15 d’abril, 2008

Across the Universe

Què passaria si a Barcelona hi hagués un terratremol? Es mobilitzaria algú o els deixariem morir per estúpids, pijos i prepotents?

¿Qué pasaría si en Barcelona hubiera un terremoto? ¿Se movilizaría alguien o los dejaríamos morir por estúpidos, pijos y prepotentes?

Arare. Emigrant a Barcelona. Immigrant a Blanes.

18 comentaris:

Barbollaire ha dit...

Si nina... s'hauria de donar un cop de mà (jo també vaig emigrar de Barcelona)

Però no m'agrada això de portar l'aigua de l'Ebre...
Fixa't, no s'ha fet res encara i els "poncelles" de sempre ja diuen que si ens estem enfotent d'ells.
Que aigua per València, Murcia...!

Aquí els tancarem, els camps de golf?
Els obligarem a fer uns circuits de reciclatge de l'aigua de rec?

Prohibirem que s'omplin piscines?

Les noves edificacions tenen algun sistema de recollida i reaprofitament d'aigua de pluja?

La cosa és xunga, nina... molt i, com en el passat no em tingut visió de futur, el present i el nostre futur està negre, negre...

Les solucions d'emergència, com aquestes, sols provocaran tensions i...

Necessitem noves polítiques, noves sensibilitzacions...

Buf! Mariana, quin tema...
(just ara escolto el matí de CatRadio i parlen del tema de l'aigua...)

Petonets de xocolata negra :¬)**

Montse ha dit...

A fe dels déus que és un tema complex!

A mi no m'agrada ni portar l'aigua de l'Ebre ni del Segre ni del Rhône. A mi el que m'agradaria fóra que els que hi entenen i aquells als qui paguem amb diners de tots, en lloc de gastar-se'ls en sopars i cotxes oficials, ho fessin en una bona previsió de futur, perquè és evident que si els hem votat no és perquè tinguin unes vacances pagades de quatre anys sinó perquè penquin. No?

Doncs això: necessitem noves polítiques i sensibilitzacions a tots nivells, no solament en el moment de les eleccions.

Si un dia veig un polític trepitjant un mercat i que no sigui època d'eleccions li faré un monument...virtual.

Corto Maltés, una abraçada amb força aigua (que no aigualida, ep!)

Anònim ha dit...

Suposo que si a Barcelona hi hagués un terratrèmol, la gent es mobilitzaria igualment que si hagués passat en algun altra gran ciutat, passant molt de si hi ha gent pija, prepotent i, o, estúpida.
Altra cosa és el tema aigua, que em sembla molt a mi que no té massa a veure amb terratrèmols.

Com en molts altres casos, abans de res, em sap molt greu i em pesa enormement que els polítics (els mals i estúpids politics) manossegin, especulin i juguin amb la gent del poble, aquells que els hem votat, o no. Que ens enforntin i que entrin en el joc que sembla que han après molt bé de mans d'algun altre partit molt expert en el tema.
El que em fot, en sí, és que a la gran majoria d'aquesta gent se li ha fet creure que se li nega l'aigua per veure i viure i això no és veritat. L'aigua que s'està negant á Barcelona és perquè aquesta ciutat no pateixi restriccions. I ara si us plau, reflexionem..., de veritat es pensa la gent que els polítics els importa un rave les restriccions que pugui patir la gent corrent a les seves cases? I un be negre!!! Si fos així, els anys passats també s'hi hagués preocupat per tots aquells pobles que van esgotar les seves reserves o per aquells altres que no podien fer ús de l'aigua de boca, ja que la sequera n'havia fet augmentar la quantitat de nitrits. O potser és que hi ha gent de segona (la de pobles d'arreu) i de primera (la que viu en grans ciutats)
No ens enganyem, si es volen evitar restriccions (ojo, talls periòdics, no absoluts) tant sols és de cara als hotels, indústries i altres infrastructures que necessiten de l'ús de l'aigua a tota hora.
Doncs jo, perdona, seré radical o mala persona o el que se'm vulgui dir, però si a Barcelona li falta aigua, que comprin cubes com van fer AQUESTA GENT l'any 2005 i que, quen en tornin a tenir, la sàpiguen administrar bé i no segueixin el criteri incompetent de l'alcaldia de Badalona que no actuava sobre la fuita que vesaba més de 200.000 litres diaris d'aigua, per la senzilla raó de que fins a dia d'avui no havien patit sequera.

Està molt bé i queda molt guays això de fer-se el solidari o de que et facin sentir que no ho ets, però sovint es precisa que s'acabi de complimentar l'informació que es dóna.
Vaig llegir el text de na Xurri que vas enllaçar i am va semblar molt injust. Injust pels que estem en contra dels transvassaments i a favor d'un ús més racional de l'aigua i sobretot molt més que injust per a gent a la que se li fa passar bou per bèstia grossa i se'ls enverina la sang dient-los-hi que els que pensem com jo som poc solidaris (vegis el sr. director de l'ACA) Que han estat solidaris els industrials de Barcelona amb els pagesos de Lleida quan aquests han perdut tota la collita per la sequera?
No és just, no senyor.

Anònim ha dit...

Ehem..., on he escrit "veure", volia escriure "beure", naturalment :)

Anna ha dit...

Ostres!
Espero que si, jo soc a Barcelona i crec que no soc ni estúpida, ni pija ni prepotent!!!!

Que a tot arreu hi ha de tot!

El tema de l'aigua ja té més tela.. I els politics... sense comentaris. Sempre és més del mateix.

Petonets.

Montse ha dit...

Monalitza, només puc donar-te la raó. I a la Xurri també. I és que... o sóc molt contradictòria, o és que les coses no s'han fet bé... des de temps immemorials.

Suposo que cadascú té la seva raó. Però em fa l'efecte que el que deia ia Xurri té molt a veure amb el que dius tu, només que vist des de l'altra banda... no sé

Tot plegat és massa complicat, oi? al menys per mi.

Gràcies per dir-hi la teva, jo no sóc de les que es queden amb una sola opinió ni de les que busquen que sempre els diguin "si ,si,si" quan algú pensa que "és que no".

Una abraçada forta.

Montse ha dit...

Exacte, Anna, el tema aigua té molta tela... molta!

Esperem que ningú no es quedi sense... al menys per viure relativament tranquils, que no pas per utilitzar els spa's i regar els camps de golf (ui, ara se'm tirarn al damunt els que juguen a golf)

que complicadíssim és això de posicionar-se en algun lloc!

Petonets!

Francesc Puigcarbó ha dit...

s'està i es continuarà desbarrant molt amb tot aixo de l'aigua, mira que soc fan de té la mà Maria i ahir li vaig deixar un comentari acusant-lo de demagog pel reportatge de les piscines, etc etc. Eufemismes a banda, no s0'agafarà aigua de l'EBRE (que per cert es de tots i de ningú) s'agafarà del sobrant dels regants i sel's hi pagarà, o sia una aigua que es llençava lala pagarem i aprofitarem. Tun que tens la sort de viure a Blanes, saps que en general els de Girona s'en foten dels de can fanga, però resulta que sort en tene que els hi omplen les butxaques els caps de setmana i a l'estiu. Ja està bé de demagogia d'uns i d'altres.

Montse ha dit...

Francesc, com a barcelonina, t'he de dir que, després de vint anys de viure a Blanes, encara de vegades m'he de sentir allò de "tu ets de Can Fanga", ni que sigui de broma. I ja cansa, saps? perquè és cert: sort n'hi ha, d'aquests que "emprenyen" els caps de setmana, que s'hi deixen els quartos! (aquí i a tot arreu on es viu del turisme, ep!)

Aixxx, quin tema, potser no l'hauria d'haver tocat, però si sempre ens diem amén a tot seria molt avorrit!!!!

Gràcies per dir-hi la teva!

Anònim ha dit...

És el que et deia, Arare. El fet és encendre la sang i crear polèmiques.
Que els d'a peu ens barallem, mentre ells s'ho miren i es van desqualificant els uns als altres davant les càmeres i després copets a l'esquena, somriures de complicitat i els calerons dringant fort en els respectius ctes. corrents.

Els uns i els altres som víctimes de la negligència, de l'incompetència, del mal fer en general d'aquells que se suposa que han de treballar per nosaltres i la única cosa que saben fer bé és anar-se assenyalant amb el dit (que si tu, tu, tu, que si jo, jo, jo...) No justifiquen el sou que els hi paguem entre tots (que no és poc!) I nosaltres a més a més els hi seguim el joc.

Anònim ha dit...

Ah! I no et sàpiga greu haver tret un tema polèmic. D'aquesta manera cadascú pot dir el que pensa, això sí, procurant no perdre massa la compostura, hehehe... (jo és que sóc com la palla, que desseguida pren)
El que passa és que, de vegades, arribem a confondre unes coses amb les altres i els temes es compliquen o deriven cap a llocs diguem..., "diferents". Ara potser estaria millor callada, però com que no en sé...
Vull dir el tema "turisme can Fanga". N'hi ha de tota classe. De bo, de mediocre i de dolent. Però estaria bé tenir en compte que la gent de la resta del país (els Nobarcelonins) també en fem de turisme i ens deixem "els quartos" allà on anem, més que res perquè sinó doncs no tindriem allotjament ni manduca :)
Que no som tants? Déu n'hi do, si ens ajuntem tots els altres habitants "NOdeBarcelona" fem bulto, eh? XDDD

Ho veus Arare, com ens deixen els mistos i nosaltres mateixos encenem la foguera? Ais...!

Gràcies per entendre'm ;)

Josep Lluís ha dit...

M'allargaria si us donés moltes dades de l'aigua que es perd només en fuites. És una veritable vergonya el que està pasant. En el meu darrer post, igual que en ferran o la rita en parlava. Només com a exemple:
Les fuites d’aigua de la xarxa, abastirien a 155.000 catalans. L’artèria de Cardedeu, que fa anys espera ser arranjada, concentra la meitat de les pèrdues...
I mentre tant nosaltres criminalitzats per deixar l'aigua oberta mentre ens rentem les dents...

gatot ha dit...

no sé si la paraula o el fet necessari és un terratrèmol. El que sí és evident és que mentre Barcelona (i àrea metropolitana) segueixin creixent desproporcionadament, els problemes i les desproporcions dels que no som de Barcelona creixeran exponencialment.

Tinc família a Madrid. Quan anava a Madrid (o a còrdova o a Sevilla) i deia que era de Girona em deien:"ahh... de Barcelona". No, no, de Girona.

Ara, també pels de Barcelona, només Barcelona és Catalunya. La resta del país és una mena de parc temàtic sense problemes on només hi ha botiguers careros que s'aprofiten del barcelonins. (oi, francesc puigcarbó?)

Doncs mira, no.

El problema de l'aigua no s'arreglarà fins que es limiti el número d'habitants de barcelona i àrea d'influència a no més de 500.000.

Com no s'arreglarà el problema de les comunicacions del país (a girona no pots anar a treballar a cap polígon industrial si no tens vehicle; o bé no hi ha transport públic, o bé no funciona a l'hora d'entrar a la feina).

Hi ha molts altres "descompensacions"... però ja he donat prou la tabarra.

petons i llepades emprenyades!

Anònim ha dit...

A conhort del que has escrit, 'felinu', m'ha vingut al cap la notícia de la setmana passada en la que es comunicava que la Generalitat apostava per un model més compcte d'habitatge per Barcelona, ja que sembla ser que en el 2015 ja s'haurà acabat tota mena de sòl utbanitzable. I ens van vendre com a model "sostenible" (me'n faig creus de lo que els agrada aquesta paraula als nostres politiquets d'avui en dia) els blocs on si amunteguen munions de pisos d'uns 80 m2 útils (calla..., com a mínim ja no seran de 30 m2!)
Aquí teniu la notícia.

Estan ben bojos!

Montse ha dit...

ui,ui,ui, quines emprenyades veig!

Serà veritat, com diu la Monalitza, que els polítics ens encenen i després se'n van a sopar i vinga copets a l'espatlla entre ells? No m'estranyaria gens, cada vegada veig més clar que funciona allò del "divide y vencerás"

quina llàstima...

Gràcies a tots i a totes, per dir el que penseu sense embuts.

Gatot, no te m'emprenyis (o si t'emprenyes, que no sigui amb mi!!)

Petons per tothom i per tot don!

gatot ha dit...

no m'emprenyo amb tu, arare, bonica (que no vol dir que algun dia no ho faci, eh? eh? eh?).

Em fa emprenyar sentir tòpics que sentencien: és usar una frase coneguda -independentment de si és veritat o mentida- per fer acabar una discusió sense voler-o poder- raonar amb arguments intel·ligibles.

Per mala sort, molts tòpics s'han creat a base de repetir una mentida que, de tant repetida, acaba sent creguda per la majoria: d'això em queixo!

petons i llepades de vacances!

Anònim ha dit...

Uff! quin tema més complicat. Jo com´ l'Arare, trobo que tothom té raó, tothom té la seva raó i potser sóc igualment contradictòria, però som ppoquets els que hem emigrat de Barcelona i moooolts els que hi han anat des de fora. L'area de Barcelona suporta tantes industries, tantes coses que no són tampoc massa agradables per la gent que hi viu i encara la gent ho ha de pagar com si fos culpa seva?

Com ho faries gatot per reduir la gent a 500.000? Vivim en un país molt dens de població, i això no ho hem pas triat, ha vingut així i continua creixent. Que els polítics no ho fan bé? Segur que no! però creieu que hi hauria algú capaç d'evitar-ho?

El que si crec és que s'hauria de limitar totes les coses superflues, això si: golf, piscines, tant a gespa a tot arreu! Em posa negra cada cop que veig que planten més gespa. Tampoc no cal.

En fi que vaig ben despistada però no em semben les coses tan senzilles com els que només veuen un punt de vista.

Però plourà, plourà, segur. Ja ho veureu.

gatot ha dit...

Amb permís.... arare.

Doncs mira, carme: jo sóc molt simple. D'entrada, no em crec aixó que dius que vivim en un país molt dens.

Com ho faria?

Donant mitjans a les comarques. Hi ha àmplies zones del país on les persones no hi viuen (i per tant no hi paguen impostos).

Molta gent que viu a l'àrea metropolitana de BCN espera divendres per emigrar unes hores. Si pogués arribar a finals de mes -és a dir, si tingués feina- en mig de la natura, amb una atenció escolar als fills menys massificada; amb atenció sanitària sense cues; amb tractes directes amb l'administració... seguirien respirant polució entre setmana?

No voldria ser simplista: però per mi, invertir en infraestructures a comarques és incentivar, motivar a qui viu a "ciutat" a desitjar una vida millor.

Massa comarques, massa pobles s'estan perdent... i la vida de poble -amb pros i contres-.

Però em sembla que si alguna imatge t'ho pot aclarir més que mil paraules meves és Suècia. Cap ciutat més gran de mig milió; bones connexions; estructura empresarial emergent de fa molts anys; cobertura social... sorprenent... tant difícil és?

petons i llepades ignorants, eh?