05 de maig, 2023

La Nura navega de nou: Canal du Midi

Bon dia, tarda o nit a tothom que segeuix aquest blog! 

Un any més, com es pot comprovar, la Nura navegarà per un canal. Aquesta vegada, el Canal du Midi, si tots els déus ens vinguéssin de cara. Si les circumstàncies no ens són favorables... llavors la Nura tornarà a casa, què hi farem?! 

Les petites diferències d'aquest any: 

1.- No tenim la Taca, ens en vàrem acomiadar l'agost del 2022. Era molt velleta, estava molt malalta i "era la seva hora". 

2.-Aquest viatge està pensat per tornar a principis de juliol. Per tant, durarà aproximadament, la meitat que el de l'any passat. 

La raó de la durada més curta és molt senzilla: Tenim l'amenaça de les calors extremes que sembla que ens han d'acompanyar per sempre, ens diuen els meteoròlegs (sempre és una paraula molt seriosa!)... Davant d'aquesta amenaça, hem decidit que no val la pena passar calor per aquests mons de Déu, perquè a casa s'hi està molt bé i tampoc no es tracta de tancar-se a la Nura en les hores centrals del dia. No té cap sentit. 


Per això, doncs, ens hem proposat arribar el més a prop de Burdeus que puguem, sense estressar-nos gens si no hi podem arribar. Quan creguem que ja n'hi ha prou, tornarem. 

Avui, divendres, 5 de maig, hem sortit de Blanes a les 7 del matí, rumb a Port de la Selva i la navegació ha estat prou còmoda. Davant la meva insistència, el capità ha decidit fer-me la concessió de quedar-nos un parell de dies. Haurem de sortir dimarts, perquè dimecres entrarà tramuntana. 

Com diuen els i les "influencers" Adoro Port de la Selva! (queda bé i tot, dir-ho, però tenim la sort de no ser influencers de res)... 

Com que no hi ha res a destacar, us deixarem un parell de fotos, típicament tòpiques, i aquest apunt, perquè us aneu entrenant altra vegada a llegir-nos. Intentarem anar dient coses, com a mínim, un dia per setmana.O més. És una amenaça en tota regla. 

Recordeu que ens podeu seguir per Instagram (mmontsem1) (nura_canals_francesos). El segon el porta ell, així que no n'espereu gaire... ehem... perquè encara en sap menys que jo, de xarxes socials! A mi també em podeu trobar al Facebook (Montse Medalla), que tinc connectat, habitualment, amb l'instagram (no al revés). Apa, ja hi ha prou rollo, per avui!


Sortint de Blanes


Boira sobre el Cap de Begur






L'Encalladora (Cap de Creus) 


9 comentaris:

Anònim ha dit...

Ara sí!! Bona singladura!!

sargantana ha dit...

Bona navegacio i bon descans !

Anònim ha dit...

Mooooltes gràcies!

EnricVB ha dit...

Que tingueu bon viatge Sirena, que els deus afavoreixin un bon retorn i entremig facis un gran reportatge que espero vagis posant al quadern de bitàcola virtual...

Anònim ha dit...

Molt bona singladura!

Montse ha dit...

Enric VB (Soc jo, encara que surti anònim, coses de la informàtic i jo, que estem com sempre), moltes gràcies!

Montse ha dit...

Sargantana, juro que et vaig contestar, però no veig el meu propi comentari... La informàtica i jo... A més et deia que algun dia m'havies d'assessorar amb quina mena de pintures cal pintar les pedretes (perquè tu ets la Sargantana que pinta pedres, no?) Fins aviat!

Montse ha dit...

Anònim, moltes gràcies!!

Unknown ha dit...

sens canons a cada banda
ni a babord ni a estribord
navega la Nura ferma
cap el lloc del vi ben bo