14 d’abril, 2007

Olors, aromes , fragàncies, essències...

Llegint el Gatot he pensat... i per què no?
Encara estic "processant" allò dels somnis (que ho faré, ho faré, però no encara, que tindré una setmana molt atrafegada, com feia... hmmmm .. deixeu-me pensar... potser feia trenta-un anys que no tenia una setmana tan atrafegada, ja us explicaré per què) doncs estic processant els vostres somnis, però se m'acut fer-vos una altra pregunta de no res, va, no sigueu tímids:
Atenció, pregunta:
Quina és la fragància que més us agrada? quina us agrada per vosaltres mateixos/mateixes i quina per la vostra parella?
Todavía estoy "procesando" aquello de los sueños de los bloggers, y prometo acabar de hacerlo, sólo pido una semana más, porque esta semana que empezará el lunes va a ser una semana muy atareada para mi. Y comentaba que hace 31 años que no tenía una semana tan atareada, ya os contaré. Pero mientras, para que no os aburráis en el fin de semana, se me ha ocurrido, leyendo el post del Gatot, la siguiente pregunta:
¿Cual es la fragancia que más os gusta? Cual os gusta más para vosotros mismos/mismas y cual es la que os gusta para vuestra pareja?

35 comentaris:

Vert ha dit...

em seria dificil dir-ho. Pero no m'agraden especialment els perfums. Tot lo mes, accepto fragancies fresques. Aquelles que recorden l'herba mullada, el bosc humit o "lamarsalada". Ja veus... sempre al voltant de la frescor i fugin de les complexitats.
humidifiquem els petons.

onix ha dit...

Has tocat el meu punt feble i la meva passió "el perfum ", m'estendria tant que millor en faré un post
actualment faig servir
Eau du Soir de sisley
i per home si em deixa triar
Esencia de Loewe o la mítica eau Sauvage de Dior ( depèn de la pell)
;) ******

Anònim ha dit...

M'agrada molt l'olor a cafè el matí, o el del pà al forn. De perfums vario molt, prefereixo els frescos. M'agraden un parell de Bvlgari, de Loewe. avui justament porto Esencia. Durant un temps, fa vint anys o així, em posava sempre Santos, de Cartier i un de Shiseido que no recordo el nom. Vivia a Andorra i a les perfumeries Júlia em feien deescompte, així que em vaig convertir en un expert contrabandista de colònies.

Anònim ha dit...

Pel matí he publicat un comentari i ara no el veig, ha desaparegut!
Perfums i olors...? Les úniques olors que m'agraden són les naturals: Romaní, farigola, espígol, sàlvia... I de perfums res de res, i si són embafosos encara menys. Ecs!

rhanya2 ha dit...

A mi em xiflen les olors, les de casa, les del bosc, les del camp, les de la costa, les del menjar acabat de cuinar, les de les colonies, les de les aigues fresques o les dels perfums que m'agraden.
La meva: Tendre Poison (Dior) i la seva: Armani...
Bona setmana intensa!! ;)

El veí de dalt ha dit...

Doncs jo també gasto Armani! Però si hi ha una olor curiosa que m'agrada de recordar és la d'un canyissar cremat acaba de mullar per un xàfec. Per què, olor escatològiques no compten ací, oi?

Xurri ha dit...

Ropa blanca recién planchada, humo de hogar en un pueblo, pan de obrador de madrugada, bronceador de coco en la playa, al sol, brisa marina, abeto y velas, y humo de incienso en Santa Llucia, pintura de oleo y aguarrás, pastel en el horno...

Perfumes... para mi white musk de la body shop para cada dia, y Samsara de Guerlain cuando me place. Él... Obsesión, de Calvin Klein. Me chifla.

Besotes, reina mora.

Montse ha dit...

Xurri, no hay coincidencia en el tema musical, pero sí en el tema de los olores. Todo lo que has dicho, lo subscribo. En cuanto a la ropa recién planchada, debo de cir que - quizá porque recuerdo cuando mi abuela planchaba mientras yo hacía los deberes - lo que me gusta es el olor combinado con el ruidito de la plancha al soltar el vapor!

petonets.

Montse ha dit...

Ramon, l'olor del bosc és emocionant pels records - viscuts i no viscuts- que pot portar. I no hi ha cap colònia ni colonieta que et porti bons records? gairebé no m'ho crec, hehehe...

Una abraçada.

Montse ha dit...

Veí, depèn... a què et refereixes amb les olors escatològiques? les caquetes dels nadons o...?

Armani... m'ho apunto. Han deixat de fer la fragància que usava el capità, tchts,tchts...

es deia "Oscar" for men (de oscar de la Renta). No el trobo ni al Corte Inglés!!!

Petonets aromàtics

Montse ha dit...

Violette, alguns menjars és cert, també són aromes preciosos!!

La setmana intensa serà... intensa (i espero que bona també, buf buf)


Carinyets!

Montse ha dit...

Oh, Maneeel, i ja no et fan descompte?

L'olor del cafè al matí també és un clàssic (per què ens agrada tant, a les persones, aquella olor de llar?)

Petons amb aroma de cafè

Montse ha dit...

Onix, mai havia sentit a parlar d'Eau du soir... me l'apunto.

Jo no sóc fidel a cap colònia, ho vaig ser durant molts anys a "Aire", de Loeve, i de cop i volta va despertar en mi una mena de promiscuïtat colonística que...

vaja, que m'agrada anar provant "sensacions noves"!!!

petonets aromatitzats!

Montse ha dit...

De tu ja ho sabia, Vertito. Fa tants anys que ens coneixem que ens ho hem dit gairebé tot, hehehe!
Humidifiquem-los!

Anònim ha dit...

Hola Arare:
Gràcies per la felicitació. Passo per aquí de tant en tant però no sempre tinc temps per a fer comentaris. Però no he estat abduït de món els blocs. Estic fent un esforç per provar de ser més regular però certament entre algunes qüestions laborals i el tema del llibre, ha disminuït molt la meva presència bloquívola.

Montse ha dit...

Ei Antoni! gràcies per venir, doncs, encara que no ens diguis quina és la teva fragància preferida.

L'olor dels llibres nous de l'escola - a començaments de curs- era una de les olors més agradables que recordo, també, jo. I com no, l'olor dels llibres vells (barreja de temps i de pols)

Una abraçada. Reitero la meva felicitació pel teu, de llibre.

Llanos ha dit...

Yo no soy amiga de olores artificiales, por eso jamás uso perfumes o colonias. Me encanta el olor corporal natural recién salidito de la ducha, uhmmm...

Un beos, maja.

Anònim ha dit...

Olors! Moltíssimes! La dels llençols nets acabats de posar al llit, la de flors (roses, clavells, jessamins, violetes...), la de la llenya cremant a la llar de foc una tarda plujosa d'hivern, la del cafè al matí (clàssic, clàssic), l'herba mullada (més clàssic), la salabror del mar, la del pegamento (sí, ho sento, què passa?), la del rostit de la meva mare, la del suavitzant Flor amb Nenuco (però m'he cansat dels sabons de Marsella, no sé per què), la de la tarongina, la de la menta fresca acabada de regar... Uf, no pararia. Però, per posar-me, ara (i tal com em van les coses): les colònies per a nadons. ;)
Un petonàs ple de fragàncies bones, bonica!

Albert ha dit...

Ella : PRADA
jo : HERRERA AQUA

Waipu Joan ha dit...

n'hi ha moltes, les habituals bàsicament....
però ahir fent un tast de vi vàrem captar entre tots una aroma genial, la de figues seques.
L'oloràvem al vi...
avui em quedo amb aquesta: les figues seques del Priorat d'ahir

OLEASTRUM ha dit...

Los olores mas gratos son los que ofrece la naturaleza en pleno apogeo, como ejemplo, el olor de la tierra recien mojada tras la lluvia.
Los aromas siempre transportan mis sentidos a la infancia, lavanda en los armarios de las ropas, alucema en las casas en invierno...
Para fragancias, me quedo con las de los perfumes suaves, todos con toques de flores, citricos y combinaciones de palos aromaticos y flores. Las velas perfumadas de vainilla, canela, rosas y citricos, son mis preferidas
Para esencia, me querare con la de los aceites corporales de almendras, especias y flores.

Besos

Anònim ha dit...

A mi m'agrada l'olor de roses però que no embafi, com més natural i suau millor. Per a ells també, una olor freca que no cansi.

miquel ha dit...

M'agrada recuperar olors, aquells olors que fa temps que no sentia i que de sobte, passant per un carrer, m'evoquen un moment, una persona, un temps... No importa el tipus d'olor (no pudor), pot ser d'un suquet de peix, d'un perfum, d'una espècia que creia oblidada...

M'agrada, a tothom li agrada, l'olor del pa acabat de fer, també la de la fusta que s'acaba de serrar (remeniscències familiars, de la terra mullada, de la tinta dels llibres, dels llapis de les escoles (una olor que s'acaba), de "pegamento Imedio" (compte!, de síndria menjada al carrer en nits d'estiu.

M'agraden les olors del camp. De la tarongina que ara floreix..., però sobretot l'olor que fa el fonoll quan trenques una tiga... Inacabable.

Quant al meu perfum o colònia, bé el devies sentir el divendres... Enyoro l'olor d'Old Spice que els darrers fabricants van desgraciar...

Anònim ha dit...

L'espígol sens dubte i els alls tendres a la cistella i a la cuina.
Petonets,
=;******)

Esther ha dit...

hola! doncs a mi m'agraden les de fruites com alguna fragància de mora, de maduixa, de prèssec (que consti que si faig olor a una cosa comestible només em pot menjar una persona que és el meu promès!!jeee!) I m'encanta la olor a vainilla, també la tinc en colònia i us he de dir que és una olor molt afrodisiaca! jee! com estic avui i això que ja estic sola! bon dilluns a tots!

Esther ha dit...

ui m'oblidava! m'agrada quan el Didac es fica colònia, la seva és Boss de Hugo Boss. Irrestible i crec que immillorable per als meus sentits!

Montse ha dit...

Esther, ens hauràs de posar una foto més de primavera, eh? que amb aquesta bufanda se't veu molt hivernal!!

Tot dpèn de les pells, això de les colònies, perquè jo li vaig comprar aquesta que dius al capità i la vam acabar regalant a un dels "nens" xq en la seva pell no ens agradava ni a ell ni a mi. En canvi la que vaig mencionar "Oscar for men" eraaaaaaaaa hmmmmmmmmmm (llàstima que no es troba, ja!)

Montse ha dit...

Els alls tendres a la cuina, jaka, també m'agrada a mi!

I l'espígol al camp i a dintre dels armaris!

molts petonets.

Montse ha dit...

Llanos, a mi me gustan los olores naturales, pero hay colonias que me encantan, y sí me perfumo a menudo (pero como ya he comentado, soy una promiscua, pues no soy fiel a una colonia concreta)

Un beso, hermosa!

Montse ha dit...

Concís i contundent, Albert :D
Carolina Herrera m'agrada bastant en la pell de ma mare, per exemple, però no en la meva, és curiós!

petonets

Montse ha dit...

Ostres Joan! Jo m'apunto a l'olor i al gust, de les figues seques!!! una abraçada.

Montse ha dit...

Estimada isnel, m'alegro de veure't per aquí de nou. Has reiniciat el blog? ara aniré a veure-ho... les colònies dels nadons són... hmmmmmmmmmmmmmmmm! teeeeendres!

Candela ha dit...

Jo volia fer un post també sobre el tema!! prenc nota!

Joana ha dit...

Uiiii que tard que arribo...amb aquesta perfumada casi em marejo...
A mi m'agrada Paris de YSL o Àngel de Terry Muller.Per ell Obsesion de Kalvin Klein :)
Una abraçada perfumada!

Anònim ha dit...

Jo encara arribo més tard, Joana :)

M'agrada molt Prada, però ara faig servir Miracle de Lancôme i Provocative Woman d'Elizabeth Arden (les dues me les va regalar el meu cumpanyer)