

En fi, el tema és complicat, no pel que es reclama sinó per les formes d'uns i altres.

Josep Lluís ha dit...

Abans: aguantem la mala llet dels condutcors d’autobusos, que sembla ens perdonin la vida cada vegada que pujem.

Durant: aguantem la vaga certcan mil maneres d’arribar… d’arribar a temps.

Després: pagant la pujada de preus que s’aplicarà després de les negociacions.

Si als drets dels treballadors però també, si als drets dels usuaris.

Montse ha dit...

Si, Monalitza. Más de lo mismo i sempre igual, i sempre igual! al final cansa molt.

Montse ha dit...

Ai, Rita, com ens agrada, complicar-nos la vida, veritat?

Montse ha dit...

Estrip, pensa sempre allò que "La banque en-gagne"... i llegeixe-ho en espanyol d'aquell d'estar per casa.

La banque, polítics, grans empresaris (que no petits, oju) fortunes que criden fortunes, etc,etc...

Naltros, la gent del carrer, la "xusma", a la qual pertanyo... no guanyem mai!

Montse ha dit...

Els usuaris no comptem per a res, Josep Lluís, només per pagar.

Júlia ha dit...

Els treballadors de les grans empreses, encara més si són publiques o gairebé, tenen la paella pel mànec, saben que podem fer molta pressió perjudicant tercers, com en aquest cas.

Hi hauria molt a parlar del tema. Jo crec que el dret de vaga s'ha de revisar, només és a l'abast dels funcionaris o dels qui ja no tenen feina perquè els han tancat l'empresa, la veritat. Els treballadors que avui estan pitjor no poden ni plantejar-se aquest dret.

el paseante ha dit...

Diuen les males llengües que els conductors volen més temps lliure perquè l'aprofiten per fer de xofers en empreses privades (excursions de col.legis, de jubilats, d'empresa...).