07 de maig, 2023

Avís als navegants i als seguidors dels navegants

 Degut a l'última informació rebuda per part de la Capitania de Port la Nouvelle i de la V.N.F., (Vies navegables de França), d'ahir mateix, dissabte, 6 de maig, que recomanen que no s'entri al Canal du Midi pel Canal de la Robine, perquè està infestat d'algues (sempre les algues!), hem pensat (de vegades pensem!) i llavors hem llegit (de vegades llegim!) 

Vist el que hem vist... que per sort no hem arribat a veure... els plans de la Nura canvien radicalment.

Ens hem estat plantejant si entrar per Grau d'Agde, però ja ho coneixem, perquè  l' hem fet quatre vegades, aquell tros. A part, hi ha una altra cosa que no sabem. Hi ha un tram en què s'ha de travessar el riu Aude. Ningú ens sap (o ens vol) informar sobre si hi ha sequera o no... Total, que el que novolem és el que els ha passat darrerament a alguns vaixells que sí que es van aventurar a entrar al Midi pel Canal de la Robine: hi van haver d'enviar un grup de submarinistes perquè els desemboliquessin les hèlix, per la quantitat d'algues que s'hi havien entortolligat. Un malson!hem acabat decidint que continuarem navegant, però per mar. 

A través del blog seguirem informant de les singladures que anem fent. Sortirem de Port de la Selva el dimarts, si no ens canvia la méteo!

Coses que hem llegit, per si us pot interessar (és en fancès)

https://www.bateaux.com/article/39759/le-canal-de-la-robine-un-lien-entre-le-canal-du-midi-et-la-grande-bleue


https://france3-regions.francetvinfo.fr/occitanie/haute-garonne/toulouse/algue-qui-compromet-navigation-canaux-du-sud-ouest-1307545.html



Foto: Punta de S'Arenella (Camí de ronda  de Port de la Selva a Llançà)