29 de setembre, 2007

NO EM CRIDEU!!!!!!!!!!!!- ¡¡¡NO ME GRITEN!!!!


Quan prohibiran que les ràdios i televisions emetin els anuncis EN UN TO ABSOLUTAMENT AGRESSIU I DESAGRADABLE per la salut auditiva del personal?

Ningú no se n'ha adonat? Només jo? us puc ben assegurar que això, a França no passa, que tu estàs escoltant un programa de ràdio o mirant la tele tranquil·lament i quan tallen (que tallen poc) per fer anuncis, el so continua tal com tu l'has programat, adequat al que vols sentir, i no adequat al que ells volen que sentis. Què es pensen, que així consumirem més? Hi ha algun estudi que en parli? Està demostrat, que la gent a qui li perforen les orelles amb la publicitat compra més?

Dels talls publicitaris entre programes en parlarem un altre dia.


¿Cuándo prohibirán que las radios y televisiones emitan los anuncios EN UN TONO ABSOLUTAMENTE AGRESIVO Y DESAGRADABLE para la salud auditiva del personal?

¿Nadie más que yo se ha dado cuenta? Os puedo asegurar que eso, en Francia, no es así, que tú estás escuchando un programa de radio o viendo la tele tranquilamente y cuando cortan (y cortan poco) para hacer anuncios, el sonido continúa teniendo la misma intensidad que tú le has programado, adecuado a la intensidad que tú quieres oír y no a la que ellos quieren que oigas. ¿Quié piensan, que así consumiremos más? ¿Hay algún estudio que hable de ello? ¿Está demostrado que a la gente, si le taladran los oídos con la publicidad compra más?

De los cortes publicitarios en los programas ya hablaremos otro día.
Imagen sacada de: www.fortunecity.com/.../290/images/gritos_1.jpg

21 comentaris:

el pensador ha dit...

Més sonotones al cap dels anys, segur que sí ;-)

Bona nit, Arare, i que somniïs amb rumbs més exòtics que el de l'últim somni.

Anònim ha dit...

Participo profundament de la teva opinió, encara que jo tinc una tele -només una- que baixa automàticament el volum quan arriben els anuncis.

Vico ha dit...

Hola arare, pase a saludarte. Anduve siguiendo tu viaje por Francia, realmente precioso! gracias por la web sobre el recorrido pues aprendi mucho sobre lugares que dudo algun dia visite.
Que estes bien...

Montse ha dit...

Pere, la nostra tele també baixa el volum(quan, crispats, agafem el comandament i li manem que el baixi) És que no puc amb els sorolls, em crispen...

Montse ha dit...

ui, bon dia Pensador, el somni d'avui ha estat una mica menys angoixant, tot i que el de l'altre dia va ser prou curiós!

quant als sonotones... no solament pels anuncis de la tele, que si t'hi fixes, molta gent (joves i no tant) van connectats als ipods, mp3, etc... a tot volum!

Montse ha dit...

Charruita, ayer entré en tu blog un momentito, tengo que entrar un buen rato para leer lo que tengo pendiente - ya sabes que de vez en cuando lo leo todo de un tirón - ¿será telepatía que entraras tú también aquí? :)******

En cuanto a la web, nos falta escribir "el final" y subir más fotos, pero eso, desde casa, nos está costando porque sólo llevamos una semana y no hemos parado!

Un beso, guapa!

Esther ha dit...

siiiiiiiiiiii jo també estic amb tu Arare. És cert que quan fan anuncis es puja el volum... i no hi ha cosa que més em molesti!! Vols dir que ho fan expressament?? Petonets!

Anònim ha dit...

Petita cuca en sucre... Doncs molt em temo que és una tècnica per captar l'atenció... és a dir, no passa perquè la persona que controla el so a la tele s'hagi adormit...mmm... és una tècnica psicològica de tortura perquè com a mínim hagis d'aixecar el cap, buscar el comandament i baixar la veu... Petonets bonica

Anònim ha dit...

Segur, segur? Però segur, segur de debò que a França això no passa? En cap emissora? En cap de totes les cadenes de tv? Atenció amb la mena de síndome d'Estocolm que patim quan venim de fòra, que tot el dels altres sempre ens sembla millor que lo nostre.
Em sona a estranger entrant a la meva botiga en ple mes d'Agost quan he obert 5 minuts més tard de l'hora que marca el cartellet de la porta i entren amb somriure prepotent i dient: Oh l'Espagne! L'Espagne! La bonne vie! I no ténen ni pajolera idea de que en tot l'any, tant jo, com la majoria de botiguers del litoral de Catalunya amb prou feines fem una o dues setmanes de vacances.

Anònim ha dit...

Ah! Una cosa..! Jo miro la Teletrès i el volum ni puja ni baixa (ja fem com a França, ves tu)

Montse ha dit...

No pot ser, Monalitza!!!! No em diguis que hi ha aparells que apugen el volum i que n'hi ha que no, perquè a la nostra tele és escandalós! i a la ràdio igual.

Vejam, sobre la síndrome d'Estocolm et diré que nosaltres escoltavem dues emissores de ràdio bàsicament: Radio Nostalgie i una de jazz. Ambdues emissores anaven tot el dia i - sobre tot la de jazz- emetien molt pocs anuncis. Només uns quants abans i després de cada hora (en què, com aquí, hi havia un butlletí de notícies). I t'asseguro que no calia abaixar el volum.
Quant a la tele, t'asseguro que no vam haver de fer servir el comandament ni una vegada per això que comento.

TV3 és, precisament, una de les que més soroll fa a l'hora dels anuncis, t'ho dic seriosament. Fixa-t'hi!!!

petonets, reina mora.

Montse ha dit...

Esther, depsrés del que diu Monalitza ja no sé si pensar que hi ha aparells que venen amb el volum "trucat", tot podria ser, perquè per tal de vendre no m'estranyaria gens!
petonets silenciosos.

Montse ha dit...

Son, m'alegro que hi hagi algú més que ho hagi "captat" perquè a mi em sembla molt evident!

Una abraçada!

@Igna-Nachodenoche ha dit...

Hola amiga, hace tiempo que no pasaba, y si yo si lo he notado, pero veo tan poca televisión, que tengo los oídos a salvo.

Se te quiere.
Bs.

Anònim ha dit...

No pateixis Arare, que ara que tindrem tropecents-mil canals amb la TDT, podrem escollir entre cadenes de volums normalitzats o cadenes cridaneres.
En quant a lo de les pujades de volum de la teletrès, no em facis gaire cas, o bé ja m'hauré acostumat als canvis, o bé deu ser cosa de l'edat i ja sordejo (cosa més probable) ;)

Anònim ha dit...

tota la raó del món! és horrible!

bellosoli ha dit...

si, en aquest país hi ha la mala costum per part de les televisions/radios de pujar el volum quan posen anuncis. Cadascú ho fa a la seva voluntat. Recordo que era el Canal+ qui, segons un estudi de fa uns anys, més pujava el volum en els anuncis. A la ràdio, però, és on més molest em resulta. Suposo que creuen que és la manera de cridar l'atenció.

Júlia ha dit...

Ja fa temps que dura, això. A més, el nombre d'anuncis entre programes creix de forma exponencial, sembla que no hi ha res a fer (?).

Barbollaire ha dit...

Realment és una llauna...
Però això passa amb tots els anuncis?
És el control de la cadena la que puja el volum sempre?
O sols de certs anuncis per petició ("amb pagament per avançat") del propi anunciant?

Jo ara mateix, no us ho sabria dir...

Bon dia, Mariana... Som al mateix equip del veí... i començo jo!
cabasset de petons de xocolata (80%) i cafè noir!
:6)**********

Anònim ha dit...

Sí, el fet de pujar el volum de la televisió durant l'emissió dels anuncis fan que la gent q desconecta normalment presti més atenció. I sí, està comprovat per un estudi, o això m'han dit a mi a la facultat...

És realment molest i a vegades es passen quatre pobles :S


Que vagi bé la setmana!^^*

Montse ha dit...

Bé, bé, gràcies a tots pels vostres comentaris, Monalitza, a aquest pas sordejarem tots, perquè hi ha altres elements a la nostra societat que poden deixar-nos sords... però ja en parlarem un altre dia!

Jessica (Gon) gràcies per la teva aportació com a estudiant de publicitat. Ja deia jo... doncs em permeto que els suggereixis als teus profes - si és que són els que animen a què els publicistes feu aquesta mena de coses- que la gent "normal" del carrer es queixa que aquesta no és la millor manera de vendre (bé, per no generalitzar, que després se m'enfaden i amb raó, pots dir que una de les persones que tu coneixes, que sóc jo, s'ha queixat reiteradament - perquè no solament ho he dit al blog- del tema, d'acord?) petonets i gràcies per anar entrant al blog.