20 de juliol, 2010

Del viatge 13. Anem tornant.

Tornem a ser a Saintes Maries de la mer, però ara de tornada. Vam passar dos dies més a Porquerolles, perquè és un lloc molt "estiuenc" i la veritat és que hi estàvem molt bé. Després vam tornar cap a Toulon. Feia una calor que es coïen ous a l'asfalt. Allà vam aprofitar per comprar, ja estavem a les últimes, sobre tot de fruita, verdura i coses d'aquestes, que a Porquerolles eren súper-mega-caríssimes.
De Toulon, cap a Bandol, un altre poble turístic "a tope", però sense la gràcia de l'illa, és clar.
Aquest any estem constatant del tot allò que ja havíem observat el 2007, quan vam fer el nostre viatge a París: les poblacions de la costa, estan tan deteriorades a França com a casa nostra. Una llàstima. En canvi, les poblacions de l'interior jo diria que estan millor que les de casa nostra, però potser no sóc justa del tot, no sé.

Bandol és un poble net, això no se li pot negar. Un poble net i polit, però on hi ha molt poc espai "verd". Tot és ciment! I no sé si els gossos hi són gaire benvinguts, perquè et pots trobar que et regalen bosses per recollir la caca del teu gos (cosa que em semblamolt bé, evidentment) però per treure'l a fer pipí has de fer més quilòmetres queeee... A Bandol ens hi hem quedat tres nits. S'hiestava bé, però la calor ha estat força intensa. D'estar-se quiet sense fer res (objectiu gairebé impossible) per no suar!

De Bandol a Marsella. Aquesta vegada no hem anat a Frioul sinó al centre de Marsella, al Vieux Port. La veritat és que és una ciutat per veure-la i prou. Venint d'un poble tan net com Bandol, redescobrir la brutícia de Marsella no va ser gaire reeixit. Amb la calor, hi ha racons que fan molt de fàstic (i pudor). Ho sento, si alguna vegada em perdo, que no em busquin a Marsella, malgrat que visualment (per la foto) fa bonic.

Avui hem fet les 45 milles aprox. que separen Marsella de Saintes Maries de la mer, i aquí estem. Aquí, el port és una "cucada". Net, polit, uns serveis excel·lents, barat (si, barat!) i amb connexió a internet gratuïta. Es pot demanar més?

Bé, doncs, he fet un recés per saludar, i a partir d'ara ja no sé quan tornaré a connectar.

La veritat: us trobo a faltar, però sense exagerar. Un descanset de la xarxa també va bé, no? doncs això.

Una abraçada per tothom!

Porquerolles.

Barquetes clàssiques al port de Bandol.

7 comentaris:

el paseante ha dit...

Vinga va, que ja falta poc per tornar al vostre poble net i polit, on la taka pot fer les seves necessitats sense haver de caminar fins on Nostre Senyor va perdre l'espardenya. Bona tornada.

iruna ha dit...

que bé, poder anar tornant tranquil·lament, arare.

me fa gràcia que digues que "us trobo a faltar, però sense exagerar" :)

una abraçada, marinera

Anònim ha dit...

Aprofiteu per aigües de la France, segur que tot això és preciós.
Nosaltres estem per aquí, en terra ferma i d'aquí a no res... en terra endins.
També m'anira bé un descans a la xarxa,

Olga Xirinacs ha dit...

No sé quan podràs llegir aquest comentari, Arare, perquè l'estiu permet relaxacions de temps i d'altres coses... i ningú s'ha d'enfadar. Passa tan aviat... Encertada la teva descripció de navegant experta. M'agrada llegir-la.
Només em sobra la calor que expliques i que, pel que es veu, és superlativa en general. Aquí a Mont-ral tenim una diferència de 8 / 10 graus amb la ciutat, on sí que es couen ous a l'asfalt o al capó dels cotxes, si els vols tenir més nets (els ous).
Feliç tornada, capitana, i salut.

✿||Noemí||✿ ha dit...

Me n´alegro que t´hagis tornat, peró ja tornaré a visitar més sovint al teu bloc.

Petonets.

Isabel Barriel ha dit...

ens passem la vida anant i tornant...(t'ho diu una viatgera)

Montse ha dit...

Isabel, nosaltres sempre "narinan" :)

Hola Noemí, el món dels blogs és ben divers, eh? anem trobant gent i ens anem llegint... gràcies per visitar-me, ja saps que jo també t'aniré llegint a tu.

Olga, em fa gràcia que em diguis navegant experta, hehehe! el meu capità ha fet unagran rialla quan li he explicat! Aquests dies ja no fa tantíssima calor, ara per coure ous ja tindríem una mica més de feina. Per sort! Et dedicaré la propera foto (quan aconsegueixi empetitir-la de pixels, tasca súper difícil per mi, sense les eines adequades. A falta de photoshop, a veure com me les empesco)

Glòria, les platges franceses (per mi) no són pas com les de la Costa Brava, no ens enganyem. Però les cuiden força! Que descansis i agafis forces per a la tardor, guapa!

Ui, Iruna, m'ha quedat bé, oi? sense exagerar, això si, però que consti a les actes que "Us trobo a faltar"!!!!

Paseante, avui hem fet sis quilòmetres, però la Taqueta ha fet molts pipins, pel camí, hehehe! (el que passa és que ara ja hem canviat de lloc, que ara som a Port Camargue)