17 d’abril, 2007

Votar per correu

Sempre he pensat que com a bona ciutadana, cal anar a votar quan hi ha eleccions. Sovint m'equivoco - diria que potser no l'he encertat mai, el meu vot- perquè, senyors, l'he canviat unes quantes vegades. Perquè - em sembla que ja ho he dit alguna altra vegada- jo sóc de les que llegeixen els programes electorals. I si més no, recordo o intento recordar què m'havien promès aquells a qui he votat en les anteriors eleccions i què és el que han complert després. I actuo en conseqüència. He rebut molts cops, a la vida. Polítics i dels altres. Els altres, formen part del guió que hi ha escrit per al transcurs de la meva vida, malgrat que pel mig s'hi entortolligui allò que en diem llibertat personal, que et fa anar escollint el camí cada vegada que et trobes un encreuament i fins i tot, s'hi entortolliga allò que anomenem atzar, o sort. Però això darrer, va fortament lligat amb la llibertat d'escollir, que deiem. Però ara no volia filosofar sobre això.



Deixeu-me acabar de dir que els cops polítics són els que més m'han dolgut, perquè m'han fet anar desconfiant, a poc a poc, els que m'han anat decebent de tot allò amb què jo creia fermament, de totes aquelles idees sobre la justícia que m'havien inculcat des de menuda. Ja m'ho va dir una vegada, el meu pare, que en pau descansi:


- Nena, no es pot confiar ni en la justícia. No et pensis pas que anant amb la veritat pel davant en sortiràs sempre ben parada. Malgrat tot, tu ves sempre amb la veritat pel davant.-


Jo hi veia una contradicció, en les paraules del meu pare, però mai li vaig discutir. Ara veig que tenia molta raó.


Però jo us volia parlar, avui, del vot per correu. De com resulta, de complicat, el fer-ho!Nosaltres, com ja sabeu tots els que em llegiu, el dia 1 de maig - si res no ho impedeix, ep!- marxarem. Avui hem anat a Correus on ens han informat, molt amablement, de tot el que hem de fer. Resulta que, després d'haver fet la sol·licitut (avui) ens hem d'esperar a què ens arribin les paperetes a casa. Jo em pregunto si ens enviaran una papereta de cada partit, suposo que si! perquè puguem escollir la que vulguem. Llavors haurem d'anar personalment a Correus altra vegada (malgrat que avui ja ens hem identificat i tot això) i enviar les paperetes definitives.


Jo em pregunto si tindrem temps... amb tanta trava, sembla ben bé que no vulguin que votem! En fi... i si no votem, doncs... "ja s'ho faran". Els mecanismes són ben rebuscats, ja us ho diré ben clar. Malgrat tot, per intentar-ho, que no quedi!



Traduzco por la tarde.

10 comentaris:

Joana ha dit...

D'això sí hi entenc..
A veure, és indispensable identificar la persona que vota, ja se que és pesat anar dos cops a correus, però degut a les moltes falsificacions que hi havien, no queda més remei.
La Junta Electoral no ha aprovat encara les llistes, es publiquen les candidatures el 25 d'abril.
Fins llavors no podem imprimir les mateixes, per tant, dubto, vaja, estic segura que no arriba el vot a temps.
Venir, en un sobre, venen totes les candidatures que s'ha presentat i aprovat.
Pots fer un document notarial, gratuït, segons indica la llei i delegar el vot per correu en una altre persona, però ja t'aviso que no és gens sencill.
Ni que jo ho intentaria.
Un petonet reina del Mar.

Montse ha dit...

Joana, això és exactament el que ens ha explicat la senyora que hi havia a Correus. Ho entenc perfectament, i em sabrà greu si no arribem a temps, creu-me. Potser acabarem fent el poder notarial aquest, encara ens queden dues setmanes, així que ho provarem. Cal que s'escolti la veu del poble!!!

Un petonet, reina mora, ja sé que deus estar molt enfeinada!

Vert ha dit...

Cal dir que es civicament admirable el que feu.
I mes encara, desprès de les manipulacions del vot que els politics han fet darrerament. Enhorabona i... uuuff! el 1 de maig està aqui mateix ja! aaissss!
petonet

Waipu Joan ha dit...

ara que per cop polític aquest de la Maria de la Pau Janer, quina barra i quin tros de cop...
i això de votar per correu hauria de ser molt més fàcil. I si no és cert que un acabaria passant de votar realment.

Anònim ha dit...

noia... sempre el pots imprimir... perquè segons piiiipppp... tu vas a la pagineta de no sé on i pim-pam (jajajajaa)

petonets amb compte enrera

Anònim ha dit...

I pensar que hi haurà qui es deixarà passar l'oportunitat de donar el seu vot només per peresa...
A mi les municipals son les que em molen més :-þ

Montse ha dit...

Vert, és que ens interessa molt que al nostre poble governi algú que ho faci bé, saps? que hi ha molts interessos (bé, com a tot arreu, per una altra banda) però em temo que no podrà ser... petonets, amic!

Montse ha dit...

Hola Joan, la Janer... val més que no en parlem, que em poso de mala llet. I respecte a votar per correu, bf buf, si que ho posen difícil, si, però després de l'explicació de la Joana, que sap de què parla, ho he entès una mica més. Una abraçada.

Montse ha dit...

Sooooooon, tradueix-me "piiiiiiiiiiip" sisplau,sisplau!!!

petonets encuriosits

Anònim ha dit...

Estava sent un pèl irònica... que segons qui diu que imprimint el full des de la güeb del Ministeri d'Interior podies "estalviar-te" un pas... en fin pilarín... que... d'una banda bé els sistemes de seguretat i d'altra una porquerieta...

Petonets cuqueta