18 d’agost, 2010

Origen

Abans d'ahir en Gerard ens va recomanar "Origen". És molt xula, ens va dir, però no us vull explicar res per si decidiu anar-hi. Com que feia dos mesos que no trepitjàvem una sala de cine i als Lauren Costa Brava no fan res de bo (normalment), que per trobar una bona peli has de mirar amb lupa, doncs vam decidir que si al nano li havia agradat, potser a nosaltres també ens agradaria, tenint en compte que "el nano" té uns gustos força semblants als nostres, encara que pugui semblar mentida, als seus 23 anys.

Total, que vam anar a veure aquesta pel·lícula i ens va agradar. És pura ciència ficció, no us penseu, però trobo que és un tema no tractat abans, que no hi ha excés d'efectes especials,i que els que hi ha són molt lograts, no hi ha un excés de sang i fetge, ni  excés decops de puny ni massa morts gratuïtes... és "diferent", si m'ho pèrmeteu, malgrat el format de video joc (aquí els puristes se'm tiraran a la iugular, però jo vaig mantenir-me tota l'estona pensant que era a un videojoc i pensant "aquest és el nivell 1, ara som al nivell 5, ara..." i no dic res més per si no l'heu vist i la voleu veure). A veure, que em sembla que m'he passat: hi ha persecucions de cotxes, algun mort, algun cop i mooooooolt poqueta sang. Però una mica, n'hi ha, no ens enganyem, tampoc.

Fa pocs dies vaig llegir una polèmica sobre algú que s'havia queixat enviant cartes al director de diferents diaris, dient que la pel·li és un plagi d'una novel·la seva que havia escrit fa molts anys. Aquí no m'hi fico, perquè no en tinc ni idea, però val a dir que no m'estranyaria gens ni mica. En aquest món tot podria ser.

Jo mateixa em mantinc ferma sense voler llegir "Un home de paraula" perquè sé que tracta de la mort d'un marit. Jo mateixa fa anys que vaig escriure sobre la mort del meu, ho vaig presentar a algun premi, sense quedar ni finalista ni res, però és clar, jo no sóc coneguda, és allò que diem. Val a dir que encara no l'he llegit: no podria suportar que algú em digués que he plagiat res, perquè jo només vaig extreure els meus sentiments més profunds, quan l'escrivia. En fi, que entenc que el món del "m'has copiat" és molt complexe. Un pot copiar la idea, i també hi pot haver casualitats, com que dos escriptors diferents escriguin una obra semblant al mateix temps... no?

I ara m'enrollaria massa, així que ho deixarem aquí.

Origen em va fer passar dues hores del dimarts a la tarda concentrada en alguna cosa que no era res de l'habitual, perquè, això si: si vas a veure-la, concentra't, o et perdràs!!!

Si hi aneu, digueu-me què us ha semblat o foteu-me un cop de diccionari de llatí (és el que pesa més de tots els que tinc) pel cap :D

7 comentaris:

Anònim ha dit...

ES UNA BONA PELI,D'AQUELLES QUE VAS PAIN POC A POC.UN NEBOT DE 15 ANYS,QUE ANAVA EN MI VA FER UN COMENTARI,CREC,QUE MOLT DESCRIPTIU"ES UNA PELICULA QUEA FA PENSAR".
JUGANT....

Cris (V/N) ha dit...

Nena, doncs hi vaig divendres, gràcies per la recomanació, ja et diré!!! Petons :)

Rita ha dit...

A mi la ciència-ficció no m'agrada, però tothom en parla molt bé i m'ho estic rumiant de moment...
Petons, guapa!

Deric ha dit...

vols dir que queden arguments originals o tots són repeticions del ja conegut?

zel ha dit...

Jo penso anar a veure-la i encara m'has fet venir més gustet...

Petons estimada!

Joana ha dit...

Doncs m'agradarà veure-la. Ahir vaig veure "L'escriptor" en V.O i no em va decebre però li vaig trobar a faltar un no sé què.
Petons

ricderiure ha dit...

me l'apunto a veure...
salut!