28 de setembre, 2007

La méteo

Aquest matí sentint en Bassas a "El matí de Catalunya Ràdio" - programa que escolto sempre que puc - m'he adonat per enèssima vegada que els de Barcelona es pensen que són el centre del món. Que consti que jo sóc nascuda a Barcelona i hi vaig viure 35 anys, però mai no m'hi havia fixat fins que no vaig ser-ne fora.

Deia que me n'he adonat perquè a les notícies i parlant del temps, ha dit que a la nit no havia plogut enlloc.

Si tenim en compte que la tempesta de llamps, trons, aigua i calamarsa que hi va haver al damunt de Blanes , que va començar cap a les 12,30 i va durar gairebé fins a les quatre de la matinada, va deixar Blanes blanc (de pedres com punys) com si hagués nevat, podem deduir fàcilment que a un raconet (petitet, però no tant) de la comarca de La Selva (que també és de Déu) va ploure. I no solament va ploure sinó que -al menys al meu barri- hem estat tota la nit sense llum.

Jo diria que si hagués passat el mateix a qualsevol barri de Barcelona, avui ho hauríem sabut del dret, del revés, per activa i per passiva.

A qui pugui interessar i perquè consti als efectes oportuns.
_____________________________________
psssssssssssssssst!!! Aaaaaaaaaaaaaara! Ara ho diuen: 72 litres, van caure a Blanes!!! (sort que no havia plogut, eh?) (21,45, TV3) El que no sé és si ho han dit al migdia, perquè no era a casa.

13 comentaris:

Xurri ha dit...

Vaig sentir que deien a la tele que havia plogut de tal manera, i amb gotes tan grosses, que posant la cara enlaire es podia beure a galet!

Aquí, ni gota.

Es veu que si recullo la roba a correcuita després de sentir les previsions ja no te gràcia. En canvi, si no ho faig, en dos minuts ja és xopa!

Júlia ha dit...

Això ha passat més d'una vegada, la cosa és que a Barcelona hi ha més gent, de fet. Això de parlar del temps des dels mitjans és perillós perquè sempre hi pot haver un indret oblidat on ha passat 'una altra cosa'.

Per cert, el genèric 'els de Barcelona' m'entristeix i em sembla injust, car a Barcelona, com en el mapa climàtic som molts, moltes i diversos i no tothom totdon es creu el melic del país. Hauries d'haver escrit 'El Basses pensa que Barcelona...'. M'agrada el seu programa, però, amb els anys, com els passa a molts, té tendència a pontificar. Qualsevol dia l'imitarna al Polònia.

Montse ha dit...

Xurri, a la nit si haguéssim intentat beure a galet hauriem quedat abonyegats, amb les pedres que queien!

Montse ha dit...

Júlia, si vols dic "els de Barcelona" excepte una bona colla de persones...disculpa si t'he ficat al sac dels "miradors de melic"!
Jo, com dic, també vaig viure-hi, a Barcelona, i mentre hi vivia no n'era conscient. En sóc ara, que ja no hi visc i no t'enfadis, però si bé no és generalitzat del tot, és "bastant" generalitzat.
Respecte al Bassas i Polònia: l'Antoni Bassas m'agrada molt, a mi, el trobo una persona seriosa i eficient. Només hi ha alguns petits detalls - que, per altra banda, l'humanitzen- que no m'acaben de fer el pes, però tots tenim coses que agraden i coses que no agraden, el que passa és que ell és una persona mediàtica i ...
Reconec que amb "Polònia" m'ho passo molt bé, però fixa't que ha arribat un moment que si no imitem no sabem fer humor!!! No eres tu mateixa, que parlaves de l'humor d'en Capri, per exemple?... res a veure! I ara estic fent un altre post, així que ja paro.

Vert ha dit...

Blanes?? mmmmmmm... d'aixo... em sona. mmm... Hi ha un lloc a barcelona a l'altre banda del Tibidabo, que en diuen Les Blanes, oi? (o no era aixi?) huuuummm...
O també hi ha un carrer de Blanes. Ho savies?
Pero no es a Barcelona, no!
Es a Madrid! Pa que veas!

el pensador ha dit...

No sé de què t’estranyes, Araré. A la fi, que Catalunya és Barcelona amb tot una sèrie de poblacions que l’envolten, ho sap tothom, no?

Ai! si és que a la gent de poble se’ls hi ha d’explicar tot. Menys mal que per això estem els de la capital, oi, Júlia?

Mira, si en Bassas no va dir res del que expliques, deu ser, perquè com a Blanes blaneja molt —que de ben segur d’aquí va agafar el nom— les pedres enseguida es devien desfer i el terra eixugar. A més, que de nit hom es quedi sense llum, ja em diràs quina importància pot tenir? ... encara si hagués estat de dia...

Una abraçada blanenca ;-)

Montse ha dit...

Tens raó, Pensador, que ens quedéssim sense llum a la nit no té cap importància però en fi, una vegada més vaig poder constatar que -sense adonar-nos-en- molts cops decidim que Catalunya = Barcelona. És un procés gairebé inconscient que jo també tinc (encara), fixa't que quan em pregunten d'on sóc, m'ho he de pensar abans de respondre, perquè el primer que em surt és "de Barcelona" i mira que en fa d'anys que ja no hi visc!
No és pas greu, només és un comentari. De coses greus de veritat n'hi ha moltes més que ens poden treure la son a tots plegats!!!
Un petó barceolní.

el pensador ha dit...

Ei! que el meu comentari anava de broma, eh!

Montse ha dit...

Ja ho sé, Pensador!! per això dic que el que vaig comentar mig en serìo mig de broma, no és pas greu, que hi ha coses molt més importants (però em va fer gràcia que ningú no se'n fes ressò perquè a la nit la calamarsada va ser espectacular)
nanitttttttttt

Anònim ha dit...

Vine a viure a les Terres de l'Ebre i sabràs el que és sentir-se transparent. Nosaltres, aquesta sensació l'hem tingut de toooooota la vida. Més enllà del Coll de Balaguer, hi ha un altra terra. Massa llunyana..., massa diferent... Infinsss...! :) A les penes, punyalades i al patir... (que sigui de la Terra Alta o del Priorat, sisplis!)

bellosoli ha dit...

jejeje, sobre el centralisme català també n'he parlat ben recentment!!!

Júlia ha dit...

Mireu, no vull fer més llenya, però constato que anys enrera era freqüent ficar-se amb el 'pagès' ignorant i fer-ne acudits, avui és molt més freqüent ficar-se amb els barcelonins, fangaires, pixapins i tot això, com si a comarques no hi hagués 'pijería'. I, a més, masocament, encara ens fa gràcia, he, he, he, he, als de la ciutat. Respecte al temps, lamentable, però, malauradament, en tot, sempre les informacions són dedicades a 'la majoria' i, ens agradi o no, a l'àrea barcelonina -que no és només el municipi- s'hi aplega la majoria de catalanets. De vegades, a Barcelona mateix, ha plogut a Sant Gervasi i no ho ha fet al Poble-sec i també han donat la notícia com els ha semblat, ep. L'altre dia, a l'hospital, si miraves a les finestres d'un costat plovia, les de mar, i si miraves a les de muntanya, no. I doncs? PROTESTO DE FORMA CONTUNDENT DEL BESCANTAMENT INDOCUMENTAT, GENERALITZAT I INJUST, DELS 'DE BARCELONA'. HE DICHO.

Montse ha dit...

*L'Arare abaixa humilment el cap i li diu a la Júlia: d'acoooooooooooooord!!!!!
;)*