01 de juny, 2013

Examen i tornada

El 4 de juny (dimarts) faré el meu examen escrit de francès.

Fins aleshores, no em permeto llegir res que no sigui en francès, ni veure cap pel·li ni escoltar cap música que no sigui francesa.

Digueu-me chauvinista.

L'examen s'ho val!

Estudiar a certes edats es fa més feixuc, però al mateix temps hi ha una espurna d'optimisme, de saber que "t'has fet gran però no tant com per no seguir ampliant coneixements"... i jo sóc de les de mitjana edat, a la classe... hi ha gent força més gran que jo! Chapeau per ells.

Ara que he tornat (més o menys) faig la ferma promesa de tornar encara més a partir del dia 4. Promis!

Aprofito per recomanar dos llibres, que jo estic llegint en francès, però que també els podeu trobar en castellà (i, buscant bé, potser fins i tot en català).

Daniel Pennac: "Chagrin d'école"

Anna Gavalda: "Je voudrais que quelqu'un m'attend quelque part".

I de pel·lis, a youtube n'hi ha un fotimer (en francès, vull dir); bé, n'hi ha en tots els idiomes, però el que m'interessa a mi ara és el francès. Diria que tinc el cul quadrat de "rester assisse" veient pel·lis, buf,buf... vaig a regar una mica les plantes, així aixecaré el cul de la cadira.

À bientôt!


19 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

Ostres, ara t'has quedat amb mi... saps? aquests dos llibres no solament els he llegit, sinó que els he llegit en francès.

T'agradaran, segur que sí. Tots dos.

O perquè em llegeixis... t'ho dic en francès?

Je suis restée trés surprise de cette coincidence... ces deux livres, non seulement je les ai lu, sinon que je les ai aussi lu en français, comme toi. Les deux m'ont plu,ou plutôt je les ai aimé beucoup, les deux.

Bisous... :D


miquel ha dit...

Montse, no sé si vas veure l'altre dia aquesta peli per no sé quin canal. Per al dia 4 al matí (o el 3 a la nit), fer el que fa l'Odette segur que t'assegurarà l'èxit que no dubto que tindràs ;-)
http://www.youtube.com/watch?v=1BTHFMGCOU8

miquel ha dit...

I espero que els de casa col·laborin amb tu com aquests :
http://www.youtube.com/watch?v=_DqTA4ZlHXM
Ei, ja veus que t'ho envio tot en rigorós francès.

Anònim ha dit...

Très bien, Montse! Oh la la!!!

fanal blau ha dit...

De francès no en sé ni un borrall, però amb aquest ritme d'estudi segur que arpovaràs amb nota!
Haguessiu tingut que fer classes de conversa amb la col·leccionista! ;)
Bon jour!!!
:)

Elfreelang ha dit...

sort amb l'examen! a mi el francès m'agrada però només en sé nocions, m'he llegit Baudelaire en francès amb l'ajuda d'un diccionari ....i le petit prince ....
bonne chance!

Montse ha dit...

Carme, sembla ciència ficció :) però és ben cert, m'he llegit aquests dos llibres i també "Les tribulations d'une caissière", d'Anna Sam. Si també t'has llegit aquest, em pensaré que totes les escoles oficials d'idiomes s'han conxorxat ;)

Montse ha dit...

Hahahaha, Miquel! A casa meva falla la làmpada (tenim llumets d'aquests enganxats al sostre, catxis, els hauré de fer canviar) i la tauleta, que és d'ikea, i quan s'hi asseu algú (per exemple, una de les meves cinc consogres) fa ¡plof! i descobreixes que a dintre hi havia cartró (si,si, cartró!) aneu comprant a ikea, aneu!

Molt bons, els dos videos! El de la banyera és genial! ;)

Merci beaucoup, je crois que avec tes indications, je passerai mon examen A TOPE! (et si cet mot n'existe pas, en Français?)

Montse ha dit...

merci bien, Glòria!

Montse ha dit...

Fanal blau, je vous expliquerai la nota que tregui :D

Montse ha dit...

ooooooooooostres, Elfre,Baudelaire non est pas facile à lire! Le pétit prince c'est toute une autre chose, c'est comme un bombon! ;)

me'n vaig a étudier au soleil.

Carme Rosanas ha dit...

No, no, si no me'ls ha recomanat cap escola... Un me'l va regalar una amiga meva que també llegeix en francès quan pot i li ve de gust. I l'altre me'l vaig comprar jo en un viatge a França, mirant llibreries.

KRT ha dit...

Alerta que, si no m'erro, el cul pelat l'hi tens de "rester assise".
Que et vagi molt bé l'examen!

Montse ha dit...

KRT, en primer lloc, gràcies per visitar-me i per comentar-me! Benvingut al meu mar :)

I ara dic: Mon Dieu! les dobles consonants em porten pel camí de l'amargura! (o no les faig o les faig quan no toca)

Comme tu vois, je reste encore assise! ;)

KRT ha dit...

Fa dies que miro el teu blog (que he conegut des del blog 'Vivències', que el té entre els favorits), i et seguia en silenci, com un 'veí que sotja', però m'agrada i te'n felicito.

Perdona'm per una entrada tan repel·lent com la que t'hi he fet, però és que sóc així de naixement. Ara estaria bé que aquest participi (o algun de semblant: comprise, apprise, commise, permise...) et sortís a l'examen!

Quan jo era jove (fa dècades!), el meu professor de francès ens castigava fent-nos copiar tota la conjugació d'un verb, preferentment irregular, amb tots els temps simples i els compostos; i per cada falta que hi trobava, ens feia copiar un altre verb sencer. De manera que els càstigs creixien en proporció geomètrica... "La letra con sangre entra". Però ell em va ensenyar a estimar la literatura francesa, i li n'estic agraït.

De debò, que et vagi molt bé. Una abraçada!

Montse ha dit...

Uauu... això delsblogs té la seva màgia!

Buscaré el blog Vivències. Al teu ja hi he anat i m'ha agradat molt, no he vist comentaris, no sé si perquè no ho tens hailitat perquè te'n facin o perquè no m'hi he fixat prou (avui només m'he permès unes quantes pauses, la resta ha estat la repassada final per l'examen de demà) i a part, és clar, hi ha la feina quotidiana que no podem deixar!

En fi, repeteixo la benvinguda i, com es diu "ara",

Ens llegim!

:D

Josep ha dit...

Et desitjo molta sort, Montse. Penso que encara que sigui per proximitat tots els catalans hauríem de parlar francès.
Una abraçada!

Montse ha dit...

Ei, moltes gràcies, josep! Em sembla que no ho he fet malament del tot, ara cal esperar les notes, que no surten fins al 27, o sigui que... tranquil·litat i bons aliments ;)

el paseante ha dit...

Aisss, que acabaràs com el ministre de l'interior francès, que és d'origen català però governa el país veí. I estudiar hauria de ser una cosa de per vida. Aprendre, també.