22 de juny, 2009

Des del meu mar: El mestral

A la foto veiem un visitant al Blauet.

El mestral és un vent del nord com la nostra tramuntana. Em sembla queja us ho havia dit, oi que si? Bé, hi ha qui paga per un apartament a Valence - també hi ha qui paga per un apartament o un hotel a Blanes, ben mirat - i nosaltres hi som perquè no podem seguir avançant pel Rhône. Què hi farem? Ens hem de conformar. En el viatge anterior vam haver de passar una setmana a Roses i quinze dies a Saint Cyprien, per culpa de la tramuntana. En aquest anàvem tenint molta sort, fins que s'ha acabat: la mestralada ens ha fet aturar aquí, a Valence. El vent bufa tant que si ens poséssim a navegar seria com si caminéssim deu passes i en retrocedíssim set; més que res, perquè ara anem cap al nord, o sigui, que tenim "morral", com gairebé sempre! (Murphy, again)


Què es fa en un veler desarbolat al mig del Rhône?

Llevar-se, treure les gosses a passejar (no ens hem d'oblidar que anem amb el Taka i que els tripulants del Taka tenen la Mel) traiem la Taca i la Mel, esmorzem, l'Àngels i jo fem de "marujes", o sigui, traiem la pols i adecentem el Taka i el Blauet respectivament i quan acabem la feina, tenim tot el sant dia per llegir, passejar per un paratge preciós, verd com la gespa del camp del Barça, amb el riu al costat, anar amb bicicleta, si volguéssim, que no volem (jo no puc pel genoll), cuinem, xerrem, brodem (bé,jo ho faig, que és una de les meves aficions gens secretes) vaig agafar unes quantes idees de les botiguetes de la Provence i estic fent alguna "labor" pròpia de les àvies (tot i que sempre m'ha agradat fer-ne: fins i tot quan encara no tenia nét)... juguem al scrabble (ara faltaria jugar-hi en francès, però encara no el dominem tant com per això)... en fi... l'única cosa que no fem aquests dies que estem aquí "parats" és banyar-nos (al riu fa iuiu) ni navegar.

Esperem passar la revetlla encara aquí, ja que fins dimecres no escampa la mestralada. I llavors, podrem continuar endavant.


De lectures: he llegit vàries coses. La darrera que vaig llegir va ser la novel·la del Chufo Llorens "Te daré la tierra". Em va agradar "psè". O sigui, més o menys em va agradar com "La catedral del mar". Psè. I prou.


Ara estic llegint "La lladre de llibres". No em desagrada, però no m'entusiasma, no sé com dir-ho. Algú de vosaltres l'ha llegit? Quèn'opineu? Tinc "La dona habitada" com a llibre següent per quan acabi aquest. No em feu dir l'autor de la lladre de llibres, que de memòria no me'n recordo. Si que puc dir que "La dona habitada" és de la Gioconda Belli, de la qual només he llegit poemes i "El infinito en la palma de la mano". M'agrada bastant, la Belli, sense exagerar!

Tinc altres llibres a punt de ser llegits, però com que no els puc llegir tots a l'hora, anirem fent pas a pas.


Se m'oblidava: avui, a l'hora d'esmorzar, ens han visitat "els gossos". Pels que ens van seguir en l'altre viatge, els "gossos" són els cignes. Avui eren una parella amb sis aneguets lletjos (els cignes jovenets són grisos i horribles, pobrets). El que m'ha agradat (i m'ha recordat la Violeta) és que de moment només hi havia pare-mare i cinc aneguets. I de cop i volta, quan els hem començat a tirar pa sec, la mare ha aixecat l'ala i s'ha tret un jovenet de sota. un pobret que potser dormia o potser no podia nedar com els altres, qui sap, potser estava malalt... però la mare el portava sota l'ala! Era tendre, com a mínim.

S'han cruspit tot el pa i la Taca protestava perquè devia pensar "a mi només em donen pinso i a aquests els donen pa, com pot ser, aquesta discriminació?"


Bé, si no ens llegim, us desitjo unabona revetllade Sant joan, mengeu molta coca, beveu un bon cava (nosaltres ho celebrarem amb alguna classe de coca francesa i amb champagne, ep, no enshiposarem per poc!)i trobarem a faltar els petards i les fogueres!


Felicitats a tots els Joans i Joanes!!!!

18 comentaris:

Clidice ha dit...

Bona revetlla i millor vent! :) sempre un goig llegir-te :)

Carme Rosanas ha dit...

Doncs bona revetlla, i bones vacances... quina enveja que fas, tant de temps per tot!

Anònim ha dit...

T'ENVEJO MACA,BE ENVEJA SANA ESCLAR,BONA REVETLLA I MOLTA TABOLA.QUE TREMOLI EL CANAL.
JUGANT AMB BCN.

gatot ha dit...

revetlla suau i amorosa,arare... stop. no vaig veure la foto de la gata. stop. tot be per aqui. petons i llepades navegadores

kweilan ha dit...

Bona revetlla també per vosaltres!!

Anònim ha dit...

Bona revetlla i records a la Taca, de part del Frodo... ( ell es canviaria encantat; amb la por que li fan els petards)...

Eli ha dit...

Bona revetlla!!!!
;-D

el paseante ha dit...

Gràcies per les felicitacions per la part que em toca, Montse. Vius en un stress que... :-) No conec cap dels llibres que dius. Jo sóc més normalet. Ara toca el Larsson. I m'ha encantat la imatge del cigne guardant el seu pollet. Bona revettla, maca. Esperem que pugueu tornar a navegar aviat.

miquel ha dit...

Bona revetlla Montse, encara que sigui amb vent de dalt :-)
Ei, a mi la lladre de llibres em va agradar molt, tot i que em va costar unes quantes pàgines trobar-li el gust (em pensava que n'havia fet un post, però veig que no :(

Montse ha dit...

Pere, ara ja li he agafat el gustet a la lladre de llibres. i si, potser si que en vas parlar en algun post que el meu cap, que sempre és a Can pistraus, no recorda.

Molt bonarevetlla, rei moro!

Montse ha dit...

Paseante, Larson em va encantar, ja ho vaig dir, el tercer el vaig llegir en francès perquè en castellà encara no ha sortit... quan acabis la trilogia ja em diràs, eh? Menja força coca, aquesta nit, i vigila amb la ressaca demà ;)

Montse ha dit...

Eli, a ballar tota la nit!!!

Montse ha dit...

Ramon, el Frodo i la Taca potser encara farien alguna coseta... no trobes? :) Balla mnolt, aquesgta nit, eh?

Montse ha dit...

kweilan, serà així... menjant coca del Rhône i bevent champagne francès (no es pot demanar més) ;)

Montse ha dit...

Gatot, m'alegrarà que la revetlla sigui suau i amorosa. Vigila amb la coca i ambla copa ;) ja et tornaré a enviar la gateta, no sé per què no la vas rebre :/

molts marrameus!

Montse ha dit...

Jugant, el canal no sé si tremolarà, però el riu, ja t'asseguro que si! petonetssss

Montse ha dit...

Carme, jo també em faig enveja, hehehe... em recordo de quan no tenia temps per a res i penso "quina sort"

Un petonet, Carme, i bona revetlla!

Montse ha dit...

Clidice, gràcies pel "piropu"... de fet no dic res de nou, però m'agrada que t'agradi ;)