01 de maig, 2012

Peatges, mestres i societat malalta

Els catalans aviat pagarem per respirar.

Amb l'afany recaptatori que tenen els del govern central - també- per què no fan TOTES les autopistes i autovies d'Espanya de pagament? A nosaltres ja no ens ve de nou i els altres veurien el pa que s'hi dóna.

Ja sé que no dic res de nou, evidentment, que això s'ha dit, que... però homeeeeeeeee, és que ja tenim el got ple. I ja vessa!

Avui he sentit que hi ha una mestra a Andorra que la volen fotre al carrer perquè ha ensenyat els seus alumnes de 4 anys a escriure, llegir, sumar i restar. Vejam: si la mestra no els ha ha obligat  (la letra con sangre no entra, senyors!) , si ho ha fet amb mètodes pedagògics (que n'hi ha), si aquells nens i nenes han pogut desenvolupar les seves capacitats i a més a més han après a llegir i escriure mínimament, què coi volen?????????

Potser la mestra els hauria d'haver preparat perquè el dia de demà fossin  uns ni-nis comme il faut! O, com he sentit que algú deia aquest matí per la ràdio, perquè siguin uns bons concursants de Gran Hermano quan els arribi l'edat!

Ai, que no anem pas bé!... el meu nét de 4 anys llegeix i escriu mínimament, em demana jugar amb les paraules, s'inventa contes, suma i resta quantitats petites, i fa altres operacions sense ser conscient del tot de si està multiplicant o dividint, però resol problemes petitets. És delicte?

Socors!!!!!!!!!!!!

imatge de google

15 comentaris:

rhanya2 ha dit...

La meva besàvia em va ensenyar a llegir als cinc anys amb uns tebeos que corrien per la casa d'estiueig. Encara recordo la sensació de seguretat quan vaig començar el curs següent i com llegia amb més facilitat que molts dels meus companys. Pobre abuelita Manuela... Si sabés que la seva pràctica un dia seria delictiva!

Elfreelang ha dit...

és el post que m'hauria agradat escriure...jo també m'he quedat glaçada amb això que vulguin acomiadar una mestra per haver fet bé la seva feina....jo també dec ser un delicte permanent vaig aprendre a llegir a casa just abans d'anar a l'escola... i també tenia 4 anys, vigila que no s'emportin el teu nét...la cultura sempre ha estat vista sospitosa pels qui necessiten un poble de rucs per mantenir-se en el poder... bon primer de maig!!! el món s'ha tornat boig i ple d'estupidesa....

Francesc Puigcarbó ha dit...

i posats a demanar com que el que mes gasta i malbarata és l'Estat Espanyol, en comptes de intervenir o suprimir les autonomíes, podriem suprimir l'Estat Espanyol.

Joana ha dit...

Vigila no acabis a la garjola!
Ja et duré algun "platillo" meu :)

Anònim ha dit...

VISCA LA LINEA PEDAGOGICA TONTAINA¡¡¡¡
JUGANT AMB BARCELONA

Anònim ha dit...

A mi aquesta notícia de la mestra també em va impactar. Això d'aprendre també va en el que han vist a casa: la motivació.
Ho deixo així.

Olga Xirinacs ha dit...

Haver de viure tants anys per comprovar que tornem a l'edat del mico no fa gens de gràcia, collonera, que deia la Vicenteta.

Montse ha dit...

Olga, tornem a l'edat del mico i ens volen fer combregar amb rodes de molí, tot plegat fa molt fàstic! (collonera) :D

Montse ha dit...

Glòria, però si un nen aprèn a llegir "abans d'hora" ens fotran a la presó! ai!

Montse ha dit...

Jugant... Visca!

Montse ha dit...

Així ho espero, Joana, em portes platillos i alguna que altra cigarreta, que de tant en tant... ai deumeu, com ens hem de veure!

Montse ha dit...

Francesc, ho he pensat un munt de vegades, no hi ha manera que retallin per la frontera!

Montse ha dit...

Elfre, m'ha recordat una mica allò que li va passar a una estudiant de piano, que la condemnaven a anar a la presó o pagar una multa milionària per tocar el piano "a deshores", tchts,tchts... tot el que fa tuf de cultura no ho poden suportar, com els vampirs amb els alls!

Montse ha dit...

Violette, jo vaig aprendre a llegir en castellà a l'escola i en català a casa amb els "Patufets"! avui en dia a la teva besàvia la mirarien malament! buffffffff...

el paseante ha dit...

Vaig aprendre a llegir als quatre anys. Me'n va ensenyar ma mare (jo no anava ni al cole). País...