17 de desembre, 2008

En castellà, si us plau, que el català no és seriós!

Vestit per parlar castellà (segons el votant de Rosa Díez, ep!)
Vestit per parlar català (segons el mateix individu, suposo!)

Una famosa companyia aèria que no sé com s'escriu ara mateix, ni em dóna la gana d'escriure el seu nom, acaba de decidir suprimir els missatges en català de la seva megafonia perquè un individu, diuen que votant del partit de Rosa Díez - així ho han dit a RAC 1, no m'invento res- es va queixar perquè va dir que era poc fiable sentir el català pels altaveus, al·legant que el castellà SI que és un idioma oficial, a Espanya.

Sembla ser que hi ha hagut una queixa par part del Departament de Política Lingüística de Catalunya, però es veu que la companyia ha decidit que de tornar al català ni parlar-ne, que es veu que és una llengua poc seriosa.


Sense comentaris.

16 comentaris:

Striper ha dit...

Em sembla que a Catalunya ja li estan prenent el pel desde masses llocs i poder tindiem que dir prou.

Sadurní ha dit...

Aquest assumpte fa molt fàstic. És increïble que per una queixa d'una persona hagin deixat d'utilitzar una llengua. Fa pudor, alguna cosa més hi deu haver darrere. Les campanyes de desprestigi contra Catalunya ja fa molt temps que duren, i són a nivell internacional (Fresno, Air Berlin, The Economist, el rugby...). Estic segur que hi ha molta gent implicada en això, gent amb poder i amb influències que no pararan mai, que no ens deixaran mai en pau.

Estic d'acord amb l'Striper: s'hauria de dir PROU des de molts nivells diferents (polític, econòmic, esportiu, cultural...).

Salutacions,
S.

Carme Rosanas ha dit...

Bé, aquí veig que parlen de dir prou! Menys mal! Jo ja estava amoïnad a pensant que m'havia de comprar la disfressa per poder parlar català! Ai quine s bestieses dic! però és que ja no sé què dir... és tant cansat!

Escolta, tu saps per què surten enllaços al meu blog ia d'altres a sot a d'aquest post? Estic intrigada, ja que ho he vist en alguns altres blogs

Deric ha dit...

Ostres! I a mi que em va sorprendre que em donesin les indicacions de com es corda el cinturó de seguretat de l'avió en català el diumenge passat! I ara ja no ho faran més?
Estic fins els mateixos coll... d'aquesta gent prepotent, integrista i nacional-católica espanyolista!

Montse ha dit...

Carme,dels enllaços no en tinc ni la més mínima idea, en qualsevol cas... "jo no he estat, senyo!"

quant al català, els déus saben que m'he passat tres anys traduint posts i fent el meu blog bilingüe. Però és molt cansat. Ara penso que qui em vulgui llegir, que faci servir el traductor, estic massa cansada de reivindicar sempre les mateixes coses. Mai no he tingut problemes amb ningú per qüestions de l'idioma, però ara ja començo a estar-ne tipa, de tot plegat...

ai, però com m'enrotllo!!!

Montse ha dit...

Sadurní, com sempre, gràcies per la visita. Jo tampoc no ho he pogut entendre. Recordo, fa més de vint anys, quan va començar allò de la normalització lingüística, que ningú no es queixava, que tots convivíem en pau i les dues llengües eren "oficials". O això em semblava a mi, santa innocència... t'asseguro que jo je ensenyat a llegir (dins la mateixa aula) a uns nens en castellà i a d'altres en català, sense problemes.

però ara la situació s'està desbordant. No entenc res!!!

En fi... el que li dic a la Carme: ja no tradueixo, perquè estic cansada. Massa cansada.

Montse ha dit...

Ai, Striper, que em sembla que ja no ens queda ni pèl per prendre. Cansa, cansa!!!

petonet.

el paseante ha dit...

El millor és no fer cas d'aquesta gent. Només busquen provocar. La resposta adequada és el silenci, penso jo. I canviar a una companyia aèria que parli en català.

Joana ha dit...

Doncs aquesta companyia deu ser molt poc seriosa....
Molt trist noia.
Bon dia guapa!
(agafa la foto tranquileta :)

Francesc Puigcarbó ha dit...

no ens tenen per a res, ja ho dic avui, som el pitu sel serenu.

Anònim ha dit...

SI NOSALTRES MATEIXOS,NO ENS RESPECTEM. QUE VOLEU QUE FAGIN ALS ALTRES?. DONSC A FER LO DE SEMPRE BOICOT, BOICOT I MES BOICOT. I A SUISSA, NI POSARI ELS PEUS, NI REGALAR CAMP PRODUCTO "MADE SW...".
POT SEMBLAR UNA TONTERIS, PERO FEU CORRE LA BRAMA...... JUGANT AMB BCN......

Montse ha dit...

Paseante, els respondrem amb el silenci, doncs.
Llàstima que jo no callo ni sota l'aiguamfbpñgñgñ...

Montse ha dit...

Joana, foto agafada. Si no volen parlar la nostra llengua, ells s'ho perden. :D

Montse ha dit...

Deric, jo també n'estic fins al gorro!!! va ser quan vas anar a Venècia, doncs, que et van parlar en català? :)

Montse ha dit...

Francesc, el pitu del serenu encara el tenen per més!!!

Montse ha dit...

Jugant, deixa'm fer només una excepció, la xocolata ;)

aix...