09 de maig, 2012

La meva paraula/Les meves paraules

Se m'ha fet força difícil, això de triar paraula. Abans de demanar-vos ajuda, en tenia una mig aPARAULAda.

La primera paraula que em va passar pel cap va ser MÚSICA, per tot el que significa la música per mi; però vaig pensar que era massa difícil de definir, a no ser que em limités a dir allò que posava al llibret de color marró-lleig que es deia "Teoría de la música" i al qual se li desenganxaven les pàgines quan el llegia i que havia d'anar grapant com podia. La definició era molt lletja, tant com el mateix lllibret. Deia així:

¿Qué es  la música? La música es el arte de los sonidos.

I es quedava tan ample! Jo tenia pocs anys. Mai no em va agradar, aquesta definició de música i en canvi, la música m'anava acompanyant al llarg de la vida, de manera que he arribat a pensar que no hauria pogut viure sense ella; es pot viure sense moltes coses, però no sense música. Per això, se m'havia acudit apadrinar aquesta paraula. I no, la música no era el arte de los sonidos; era la vida mateixa!... així doncs, MÚSICA tenia molts números per ser la paraula escollida.

Ahir, però, vaig decidir fer una mini-enquesta i Déu n'hi do la quantitat de paraules que us ha suggerit el meu blog. Gairebé totes relacionades amb el mar, el vent, la navegació, el vaixell, els ocells (el blauet, que dóna nom al nostre vaixell actual)... alguna de les paraules que m'heu dit no tenia relació amb el nom del blog sinó amb com em veieu a mi, o quina mena de sentiments (o el que sigui) que us desperto. La veritat és que en cap moment he pensat apadrinar cap d'aquestes paraules (les relacionades amb el mar i la navegació) tot i que me les estimo molt, eh?

Sóc una persona totalment contradictòria, amb tendència a entristir-me, però amb un gran sentit de l'humor (veieu, la contradicció?) i per això m'he enamorat de la paraula PALLASSA, que ha suggerit el Paseante. I llavors he pensat apadrinar aquesta paraula, però...

Com a dona contradictòria, he pensat "si a tu no t'agraden, els pallassos, ni t'han agradat mai!". I he començat a buscar per youtube, com una boja, a través de la paraula PALLASSA. I m'he trobat amb la Pepa Planas, la nostra pallassa oficial, que em sembla que fins i tot li van oferir feina al Cirque du Soleil!, però els videos que he vist no m'han arribat al cor, ni enlloc. Reconec que, per qui li agradin els pallassos, ha d'agradar. Però a mi no m'ha fet ni fred ni calor. I en canvi, la paraula m'encanta!

Què fer?...

A poc a poc he anat derivant: pallasso/a =  qui juga, d'alguna manera, amb l'humor.
Humor = Coi, quina mena de definicions més horroroses he trobat per a la parula HUMOR! (ecsss) (veure el  Diccionari de la llengua catalana de l'IEC)

Per això, després de pensar una mica més, m'he decidit per HUMOR, si, però per BON HUMOR.

I per què? eh? eh? eh? eh? doncs perquè, donada la meva tendència depressiva, donada la tristor ambiental actual, la conjuntura (CONJUNTURA!!!) ohhhhhhhhhhhhh! una altra paraula que m'agrada! donada la conjuntura político-econòmica-social que estem travessant en aquests moments, m'ha semblat que apadrinar BON HUMOR em portaria bona sort! i és que m'agrada més apadrinar BON HUMOR  que IRONIA, per exemple, que també tenia molts vots (meus)... i aquí m'he quedat.

I com que aquest post/apunt serà massa llarg pel que us tinc acostumats i hi ha massa explicacions, m'he decidit a posar-vos aquest video d'una cançó popular adaptada per Mª Aurèlia Capmany i que cantava La Trinca fa moooooooooolts anys (quan encara no s'havien engreixat) i d'on vaig treure la meva famosa expressió: eh? eh? eh?  (jo només en poso tres, d'eh?), mentre que els trincos en posen la tira i mitja! (com es passen, oh, oh,oh,oh!)

Us convido a escoltar bé la lletra d'aquesta cançó, encara que no us agradin gaire els intèrprets. La lletra té molta mala llet, per tant una bona dosi d'IRONIA i una gran dosi del meu conjunt de dues paraules apadrinades:

BON HUMOR

I moltes gràcies per arribar fins aquí (si és que hi heu arribat, és clar!)

Apa-li!



23 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

Visca el BON HUMOR!!!!

Un bon aPARAULAMENT!

khalina ha dit...

bon humor sempre. Clar que música també era una paraula genial

sargantana ha dit...

una paraula ben positiva
estupenda!!
no puc mes que deixar una rialla

=)

McAbeu ha dit...

Molt ben triada, la paraula i la banda sonora que l'acompanya. ;-)

Clidice ha dit...

Com tu, no suporto els pallassos, tot i que sempre em diuen pallassa. I tens raó, sona bé. La teva tria, bon humor, em sembla impecable, perquè funcionen juntes i separades :)

martí ha dit...

Mira, t'escau! Perquè jo la tendència depressiva no t'he l'he vista mai per ennloc -ta bé, ta bé, et deixarem fer una mica el ploricó, però res més-, i en canvi la vis còmica la portes de fàbrica :-)))




* si et dic les paraules de comprovació que em surten ara mateix t'hi mors de riure: pollov ortselow

Montse ha dit...

Martí, és que ho dissimulo molt bé ;)

ja dic que sóc contradictòria!!

tu, les paraules de comprovació són boníssimes! hahaha!

Montse ha dit...

Clidice, m'agraden més juntes que separades, eh? perquè ja dic que la definició d'humor per si sola és una mica xunga!

i és veritat que tu també ets una mica pallassa, però en el bon sentit, evidentment! val més enfrontar-se a la vida fent una mica el pallasso que morir-se de ràbia "amb la que està caient" (expressió totalment castellana, però que m'agrada)

Montse ha dit...

Mac, havia oblidat que tu ets un fan de La Trinca! (jo també, però de La trinca primera època). M'alegra que t'agradi, ja que em vaig copiar el teu post ;)

Montse ha dit...

Sargantana, la paraula RIALLA la vaig tenir a la punta del teclat! ;)

Montse ha dit...

Si, khalina, però el Paseante es va creuar al meu camí (com els gats negres) hehehe... ja veuràs com algun dia contestarà això que acabo de dir ;)

Montse ha dit...

Carme, amb il·lusió! sempre! (uix, què acabo de dir!)

AMB BNON HUMOR!!! (ara si) ;)

Montse ha dit...

BON HUMOR, BON HUMOR

(de vegades faig unes errades més beneites...) això és que els dits em van més ràpids que el cervell (o és al revés?)

Barbollaire ha dit...

Mariana..!
I tant que t'agraden els pallassos!!!
Bé que em dirigeixes la paraula i ets la presidenta honorífica i "number One" del meu club de fans!!
X¬DDDDD

I la paraula escollida t'escau, t'escau, carinyo...
Ets bon humor.
Fins i tot quan no el tens busques trobar la manera de...

ei! que no sigui la música la que et fa ser així...
(malgrat facis "xist" del tipus kalanka... ;¬P)

Petonets dolcíssims, nina estimada!

Olga Xirinacs ha dit...

A mi només m'havia agradat el pallaso blanc, aquell del barret en punxa. De pallasses, ni parlar-ne, més aviat em fan plorar. És allò de les contradiccions, que dius.
Apadrineu amb entusiasme, que no us acabareu el diccionari.

Pilar ha dit...

Hi ha una altra definicó de música, que vaig llegir ves a saber quan, qui sap on: Música és l'art de combinar el so i el temps. No em feia, però, el pes per definir-la. Tal vegada, si hagués fet ús de la prosa, l'hauria relacionat amb el silenci, però a poc a poc va anar sortint el poema.
Si et digués que en cas de no haver existit la música hauria apadrinat la paraula pallassa, no t'ho creuries, així que no t'ho dic, però l'he sentida molt sovint al llarg de la meva vida i quan era petita somiava a arribar a ser una pallassa de circ. Malauradament m'ho van treure del cap perquè a la meva època només hi havia pallassos. ^0^
M'encanta la teva fillola. És preciosa!

Joana ha dit...

A mi m'agraden els pallassos, les pallasses i de tant en tant fer alguna pallassada :)
I de fons la música...per què no?

el paseante ha dit...

Has fet una bona tria, pallassa :-)

Assumpta ha dit...

Eeeeeeeei, això "Sóc una persona totalment contradictòria, amb tendència a entristir-me, però amb un gran sentit de l'humor (veieu, la contradicció?)" també em passa a mi!! :-DD

I, no és broma, no... el sentit de l'humor ens salva i ens ajuda a sortir de la tristesa... En fi, d'això se'n podria fer una tesi, perquè hi ha gent que no ho entén, però ÉS :-D

Ostres, en MAC ha sigut moderat amb el seu comentari, però estic segura que està molt feliç amb l'elecció de la cançó que has triat, que la TRINCA li encanta!! Hi té un blog dedicat i tot, eh? Molt bo i molt ben organitzat tot :-))

Doncs res, visca el BON HUMOR!! :-))

Joana ha dit...

No perdem l'humor! Si us plau... :)

Elfreelang ha dit...

Ens cal una tona de bon humor cada dia !!!!! ben triat! si no hi ha bon humor.....ai ai

Rafel ha dit...

i que duri el bon humor.

karlunx ha dit...

bon humor... sobretot bon humor! de fet, sort del bon humor en els temps que corren... petons!