27 de febrer, 2016

Ciclogènesi

Estic esperant la ciclogènesi, però no acaba d'arribar.

Sí que és cert, que a Blanes ha plogut tota la nit i el mar està força agitat, signe inequívoc de temporal. Però diria que n'he vist de molt pitjors.

La correcció política fa que, actualment, tinguem tots la pell molt fina - cada vegada més- de manera que no podem dir segons quines coses, i, des d'altes institucions, han de tenir moltíssima cura a fer recomanacions, per si es passen, sigui per la ratlla de dalt, sigui per la ratlla de baix. 

M'explico:

Si l'home o la dona del temps ens diu que plourà, una part de la població es posa contenta, i l'altra part de la població s'emprenya com una mona. 

Si després resulta que no ha plogut, hi ha una part de la població, aquella part que s'ho havia cregut, que estava contenta en un principi, perquè, sabent que havia de ploure, no havia sortit de casa, o havia sortit agafant el paraigua, que s'emprenya com una mona, perquè es considera "enganyada". Sigui perquè ha deixat de fer allò que havia pensat fer, sigui perquè ha sortit amb el paraigua, i l'ha hagut de carretejar tot el dia, per res. 

De manera que, l'home i/o la dona del temps que havia fet tal afirmació, s'ha d'empassar els gripaus que llegirà des de les xarxes socials, des de les trucades de la gent als mitjans de comunicació, etc.

La correcció política, fa, també, que certes paraules siguin considerades tabú. I aquí havia fet un paràgraf que he esborrat, perquè si sóc políticament incorrecta en les meves expressions, em plouran gripaus des de tot arreu i, com que tinc la pell molt fina, prefereixo que seguiu pensant que sóc molt guai.

I la ciclogènesi sense arribar!

I per culpa de la ciclogènesi, no s'ha fet la calçotada familiar que s'havia de fer, tchts,tchts...

Senyor, senyora del temps:   @#¬||REGRRRRR@$## (traducció: llamp,rellamp de rellamp de contra-rellamp)


Haddok dixit.
Imatge baixada d'internet, trobada a través de google.

10 comentaris:

Francesc Puigcarbó ha dit...

Aquests del temps, són uns sàdics als qui els hi agrada acollonir al personal, ara mateix a SBD fa sol, ha plogut, a estones bastant, i tenim 10º. Tot normal, res exagerat, aixó si, a la radio encara avisen que ens espera el desideratum i el acabose, que la gent no surti de casa si no és necessari, etc etc. Patètic, per cert que això de la ciclogènesi, no vol dir llegir el génesis anant en bicicleta, és el que abans en deien la gota freda, i més abans: mal temps!

xavier pujol ha dit...

Probablement el món no s'acabarà aquest cap de setmana?

fanal blau ha dit...

Potser si fóssim dones o homes del temps ho veuríem d'una altra manera. Per que suposo que els mandats que reben són extrems pel que fa a les previsions. O sigui que deuen estar, com molts altres professionals en altres àmbits, ben collats. I si erren be que ens queixaríem tots!

De tota manera, una crida a la prudència quan hi ha situacions climatològiques que es poden complicar, a mi personalment, no em sembla malament.
Com sempre, la mare natura, acaba per fer el que li dóna la gana.
Abraçades de pluja fina!

Montse ha dit...

fanal blau, totalment d'acord amb tu! Jo sóc de la mitja humanitat que no s'emprenya com una mona... només estava esperant la ciclogènesi! ;)

Montse ha dit...

Segur que no, Xavier Pujol! A més, convé una bona pluja i, en molts indrets, bones nevades (amb mesura, però la Natura, de vegades, no sap ploure, com deia Raimon, i sospito que tampoc no sap nevar)

Montse ha dit...

Molt bo, això de llegir el Gènesi, anant en bicicleta, Francesc! :)

Anònim ha dit...

Com si fos fàcil preveure el temps! Val més estar previngut que no pas que t'agafi per sorpresa, i si llavors no fa mal temps doncs millor.
Per cert, al meu poble va ploure.

Oliva ha dit...

ELS HOTELERS ESTAN QUE BUFAN...PERO ES EVIDENT QUE ELS "MANAIES",TENIEN POR D'UNS NOUS INCIDENTS A LA PANADELLA O EL BRUCH.
"BORGEN",LA VAN PASSAR L'HIVERN DEL 15,PER EL PLUS ,CANAL SERIES (11),COM PER MOTIUS DE SALUT TINC QUE FER REPOS,EN VEIG UN MUNT ,ARA ESTIC ENGANXADA A "VERSALLES".

Olga Xirinacs ha dit...

Com que jo tinc moltes ganes de veure ploure, m'ha d'empassar cada dia el vent i la sequera, més la calor emprenyadora abans del temps.
De manera que de gripaus me n'empasso cada dia, i m'he d'acontentar a veure pel·lícules on la majoria de vegades plo i neva.
Cago'n l'ou...
Petonets, maca.

Teresa Duch ha dit...

Parlant del tema, Montse, mai plou a gust de tothom. Jo crec que al blog podem dir el que vulguem - és clar que no sé quina de tan grossa en volies dir- A qui no li agradi que no hi entri, penso jo. Però els "pobres" personatges públics, sempre fan emprenyar algú.