06 de juny, 2009

DES DEL MEU MAR:Aigues Mortes

Escrit dijous a la nit, guardat fins avui, que m'he pogut connectar -diguem- més estona, perquè ahir em vaig connectar tot just per enviar el video a youtube i penjar-lo aquí. Al bar provist de wifi de Frontignan estaven una mica farts de veure'm aprofitar-me del seu wifi prenent-me un te...
bé, doncs això: a la nit vaig redactar aquest text que deixo ara:

Demà al matí sortirem cap a Aigues Mortes. La impressió que em va causar la primera vegada que ho vaig veure va ser la d'un poble molt bonic però massa turístic. És increïble que per tenir turisme haguem de fer malbé els pobles, omplint-los de botigues de tots tipus. Una cosa són les botigues necessàries i una cosa ben diferent és allò que a cada porta hi hagi una botiga on venen coses que no serveixen per a res. Un exemple: aquells barrets mexicans que fins fa poc venien a la Rambla. Ignoro si encara se'n venen, perquè vaig llegir en algun diari que es volien prohibir (ja seria hora, doncs). A Aigues Mortes hi ha moltes botigues de souvenirs i a totes hi venen el mateix i al mateix preu. Ara, això si: hi ha un ambient molt ...agradable?...no sé si dir que les acumulacions de gent són tan agradables, la veritat. El poble és preciós i val la pena veure'l, però si pot ser, molt millor un dia entre setmana i una setmana diguem-ne “normal”.

Entre Nadal i Reis de l'any 2007 vàrem anar a la Toscana i recordo que la impressió que vaig tenir en visitar San Giminiano, un poble que tothom ens havia recomanat, fou la mateixa que quan entro al metro en hora punta. Un desastre. I mira quen'és, de bonic, aquell poble, o ho seria, segurament, si el pogués visitar un dilluns al matí d'una setmana qualsevol.

Bé, doncs, això: demà, primera “estació”, després de sis o set hores de navegació pel Canaldu Rhône a Sète.
Cal tenir en compte que en la navegació pels canals no es pot passar de 6 km./h, per això dic que deurem estar de sis a set hores. Demà no tindrem cap resclosa, la primera la trobarem quan naveguem cap a Arles.
I aquí ho deixo. Ho pujaré quan pugui!

Això és el que tenia. Ara, des d'Aigues Mortes, ja puc corroborar allò de les botigues (per mi que encara n'hi ha més aue l'any 2007)i que el port està més brut... què hi farem? els ports sempre són bruts... el poble continua sent preciós, sobre tot a les 8 del matí, que encara no han començat a arribar turistes! Ara mateix m'he quedat sola al cyber on estic escrivint-vos i llegint-vos. I és que, a la France - ja no me'n recordava - pleguen a les 19h. I fan vida de família (els que la fan, és clar)

Em sembla que demà encara no marxarem, tot dependrà del temps. Si no ha de ploure massa, anirem tirant cap a Arles. Si plou, ens quedarem un dia més aquí.

Estic en contacte diari amb la besàvia. Està contenta perquè l'hondurenya és molt agradable de tracte i baixa a banyar-se amb ella i l'ajuda.

I ara us he de deixar,que se m'acaba l'hora - 2 euros si et connectes amb el teu propi ordinador, 4 euros si et connectes amb els seus - no sé si és car o barat. "Ja" no sé si és car o barat!

Reflexioneu bé, abans d'anar a votar demà,eh? joreflexiono en francès, ja ho veieu... bon soir, mes amis, à toutalheure! (ep, que ara no sé si va junt o separat, Violette, help me please, que no tinc el diccionari a mà)

Avui no hi ha foto!

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Bonne chance,
C'est tres interessant ce que nous racontes!!!
No se quin temps us fa pero aqui fa un dia de platja... Cambrils estava esplendit...
Ja passa aixo als pobles de mar, riu,... Fa temps vam anar a villefranche sur mer o saint tropez i ve a ser el mateix i a l'altra banda amb hendaia o la rochelle mes del mateix... Com a minim quien tuvo, retuvo i continuen sent xules un dimecres del mes d'abril ...

Records cap al teu mar.

zel ha dit...

Que bé, ja saps, encara que sigui així, poc autèntic, allò real és que rodes món, princesa, diverteix-te tant com puguis!!!!

el paseante ha dit...

Mira, ja m'he posat al dia amb el teu blog. I ara sé que vull ser com tu en el futur. I navegar, i buscar wifi als bars i fer-li fotos a la Taca i al Rajoy (no t'enfadis). Les teves cròniques m'han posat de bon humor. Generes vitalitat. Merci bien, madame.

Montse ha dit...

Gracies als tres!

ui, Paseante, ja no fas natacio? a mi, q consti a les actes, sempre m'havia agradat mes el passejador q el nedador, tot i q me'ls estimo igual!