13 de desembre, 2006

Ja tenim pis! ¡Ya tenemos piso!

LA NOTICIA/LA NOTÍCIA
____________________________________________________
ARTÍCULO SACADO DE LA VANGUARDIA (Al César lo que es del César)
Vivienda
La Generalitat aprueba una nueva ley que contempla expropiaciones temporales para fomentar el alquiler


12/12/2006 Actualizada a las 16:27h
Barcelona. (EFE).- La Generalitat ha aprobado el proyecto de ley de derecho a la vivienda, que contempla en casos extremos lo que el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, ha definido como "expropiaciones temporales", cuyo objetivo es fomentar el uso en alquiler de vivienda desocupada. En la rueda de prensa posterior a la reunión del Consell Executiu, el gobierno catalán ha dado luz verde a un proyecto con el "consenso" de los sectores implicados y que confía que sea aprobado por el Parlament antes del próximo mes de junio. Baltasar ha informado de la repesca de una normativa que inicialmente se conoció como "ley Milà" y que pretende tratar íntegramente la problemática del acceso a la vivienda, el fomento del alquiler y que crea también un Registro de Solicitantes de vivienda que sea "transparente" para acceder a la vivienda de protección oficial.El conseller ha señalado que para que una vivienda se considere desocupada han de pasar dos años sin inquilinos y ha explicado que en el supuesto de que sus propietarios no quieran alquilarla, durante "años y años, a pesar de haber recibido ofertas", la Generalitat ofrecerá a los dueños del inmueble ayuda para su rehabilitación y se ofrecerá también como avalista para poner la vivienda en el mercado. Si el propietario no accede a ninguna de estas cuestiones y la Generalitat detecta que su objetivo es que, con el tiempo, el edificio sea declarado en ruina y "echarlo abajo" para "especular", el conseller de Medi Ambient i Habitatge ha remarcado que la administración se reserva "medidas de expropiación temporal" que permitan poner la vivienda en el mercado de alquiler en correctas condiciones de habitabilidad. Con la nueva normativa, la Generalitat quiere aplicar una serie de medidas que garanticen la calidad de la vivienda, en especial el "deber" de conservación y rehabilitación para evitar la degradación física de los edificios, los guetos y el "acoso inmobiliario", el denominado 'mobbing'. Para ello, la ley define tanto la subocupación como la sobreocupación de las viviendas y, así, la Generalitat fomentará que las viviendas desocupadas permanentemente se incorporen al mercado inmobiliario mediante diferentes fórmulas, como el alquiler social. Respecto a la sobreocupación, la administración catalana impulsará políticas de control y de inspección para evitarla. Además, la ley pone las bases para evitar que los inmuebles que no disponen de la cédula de habitabilidad y que no pueden obtenerla sean vendidos o alquilados como viviendas. Baltasar también ha confirmado la creación de un registro obligatorio de los agentes de la transacción inmobiliaria, en el que intervendrán tanto la administración como los agentes y que tiene por objetivo garantizar que los profesionales que trabajen en este sector tengan conocimientos, respeten las normas deontológicas y se sometan, si hace falta, al arbitraje del propio registro.
______________________________________________________
LAS PREGUNTAS /LES PREGUNTES
Pregunta número uno/Pregunta número 1
¿Qué van a hacer con las viviendas de Tita Cervera que ésta no utiliza habitualmente?
Què faran amb les vivendes de la Tita Cervera que no utilitza habitualment?
Pregunta número dos/ Pregunta número 2
¿Va a poder alquilar alguien una de las viviendas de la Cervera por un precio módico? (por ejemplo, el hijo de cualquiera de nosotros - los que tenemos hijos, evidentemente- si todavía no dispone de vivienda propia y desea emanciparse del todo?
El fill d'algú de qualsevol de nosaltres - els que tenim fills sense emancipar, està clar- podrà llogar una d'aquestes vivendes per un preu mòdic?
¿Acaso no somos todos iguales ante la Ley?
Per ventura no som tots iguals davant la Llei?
Y por fin, pregunta número tres, y última/ I per fi, pregunta numero tres i última
Què en penseu, de tot plegat?
¿Qué pensais de todo esto?
Bueno, vale, mi opinión es que si se hiciera bien y realmente todos fuésemos iguales ante la Ley, entonces no tendría nada que decir al respecto. peeeeeeeeeeero... ¿quién vigila al vigilante?
Bé, d'cord, la meva opinió és que si es fes bé i realment tots fossim iguals davant la Llei, llavors no tindria res a dir al respecte. Peeeeeeeeeeeerò... Qui vigila al vigilant?

12 comentaris:

Elena Casero ha dit...

La Tita pondrá en cada casa a uno de sus muchos sirvientes, o adoptará más niños. Así las tendrá todas llenas.

Yo ya quisiera tener algún piso vacío.

Anònim ha dit...

si som molts en aquesta mani, potser podrem llogar el palau de la tita.

http://bcn.vdevivienda.net

bellosoli ha dit...

com be dius, depén de com s'apliqui. Però ja es sap que feta la llei, feta la trampa! i com més poder i diners es té, més trampa es pot fer. Així que ja veig jo gent treballadora pringant per justificar la seva segona vivenda, i ricatxons tranquils amb els seus 20 pisos tancats.

Be... seré optimista! els hi donaré un vot de confiança...

Montse ha dit...

Jo no sé si donar-los aquest vot, bellosoli (els meus fills són pringats dels que han d'espabilar-se per pagar hipoteques - bé, sense anar més lluny jo també estic pagant una hipoteca, "oju"- però en fi... ja ens entenem, oi que si?)

Montse ha dit...

Liter-1, no, hija, no, que se te llenará de okupas...mejor adopta unas cuantas niñas más ;)

Montse ha dit...

Gràcies per la informació, Usuari Anònim.

Anònim ha dit...

Modestament, crec que la llei és necessària. La democràcia implica vigilància de les lleis que es dicten,també. No acabo de veure clar que haguem de pressuposar que no s'aplicarà de manera equitativa. I si no es fa, ens hi haurem de rebel.lar. En tot cas, hi ha molts pisos buits, i no només els de la Tita Cervera, i l'aplicació de la llei (ja veurem qui hi vota a favor i qui en contra...) ha de ser igual per a tothom.

Montse ha dit...

Gràcies, Antoni. Jo penso, igual que tu, que si les coses funcionen i es fan bé, no hi tindré cap mena de problema. Lamentablement, en altres temes semblants, les coses han estat diferents per als uns i per als altres... (és a dir: diferent per als poderosos i/o famosos que per als pringats com tu i com jo... com és possible que a certs "personatges" els surti la declaració de la renda negativa, per exemple? ep! ja sé que una cosa és una cosa i l'altra és l'altra. Només és perquè m'entenguis per on vaig, que, per una altra banda, ja suposo que m'entens, per on vaig)

Un petó i rebenvingut al meu blog, feia dies que no t'hi veia.

miquel ha dit...

Clar i català: més valdria alguna mesura contra l'especualció immobiliària, contra l'encariment disparat de pisos nous i vells, i que no diguin que és qüestió de la falta de sòl, de les lleis de mercat, etc. Pur intervencionisme i demagògia que estadísticament afectaria més a les classes mitjanes que als grans propietaris. No continuo perquè m'embalaria massa.

Albert ha dit...

En aquestes alçades de la història tot està inventat. Quan jo vivia a Anglaterra, ja fa més de 30 anys, el municipi comprava sol per fer habitatges econòmics i aqui no es fa això, el resultat és l'especulació amb el sol.
De rics i poblres hi ha arreu. Hi ha gent com la Cervera que té un privilegi, també hi ha gent que ha tingut un bon sou i tant guanya tant gasta, que ha tingut un bon sou i estalvia. Hi ha gent que no estalvia perquè just té per viure. ¿Es poden tractar tots per igual?

Montse ha dit...

Pere... jo també m'hauria embalat més si no fos perquè sé que quan m'embalo barrejo conceptes que no s'han de barrejar. Sé que estic més maca amb la boqueta tancada i explicant "menudències".

peròooooooooooooo

és que hi ha coses que EM POSEN COM UNA MOTO!

petonets!

Montse ha dit...

No, Albert, no es pot tractar tothom igual. Estem d'acord. Però hi ha qui té privilegis només perquè té diners. I això no és just.

Hi ha molts nanos joves que són uns ganduls. Molt bé, aquests que espabilin. Però n'hi ha d'altres que treballen com burros i no poden accedir a un habitatge digne per emanciparse dels pares. Estem d'acord, no?

Ara bé: Tu de veritat creus que els que tenen cinc o sis cases i una porrada de calés es baixaran els pantalons i les llogaran per quatre quartets als nanos que ho necessiten? De veritat t'ho creus?... nanananana.

Pringarà aquell que té un piset de més que s'ha comprat per estalviar per quan sigui un iaio que no s'aguanti els pets. I que a més a més, segur que ja ha pagat impostos i plusvalues i que, si per desgràcia se li ha mort la parenta i el piset era a nom de tots dos, haurà hagut de pagar (altra vegada) impostos per heretar la seva meitat.

Aquest és el que pringarà. No el poderós. El poderós se'n sortirà posant els pisos i les mansions a nom de societats que ningú no pillarà mai.

Això és el que EM FOT!